Meclis'te yapılan yeni görev dağılımında AK Parti'nin İzmir milletvekilleri önemli görevler üstlendi. İzmir milletvekilleri Necip Kalkan Danimarka, Hüseyin Kocabıyık Afganistan, İbrahim Turhan Avusturalya, Kerem Ali Sürekli Venezuella, Hamza Dağ Endonezya Parlamenterler Arası Dostluk Grubu Başkanı oldu. Meclis Genel Kurulu'nda, 129 ülke parlamentoları ile Türkiye arasında parlamentolar arası dostluk grubu kurulmasına ilişkin Meclis Başkanlığı'nın tezkeresi kabul edildi. Buna göre İzmir ilk kez 5 milletvekili ile Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nda temsil edilirken Başkan seçilen milletvekillerinin önümüzdeki günlerde sorumlu oldukları ülkelerle temasa geçeceği ifade edildi. İzmirli vekiller, şu değerlendirmelerde bulundu:
İzmir için şans
Hüseyin Kocabıyık: 1923'ten bu yana İzmir ilk kez bu denli güçlü bir şekilde Meclis'te temsil ediliyor. Bu İzmir'in siyaseti için çok önemli bir gelişme. Türkiye'nin çeşitli ülkelerle parlamentolar arası dostluğunu geliştirmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek.
Kerem Ali Sürekli: AK Parti hükümeti olarak parlamentolar arası dostluğa önem veriyoruz. Venezuella Büyükelçimizle iletişime geçerek ilişkilerimizi güçlendirmek için elimizden geleni yapacağız.
Hamza Dağ: Endonezya nüfusu en fazla olan müslüman ülkelerden biri. Diyaloğumuz zaten iyi ancak ticaret hacmimiz zayıf. Bunu geliştirmek için canla başla çalışacağız.
İbrahim Turhan: Avusturalya ile 2015 yılından beri ilişkilerimiz gelişiyor. Avusturalya'da ciddi bir Türk nüfus yaşıyor. Bu bakımından Avusturalya bizim için çok önemli bir ülke. Biz de üzerimize düşenin en iyisini yaparak ilişkilerimizi geliştireceğiz.

Yorumlar
Kalan Karakter: