Reklam

İzmirliler 7’den 70’e “Cumhuriyet” için koştu

Karabağlar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Bağımsızlık Koşusu”, Milli Mücadele’nin 100. yılına yakışır güzellikte geçti.

İzmirliler 7’den 70’e “Cumhuriyet” için koştu

Karabağlar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Bağımsızlık Koşusu”, Milli Mücadele’nin 100. yılına yakışır güzellikte geçti.

İzmirliler 7’den 70’e “Cumhuriyet” için koştu
20 Mayıs 2019 - 09:00

Karabağlar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Bağımsızlık Koşusu”, Milli Mücadele’nin 100. yılına yakışır güzellikte geçti. Koşuya start veren Başkan Selvitopu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacaklarını ifade ederek “Yaşasın, Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın, 19 Mayıs, Yaşasın, Cumhuriyet Yaşasın, 82 milyon Türk Halkı” dedi.

4.5 kilometre koştular

Üçkuyular Meydanı’ndan başlayan geleneksel “Bağımsızlık Koşusu”na kadın, erkek, çocuk, yaşlı çok sayıda sporcu katıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun start vermesiyle başlayan 4.5 kilometrelik koşu, Üçyol Uğur Mumcu Meydanı’nda sona erdi. Vatandaşlar, sporcular koşarken evlerinin balkonlarından ve yol kenarlarından sevgi gösterilerinde bulundu.

Spor gösterileri de büyük ilgi gördü

Yarışmada dereceye girenlerin yanı sıra Karabağlar Belediyesi spor okullarının futbol, bocce, taekwondo, jimnastik, karate, basketbol ve destek verdiği otizm hareket eğitimi öğrencilerinin gösterileri de büyük ilgi gördü. Başkan Selvitopu tüm sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Yaşasın 19 Mayıs, Yaşasın 82 milyon Türk Halkı Ödül töreninde vatandaşlara ve sporculara seslenen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bugünün özellikle Milli Mücadelenin 100. Yılı olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını belirterek “Ben bu coşku için, katılımız için, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıktığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi. Ülkemizin birlik beraberliğe hak ve adalete çok ihtiyacı olduğunu bunları birleştiren tek bir gücün olduğunu sözlerine ekleyen Selvitopu “Bunlar Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’tir. Biz bunlara sonuna kadar sahip çıkacağız. Çünkü bu değerler varsa bizler de varız. Ben bu ülke için hayatlarını ortaya koyan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlere çok şey borçluyuz. Onları rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. Son olarak gençlere de seslenen Selvitopu “Bu coşku hepimizin, 82 milyon insanın. İyi ki Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkmış. Siz gençler bunu çok iyi anlamalı ve Cumhuriyet’in değerlerine sonunu kadar sahip çıkmalısınız. Çünkü bayrağı sizler devir alacaksınız. Ve Bundan sonra da bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Yaşasın, Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın, 19 Mayıs, Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın 82 milyon Türk halkı” diye konuştu.

Dereceye girenlere madalyaları ve ödülleri verildi

Karabağlar Belediyesi Spor Okulları Halk Oyunları ekibinin yaptığı “Zeybek” gösterisinin ardından ödül törenine geçildi. Yıldız Kadın kategorisinde Berivan Yıldırım, Yıldız Erkek Kategorisinde Lokma Kızılkaya ,“Genç Kadın” kategorisinde Büşra Öztürk, “Genç Erkek” kategorisinde Mehmet Körpe, “Büyük Kadın” kategorisinde Sabahat Akpınar, “Büyük Erkek” kategorisinde Ömer Günen , “Master Kadın”larda Tülin Okyay ve “Master Erkek”lerde Mehmet Bayram birinciliği elde etti. Yarışma birincilerine altın ödülleri ve madalyaları Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri taktı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum