İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2015'te temelini attığı Karşıyaka ve Konak Tramvay Projeleri'nde baş döndüren güzergah değişiklikleri sebebiyle öngörülen iş takviminin gerisinde kalınması, trafikte kabus dolu günlerin başlamasına yol açıyor. Kentin araç trafiği ve otopark açısından en sıkıntılı bölümü olan Çankaya, Alsancak ve Konak trafiğini olumsuz yönde etkileyecek ray döşeme çalışmaları bugünden itibaren başlayacak.
15 GÜNDE BİTECEK
Ray döşeme çalışmaları eş zamanlı olarak Konak'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Şair Eşref Bulvarı ile Karşıyaka'da Hasan Ali Yücel Bulvarı'ndaki 3 ayrı noktada start alacak. İlk ve orta dereceli okulların dün itibariyle tatile girmesiyle, çalışma yapılacak cadde ve bulvarlarda geçici trafik düzenlemesi yapılacak. Hat döşeme çalışmasının 1. etabı, Alsancak Hocazade Camisi ile Lozan Meydanı arasındaki 460 metrelik kısımda yürütülecek. Bu süreçte önce Çankaya-Alsancak istikameti trafiğe kapatılacak. Ulaşım karşı şeritten yani Şair Eşref Bulvarının Alsancak'tan Çankaya yönüne gidiş şeridinden sağlanacak. Bu da kentin ticaret ve eğlence sektörünün yoğun olduğu Çankaya ve Alsancak semtlerinde trafiği içinden çıkılmaz hale sokacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca Konak Tramvayı'nın geçtiği Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın, Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi ile 16 Sokak arasında kalan kısmında da asfalt serim çalışmaları yapacak. 15 gün içinde tamamlanması planlanan çalışmalar ilk olarak kara tarafında, ardından deniz tarafında gerçekleştirilecek. Birinci hafta yolun deniz tarafında kalan kısmı iki yönlü olarak hizmet verecek. Çalışma yapılacak kısımda sabah saatlerinde Konak yönüne iki şeritten, Üçkuyular yönüne tek şeritten ulaşım verilecek. Akşam saatlerinde de yoğunluğun yön değiştirmesi nedeniyle Üçkuyular yönüne iki, Konak yönüne tek şeritten ulaşım sağlanacak. İkinci hafta aynı şekilde yolun deniz tarafında çalışma yürütüleceği için, buradaki ulaşım da kara tarafına aktarılacak.
İKİ ŞERİDE DÜŞECEK
Yaşanacak sıkıntı sadece Konak Tramvay güzergahının geçtiği bölgelerle sınırlı kalmayacak. Karşıyaka Tramvayı güzergahında, Hasan Ali Yücel Bulvarı'nın Ahmet Adnan Saygun Parkı (kara tarafı) önünden geçen tek hat tramvayın deniz tarafına bağlantısında, orta refüje kadar olan 1. kısmın imalatlarına bugünden itibaren başlanacak. 15 gün sürecek çalışma kapsamında Hasan Ali Yücel Bulvarı'nın Cemal Gürsel Caddesi girişinden sonra yol gövdesi deplase edilerek geçici trafik düzenlemesi yapılacak. Kara tarafından orta refüje kadar olan 1.kısmın imalatları tamamlandıktan sonra, orta refüjden sonraki 2.kısmın imalatlarına geçilecek. Bu bölgede trafik ikişer şeride düşürülerek mevcut trafik düzenine devam edilecek.
İzmirlinin çilesi bugün başlıyor
Büyükşehir, tramvay projeleri kapsamındaki yapacağı ray döşeme çalışmalarına bugün başlıyor. Kent merkezindeki bazı yolların trafiğe kapatılacak olması sürücüleri zor durumda bırakacak
Yayınlanma :
21.01.2017 15:06
Güncelleme :
21.01.2017 15:06
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: