Reklam

Kadifekale'yi yaşatmak için yeni adımlar atıldı: Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği kuruldu

Kadifekale'nin tarihi ve doğal güzelliklerini korumak ve tanıtmak amacıyla Gazetem İzmir TV, Erkekçe TV ve Gazetem İzmir İnternet Haber Portalı İmtiyaz Sahibi Salih Erkek önderliğinde Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği kuruldu.

Kadifekale'yi yaşatmak için yeni adımlar atıldı: Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği kuruldu

Kadifekale'nin tarihi ve doğal güzelliklerini korumak ve tanıtmak amacıyla Gazetem İzmir TV, Erkekçe TV ve Gazetem İzmir İnternet Haber Portalı İmtiyaz Sahibi Salih Erkek önderliğinde Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği kuruldu.

Kadifekale'yi yaşatmak için yeni adımlar atıldı: Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği kuruldu
29 Mayıs 2024 - 08:38

Gazetem İzmir / Burak Solak - İzmir'in unutulan mirası, Kadifekale'nin tarihi ve doğal güzelliklerini koruyarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği kuruldu. Derneğin, Gazetem İzmir TV, Erkekçe TV ve Gazetem İzmir İnternet Haber Portalı İmtiyaz Sahibi Salih Erkek ve dostları tarafından hayata geçirilmek için ilk adımları atıldı. Derneğin kurucu üyeleri, Kadifekale Suriçi Kırbahçesi'nde düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya gelerek derneğin vizyon ve misyonunu belirlemek üzere bir toplantı gerçekleştirdi.


Derneğin Başkanı Salih Erkek, Kadifekale'nin güzelliğini önce İzmir'e, sonra tüm Türkiye'ye tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Erkek, "Yıllardır burayı güzelleştirmek için kendi çabalarımla uğraşıyorum. Burayla Ekrem Demirtaş'tan başka hiç kimse ilgilenmedi. Biz Rasim Kahraman, Aziz Bedir, İsmail Bedir, Rahmetli Naim Amca ve buranın çok önemli önde gelen insanlarıyla birlikte kol kola verdik ve burayı bütün pisliklerden temizledik. Şimdi ise turistlerin akınına uğramasına rağmen hiçbir yetkili gelip de burayla ilgilenmiyor," dedi.


Kadifekale'nin yeniden canlandırılması ve tanıtılması amacıyla kurulan dernek, tarihi mekanın korunması ve güzelleştirilmesi için çeşitli projeler ve etkinlikler düzenlemeyi planlıyor. Dernek, bölgenin turizm potansiyelini artırarak İzmir'in tarihi mirasına katkıda bulunmayı hedefliyor.


TURİSTLER KADİFEKALE’YE HAYRAN KALIYOR

Almanya’dan İzmir’e turistik geziye gelen, Kadifekale’nin tarihi ve manzarasına hayran kalan bir aileyle, Kadifekale’de karşılaşan Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Salih Erkek ve kurucu üye Bünyamin Kütük, turistlerle sohbet edip kendileriyle hatıra fotoğrafı çekildi.

KÜTÜK: "ELİMİZDEN NE GELİRSE YAPACAĞIZ"

Ege Ajansı İmtiyaz Sahibi Bünyamin Kütük, “Gerçekten iyi bir düşünce. İyi bir proje. Biz toplum olarak böylesine iyi projelere gerçekten hasret kaldık. Herkes rant üzerine, nasıl çıkar sağlarım diye düşünerek hareket ediyor. Bizler de bunlara şahit olunca, Kadifekale için elimizi taşın altına koyduk. Madem bu topraklarda yaşıyoruz, bizde elimizden ne gelirse yapacağız. Ayrıca ortak değerlerimiz var, tek bayrak tek vatan bunu da göz önünde bulundurarak, hem İzmir, hem de Kadifekale için elimizden ne gelirse yapacağız. dedi.



KORKMAZ: “İZMİRLİ BU GÜZELLİĞİN FARKINDA DEĞİL”

Derneğin ilk adımlarının atıldığı günde açıklamalarda bulunan, dernek kurucu üyelerinden Bülent Korkmaz, “Kadifekale’yi hak ettiği yerlere getirmek için çok uğraşacağız. Burada yapılacak düzenlemeler ve teleferik projesi bunların sadece birkaç örnekleri. İzmirli buranın güzelliğini bilmiyor. Bilip de yaşayamayan insan da bir hayli fazla. Maalesef burası hakkında çok yanlış düşünülen bir ön yargı var. İnsanlar buraya çıkmayı düşünürken, korkup vazgeçiyorlar. Biz bu algıyı yıkmak için de uğraşacağız. Salih Erkek 19 yıldır bunu tek başına yapmaya çalışıyordu. Bu dernekle birlikte ekibi genişleterek, Kadifekale’nin güzelliklerini insanlara hep birlikte anlatacağız.” İfadelerinde bulundu.


GENÇTÜRK: “NEDEN DAHA DA GÜZELLEŞTİRMEYELİM?

Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Kurucu Üye ve Gazetem İzmir yazarlarından Gülcan Gençtürk, ilk defa Kadifekale’ye geldiğini belirterek, “ Yıllardır buraya hiç gelmeyen bir İzmirli olarak, Salih Bey sayesinde ilk defa geldim. Bir tarihin ne kadar güzelleşip ne kadar güzel korunduğunu gördüm ve kendimde gerçekten büyük bir eksiklik hissettim. Yıllardır ben buraya neden gelmedim dedim kendime. Fakat, eski zamanlarda herkesin bildiği gibi buralara gelmek tehlikeydi. Ama şu an bütün bunların bittiğini ve ne kadar güzelleştiğine tanık oluyorum. Neden daha da güzelleştirmeyelim. İnşallah bu dernek sayesinde, çok da güzel olacağına inanıyorum. Biz elimizden geleni yapacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer yetkililerinde bize destek vereceğine inanıyorum.” Dedi.


GÜKRER: “İZMİR KÜSLER ŞEHRİ OLMAMALI”

İzmir Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Ege Sivil Toplum Birliği Derneği Genel Sekreteri ve İzmir Birliği Federasyon Başkanı Serdar Gükrer, " Öncelikle Salih Başkanıma çok teşekkür ederim. Böyle güzel bir dernekte bize de yer verdiği için. İzmir’in en büyük sıkıntısı, küsler şehri olması. İzmir’i yönetenler böyle bir karmaşa içerisinde olunca, bu cennet mekanların güzelleştirilmesi, işler duruma getirilip turizme katkı sağlaması noktasında da maalesef sıkıntılar yaşanıyor. Burası bence İzmir’in en güzel yeri. Tepesinden bütün İzmir’i görebileceğiniz bir yer. Derneğimiz, buranın güçlenmesi ve İzmir’in turizmine katkı sağlaması açısından çok önem kazanacağını düşünüyorum. Valimizi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünü bu süreçte yanımızda görmek istiyoruz. Bu cennet mekanı İzmir’e birlikte kazandırmış oluruz. Derneğimizin İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerinde bulundu.


ERKEK: “TARİHİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Dernek yönetimi içerisinde, 5 gazeteci, 2 yazar ve 1 televizyon programcısı olduğunu belirten Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Salih Erkek, “Bu süreçte bizleri desteklemeyen, bütün kamu kurum ve kuruluşları, inanın bizim elimizden ve dilimizden kurtulamayacaksınız. Buranın içerisinde bir sürü güzellikler var ve en önemlisi, biz buraya hemen yemen 19 yıl önce, İzmir’in her yerinden gözüken, Türkiye’nin en büyük sivil Türk Bayrağı’nı diktik. Burası bizim şahsi yerimiz değil, tarihinize sahip çıkın.


ERKEK: “YILLARCA TELEFERİK İÇİN UĞRAŞTIM”

“Agora’dan Kadifekale’ye teleferik” projesi için yıllarca uğraştığını belirten Salih Erkek, “Yıllarca, Aziz Kocaoğlu’nun peşinde koştum. Bir önceki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teleferik projemizi sunduk. Kendisi bizlere söz vermişti. Agora’dan Kadifekale’ye teleferikle çıkacağız diye. Fakat maalesef nasip olmadı. Mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın da bizlere katkı koyacağına inanıyorum. Buradan İzmir’in bütün milletvekillerine sesleniyorum. Buraya sahip çıkın.


YALÇIN ATA'DAN KADİFEKALEYE SÖZ!

Salih Erkek ile Erkekçe Programı’na konuk olan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata’dan Kadifekale için söz aldığını belirten Erkek: “Geçtiğimiz günlerde TV programıma konuk olan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, kesinlikle bizleri yalnız bırakmayacağını ve arkamızda olacağını belirtti. “ dedi.


"KADİFEKALE'YE TEHLİKELİ DİYENLERE CEVAP!"

Kadifekale’ye ziyaret edeceğini öğrenen, dostlarının kendilerine ‘çıkmayın’ diye uyarıda bulunan yakınlarına aldırış etmeyip, Kadifekale’yi ziyarete gelen vatandaşlar, bölgenin hiçbir tehlikesinin olmadığını. Hatta insanlarının çok yardımsever ve içtenlikle kendilerine yaklaştığını belirttiler.

KADİFEKALE YAŞATMA VE KALKINDIRMA DERNEĞİ BAŞKAN VE KURUCU ÜYELERİ:

• Salih Erkek (Başkan)
• Hasan Çölmekçi
• Ahmet Kaplan
• Bülent Korkmaz
• Bünyamin Kütük
• Erkan Sevinç
• Gülcan Gençtürk
• Gülnur Harbek
• Serdar Gükrer



YORUMLAR

  • 0 Yorum