Egeninsesi.com haber portalından Aycan Tekin'in haberine göre; Bir süredir devam eden baskı ortamına karşı görüşme isteklerinin görmezden gelindiğini söyleyen Şube Başkanı Ali Haydar Kara, İzmir kamuoyuna işçilerin yaşadıklarını anlatmak için bu eyleme başvurduklarını ifade etti. Kara, özellikle park bahçeler ve fen işlerine bağlı işçilerin üzerinde ‘zorbaca’ bir baskı kurulduğunu dile getirdi.
“BİRLİKTE YÖNETİYORLAR”
Keyfi işyeri değişiklikleri yapıldığını ve işçilere ‘çalışın, aldığınız para helal değildir’ gibi ithamların dahi yapıldığını kaydeden Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hepşengüler’in adını anarak Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da yapılanlardan haberdar olduğunu, belediyeyi birlikte yönettiklerini söyledi.
“Binlerce kez yanlarına giderek, teşekkür ettikleri işçilere karşı adeta zorbalık yapılıyor” diyen Kara, yönetimin duyarsız olduğunu da sözlerine ekledi. Kara; “Araçlara taktıkları GPS’lerle mobbing uygulanıyor. Çözüm önerileri sunmak için konuşmak istememize rağmen duyarsızlıkları söz konusu. Kaçıyorlar. İşçilerin en basit taleplerini bile görmezden gelen bir anlayış söz konusu” dedi.
TACİZ DİLEKÇESİ BAŞKANLIK’TA
İşçilerin yaşadıkları sorunu çözmek için uğraştıklarını ama daha da önemlisi belediyede çalışan bir kadına yapılan tacizin olduğunu dile getiren Şube Başkanı Kara, şunları söyledi: Belediye Başkanı’nı yaklaşık 3 aydır telefonla aramamıza, not bırakmamıza rağmen bizimle görüşmüyor. İşçiye karşı yıldırma ve bıktırma politikası izleniyor. Bu sorunlar bir şekilde çözülür ama bir kadın arkadaşımıza da tacizde bulunuldu, bu kabul edilebilir bir şey değil.
Olayın, kadın çalışanın yer değişikliği ile başladığını anlatan Kara, “İlgili müdürün ahlaksız tacizine varana kadar bir olay yaşandı. Biz o müdürün işten atılmasını talep edeceğiz” dedi.
“DERHAL GÖREVİNE SON VERİLSİN”
“Kadınlar bu ülkede zulüm görüyor, bunun artık son bulması gerekiyor. Başta kamu alanlarında kadınlara yönelik bu tip sapıkvari yaklaşımların son bulması konusunda da mücadele veriyoruz” diyen Kara, konuşmasına şöyle devam etti: Mesaj yoluyla tacize uğrayan kadın arkadaşımızın başkanlık makamına bir dilekçesi de var. Dilekçesine belgeleri de ekleyip başkanlığa sundu. Muhittin Selvitopu’nun başta bu konu hakkında kamuoyuna bir açıklama yapmasını istiyoruz. Özellikle o müdürün yer değişikliği yapılmadan derhal görevine son verilmesini istiyoruz. Bu konuyla ilgili de bizimle görüşmek gibi bir niyetleri yok.

Yorumlar
Kalan Karakter: