Reklam

Kemal Karataş'tan flaş iddia: Kocaoğlu yerine beni önerecek

CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Karataş, İzmir’in kentsel yenilemede bir adım ilerleyemediğini belirterek, “Kimseyi mağdur etmeden kenti çok acele yenilememiz lazım. Bu kent burada kalacak. Ama İzmir’in Tepecik’ine doğru yürüyor. Pejmürde bir İzmir görürsünüz. Pejmürde, eskimiş, dökülüyor. Kaçmak istersiniz. Kenti çok acele yenilememiz lazım” dedi.

Kemal Karataş'tan flaş iddia: Kocaoğlu yerine beni önerecek

CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Karataş, İzmir’in kentsel yenilemede bir adım ilerleyemediğini belirterek, “Kimseyi mağdur etmeden kenti çok acele yenilememiz lazım. Bu kent burada kalacak. Ama İzmir’in Tepecik’ine doğru yürüyor. Pejmürde bir İzmir görürsünüz. Pejmürde, eskimiş, dökülüyor. Kaçmak istersiniz. Kenti çok acele yenilememiz lazım” dedi.

Kemal Karataş'tan flaş iddia: Kocaoğlu yerine beni önerecek
23 Ekim 2018 - 14:52

CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş, partisinin İzmir il binasının toplantı salonunda aday adaylığıyla ilgili açıklama yaptı. Aziz Kocaoğlu ile arasında geçen bir konuşmayı anlatan Kemal Karataş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olmaması durumunda kendisini önereceğini kendisine söylediğini belirtti.

AZİZ BEY, ‘SENİ YERİME ÖNERECEĞİM’ DEDİ

Karataş, aday olmaması durumunda heykelini dikeceği sözünü verdiği Başkan Aziz Kocaoğlu’nun heykelini İzmir’in en güzel yerine dikeceği sözünü verdi.

Kemal Karataş, o konuşmayı anlattı ve şöyle konuştu:

“Aziz Bey ile havaalanında örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcımız Salıcı’yı uğurlarken, vip salonunda otururken, o salonda, tatlı bir münazara yaşadık birlikte. Bana dedi ki, Aziz Kocaoğlu, ‘Beni eleştirmezsen söz veriyorum dedi, aday olmayacağım dedi. Ben de söz sayın başkan, seni eleştirmiyorum dedim. Sonra Aziz Bey, ‘Aday olmadığım zaman da seni yerime büyükşehir belediye başkan adayı olarak önereceğim’ dedi. Ben de senin heykelini dikerim dedim. Bu benimi için büyük bir onur ve gururdur. Bu örgüt kendisini her zaman bağrına basacak. Ben belediye başkanı olursam onun bilgeliğinden hep yararlanacağım. İzmir’in en önemli, görkemli yerine de heykelini dikeceğim.

Yerel seçim sürecine dair değerlendirme yapan deneyimli siyasetçi Kemal Karataş, yerel seçimlerin AK Parti iktidarının sonu olacağını savundu.

BU SEÇİMLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN SONU OLACAK

Kemal Karataş, “Bu yerel seçimler şimdiye kadar geçirdiğimiz tüm seçimlerden çok daha önemli. Tersine onların sonu olacak. Bu kadar yalana dolana bu halk artık inanmayacak. İnanmadığının sessizliği içinde gereken cevabı bu yerel seçimlerde verecek diye düşünüyorum. Bu seçimler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sonu olacak” dedi.

KİM ADAY GÖSTERİLİRSE ONUN KAZANMASI İÇİN DE VAR GÜCÜMLE ÇALIŞIRIM

Aday gösterilse de gösterilmese de partisinin başarısı için çalışacağı sözünü veren Kemal Karataş, “Kim aday gösterilirse onun kazanması için de var gücümle çalışırım. Geçmişte küsmedim. Aday gösterilmezsem küsmem. Köşeme de oturmam. Yaşın ne olursa olsun beynin çalışıyorsa ülken ve partin için mücadele edersin. Yolumuz Atatürk’ün yoludur, çağdaşlık yoludur. 30 ilçeyle birlikte alacağız. Ben tesadüfen il başkanı olmadım. 1989’da bütün belediyeleri kazanan il başkanıydım. 2009’da da ilçeleri kazanmıştım. 2019’da da 30 ilçeyi kazanmazsam namussuz şerefsiz olayım” dedi.

MAALESEF BİA DELEGELERİNİ İZMİR YERİNE İSTANBUL’DA AĞIRLADIK

İzmir’in hala 30 ilçesiyle bir yıldız olduğunu ancak çeperlerin gecekondularla dolu olduğunu vurgulayan Kemal Karataş, EXPO adaylığı sürecinde, BİA delegelerinin çeperlerdeki gecekonduları görmemesi için İstanbul’da ağırlandığını söyledi. Karataş, “EXPO sürecinde BİA delegelerini İzmir’e getirme utancını yaşadık. İstanbul’da ağırlandı BİA delegeleri. İzmir’i göstermek istemediler alamayız diye. Yeşildere’den geçsen mümkün değil. Limontepe’den geçsen her taraf gecekondu diye” dedi.

İZMİR, PEJMÜRDE, ESKİMİŞ, DÖKÜLÜYOR

Karataş, 2012 yılında kentsel dönüşüm yasası çıkmasına karşın bir adım ilerlenemediğini savunarak, İzmir’in pejmürde ve eskimiş bir halde olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

“İzmir gibi bir kent ulaşım ve trafik karmaşasıyla karşı karşıya. Büyükşehir belediyesi çalışmalarını artık ulaşımı metroya yoğunlaştırmalıyız. Metroda belli mesafe aldık ama bu yetmiyor. Yeni belediye başkanı bunu çözmek zorundadır. Narlıdere hattı başlıyor. Bu hat da Urla ve Çeşme’ye kadar gitmelidir. Başka çözümü yok. Kentin yüz yıllık ulaşım sorununu böyle çözeriz. Yapmayı kafaya koyanlar yaparlar. Para bulunur, yeter ki inancınızı bulun. İzmir’de deniz ulaşımında da düzenlemeye ihtiyacı var. Bu kent eskidi. Kent yenileme yasası gibi bir fırsat var belediye başkanlarının elinde. Ancak bir adım ilerleyemedik. Bu yasa 2012 yılında çıktı. Kentsel yenileme çok yavaş yürüyor. Elimizde yasa var. Kimseyi mağdur etmeden kenti çok acele yenilememiz lazım. Bu kent burada kalacak. Ama İzmir’in Tepecik’ine doğru yürüyor. Pejmürde bir İzmir görürsünüz. Pejmürde, eskimiş, dökülüyor. Kaçmak istersiniz. Bana varoşlar lazım. Gültepe, Tepecik lazım.”

O BÖLGELERDEKİ İNSANLARA ‘ŞU KATTTAKİ, ŞU DAİRE, ŞU TARİHTE SENİN OLACAK’ DİYECEKTİK

İl başkanıyken kendisinin kentsel yenileme projeleri de hazırladığını anlatan Kemal Karataş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ben il başkanıyken de bununla ilgili projeler geliştirmiştim. Kimse mağdur edilmeden o yerleri belediye uhdesine alarak, önceden maketleri hazırlanarak, o bölgelerde yaşayan insanlarımıza göstererek, şu kattaki şu daire şu tarihte senin olacak diyecektik. Aldatmaca, kandırmaca yok. Bunu yapamazsak İzmir’i yaşanamaz hale getirmiş oluruz.”

İZMİR’İN MAALESEF BİR MEYDANI YOK

Kemal Karataş, başkan olması durumunda kentsel yenilemeyi yanı sıra Konak’a Londra, Moskova gibi ünlü ve çekim merkezi olacak bir meydan kazandıracağı sözünü verdi ve şunları söyledi:

“30 ilçesiyle İzmir hala güzel. İzmir hala bir yıldız. Körfez’e 13-14 ilçe sıralanmıştır. Dünyada hiçbir kent yoktur ki, meydanı olmayan bir kent dünyada tanımmış olsun. Londra, Moskova’ya bakın, Paris’e bakın. Bu şehirler meydanlarıyla ünlü olmuştur. İzmir’in maalesef bir meydanı yok. Konak Meydanı yeniden düzenlenecek. O SSK blokları, o İşhanlarının tümü kalkacak. Yıkıp da yapmak değil. O kent yenilemede hepsine yer vereceğim. İzmir Konak Meydanı’nı bir Avrupai meydan gibi bir Moskova, Londra, Roma meydanı gibi bir meydan haline getireceğiz. Turisti önce kentin meydanına getireceğiz. Şimdi getirin bakalım bir turisti meydana. Ya güvercinci, ya mendilci peşine takılacak. İzmir böyle.

AZİZ KOCAOĞLU ÇOK BAŞARILI PROJELERİN ALTINA İMZA ATMIŞTIR

Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olmama kararını değerlendiren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Karataş,

“Ben de büyükşehir belediye başkan aday adayı olmayı düşünüyorum. İzmir’i 1972 yılından beri sol ve sosyal demokratlar yönetmiştir. Osman Kibar’dan sonra İzmir’i hep CHP’liler yönetmiştir. 15 yıldır Aziz Kocaoğlu yönetiyor. Çok da başarılı projelerin altına imza atmıştır. Sayın Kocaoğlu yeni dönemde aday olmayacağını içeren bir açıklama yapmıştır. Bu bayrağı diliyorum ve inanıyorum ki gene CHP’lilerin elinde daha yükseklere daha iyi projelerle daha geniş ufuklara taşınacağına inanıyorum” diye konuştu.

KARATAŞ’A BU GÖREV VERİLMELİDİR DEMELİSİNİZ ÇÜNKÜ…

“Kemal Karataş, bu görevi yapamaz derseniz dışarıda partimin yöneticilerine, milletvekillerime, genel merkez yöneticilerime bu adam bu görevi yapamaz deyin. Kemal Karataş’a bu görev verilmelidir demelisiniz” diyen CHP’li siyasetçi Kemal Karataş, İzmir’in ulaşım ve kentsel yenileme sorunlarına vurgu yaptı.

AL SANA İKİ KEÇİ, BİR KOYUN DİYEREK DEĞİL….

CHP’li siyasetçi ve büyükşehir belediye başkan aday adayı Kemal Karataş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üreticilere verdiği desteği projelerle geliştireceklerini dile getirerek, üretici kooperatifleri kuracağını söyledi. Karataş, “Aziz Kocaoğlu’nun başlattığı güzel bir proje var. Tarım ve köylerle ilgili projesini inceledim. Başarıyla yürüyor. Ama kısmen. Ben bunu üreticiye kooperatifler kurarak, o kooperatiflerin içine üreticileri katarak, sorumluluk vererek, onları sahiplendirerek yapmak istiyorum. Al sana iki keçi, bir koyun diyerek değil tam tersine birleştirerek üreticileri yapacağım” dedi.

SEMTLERDE BEŞ YILDIZLI, OTEL KONFORUNDA HUZUREVLERİ YAPACAĞIZ

Projelerinden bahseden Kemal Karataş, semtlerde beş yıldızlı, otel konforunda huzurevleri yapacağını ve kendisine bakamayacak durumda olan yaşlıların bu merkezlere alınacağını söyledi.

ÖMRÜM GEÇTİ YEŞİLDERE DÜZELMEDİ, BİZİMLE DÜZELECEK

Yeşildere’deki kentsel dönüşümü nasıl yapacağını barkovizyon ile gösteren Kemal Karataş, “Ömrüm geçti Yeşildere düzelmedi. Bizimle düzelecek” dedi.

KÜLTÜRPARK FUAR ALANI TERKEDİLMİŞ DURUMDA AMA..

Kültürpark’taki fuar alanını da düzenleyeceğini dile getiren Kemal Karataş, “Bir fuar yapıldı ama fuar atıl. Terkedilmiş durumda. Bir an önce kaçayım diye bakıyor insanlar fuardan. İnşallah önümüzdeki günlerde aday yapılırsam bu ve buna dair büyük projelerimi de sunmak istiyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ TARİKATLARA KAPTIRMAZSAN, ELİNDEN TUTARSAN…

Üniversite öğrencilerine yurt yapacağı sözünü de veren Kemal Karataş, “Büyükşehir olarak üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilere yurt yapacağız. Başvuran her öğrenciye yurttan yurt vereceğim. Ne kadar öğrenci başvuruyorsa o kadar yurt yapacağım. Bu çalışmaları yaparsan, o öğrencilerin elinden tutarsan, tarikatlara kaptırmazsan her yer İzmir gibi olacak” ifadelerini kullandı.

İZMİR GAVUR DA SÜMÜKLÜ ÇOCUK DA DEĞİL…

Kemaraltı İle ilgili projelerini de paylaşan Kemal Karataş, “O tarihi hanları, evleri var Kemeraltı’nın. Kemeraltı 24 saat yaşayacak. İzmir sümüklü çocuk da değil. Gavur İzmir de değil. Gavurluğu onun inadından, ülke sevdasından gelir. Varsın öyle gavur olalım. Yoksa dinimiz, imanımız hepsi tamam” diye konuştu.

HER SEMTE HALK EVLERİ KURULACAK

Kemal Karataş, her semte halk evleri kuracağını anlatarak, “Her semte halk evleri yapılacak. O halk evlerinde sanat, edebiyat, kültür, şiir gibi her türlü etkinlik ve çalımalar oradaki o konudaki kabiliyetleri halkevleri ortaya çıkaracak. Yoksullar da varsıllar da halk evlerinde belirlenecek. Hayallerim var. Partimin adayı olursam sizler sayesinde yola çıkarsak bu projelerimin tümü gerçekleşecek” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum