Reklam

Kılıçdaroğlu Bergama’da konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının ilk durağı Bergama'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan övgü dolu sözlerle bahsetti. CHP lideri, ". O kendisini İzmir’e adayan bir belediye başkanı" dedi.

Kılıçdaroğlu Bergama’da konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının ilk durağı Bergama'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan övgü dolu sözlerle bahsetti. CHP lideri, ". O kendisini İzmir’e adayan bir belediye başkanı" dedi.

Kılıçdaroğlu Bergama’da konuştu
16 Mart 2019 - 13:13

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'e geldi. Saat 10.00'da havayolu ile Balıkesir'in Edremit ilçesinde bulunan Koca Seyit Havalimanı'na gelen Kemal Kılıçdaroğlu, karayolu ile İzmir'in Bergama ilçesine geçti. 11.00'de Bergama'ya varan Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı yarı olimpik yüzme havuzunun açılışını gerçekleştirdi.
Açılış törenine CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, ilçe belediye başkan adayları ve vatandaşlar katıldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KOCAOĞLU'NA TEŞEKKÜR
Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“Bergama Belediye Başkanımız ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle güzel bir tesis, güzel bir eser kazandırılmış. Çocuklarımız burada spor yapacaklar. Sporun değerini en çok anneler babalar bilir. Kültür, sanat ve sporla çocuklarımız tanışacak. Buradan yetişecek çocuklar hem ulusal hem uluslararası anlamda başarılara imza atacaklar. Onlar şampiyon olduğunda o Türkiye’nin ortak başarısı olacak. Genç ve yetenekli belediye başkanımıza verdiği hizmetlerden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. İzmir büyükşehir belediye başkanımızı tanıtmaya gerek yok. O kendisini İzmir’e adayan bir belediye başkanı. Geniş alanda iş birliğini güçlendiren, kent ve kırsal arasındaki gelir dağılımını dengelemeye çalışan ve Türkiye’deki tüm büyükşehir belediyelerine örnek olan projelere gerçekleştirdiği için kendisine teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum."
KOCAOĞLU: SOYER BU BAYRAĞI İLERİYE GÖTÜRECEKTİR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, “Bir seçimin daha arifesindeyiz. İzmirliler tarih boyunca ne yapacaklarını, nasıl duracaklarını çok iyi bilirler. İzmir, Türkiye’nin en aydınlık, en ileri, Atatürk ilkelerine en bağlı kenttir. İzmirli olmak ayrıcalıktır. Yine bir açılıştayız. 15 gün sonra seçim var. Seçimi alacağız. Bu bizim görevimiz. Biz CHP’liyiz. Belediye başkanlığı yaparken ayrım yapmayız. Ama seçimde partimizin ilkelerinden, seçim çalışmalarında da belediye başkanlığımızı yaparken de sosyal demokrat, insan odaklı belediyecilikten hiçbir zaman ayrılmayız. Her türlü olumsuz koşulda bile şerefimizle ayakta kalmayı beceririz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 15 yılda tarımı ön plana çıkardık. Buğdayın, samanın, mercimeğin, etin son dönemde patates ve soğanın ithal edildiği tarım ülkesi olduk. Dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye Cumhuriyeti patates ve soğanı bile ithal eder hale geldiyse, bizim 15 yıl önce kırsal kalkınma, yerelden kalkınma, tarım ve hayvancılığın kooperatifler eliyle kalkınmasının ne anlama geldiğini vatandaşlarımız ve özellikle siyasiler umuyorum anlamışlardır. Kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’de model üreten belediyeyiz. Binalar yenilenecek, depreme dayanıklı olacak, bulvarlar açılacak ama komşular değişmeyecek. Orada yaratılan rantın tamamını dönüşüme tabi tutulan konut sahipleri alacak. Gelecek arkadaşımız Tunç Soyer de bu bayrağı ileri götürecektir, götürmek zorundadır, götüreceğine canı gönülden inanıyorum. İdris Yavuzyılmaz parti emekçisi kardeşimizdir. Çok büyük emeği vardır. Ben Bergamalı hemşerilerimizin İdris Yavuzyılmaz kardeşimi 31 Mart akşamı belediye başkanı ilan edeceğine inanıyorum. 15 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış ağabeyiniz, kardeşiniz olarak hem İdris Yavuzyılmaz’a, hem de Tunç Soyer’e gece gündüz çalışarak, adam adama siyaset yaparak, görevimizi vicdan huzuru içinde tamamlamanızı istiyorum. Yiğidin kuru soğana muhtaç olduğu bugünlerde mutlaka bu yerel seçimde merkezi iktidara ‘bir dur, bir kendine gel, burası Türkiye Cumhuriyeti’ demek zorundayız. Her yurttaş olarak bunu yapmak zorundayız. AK Parti’ye oy veren yurttaşlarımızın ‘kendine çekidüzen ver’ demesi vatandaşlık görevidir. Ben böyle düşünüyor ve çalışıyorum. Mitingler yapılır. Seçim sandığa attırdığınız oy kadardır. Sandığa bir oy fazla attırmak için hepimizin seferber olması gerekmektedir. Başaracağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.
Kılıçdaroğlu daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenmek için miting alanına geçti.
Kılıçdaroğlu Bergama programının ardından Aliağa'ya geçecek, Demokrasi Meydanı'nda seçmenlere hitap edecek. Kılıçdaroğlu, buradaki programının ardından da saat 16.00'da da Ödemiş ilçesine geçecek, Hükümet Meydanı'nda miting yapacak. Kılıçdaroğlu, programını Torbalı ilçesinde tamamlayacak. Saat 19.00'da Torbalı'da CHP İlçe Başkanlığı arkasındaki alanda seçmenle bir araya gelmesi planlanan Kılıçdaroğlu, 21.00'de İzmir'den ayrılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum