Reklam

Kocaoğlu'nun gerginlik yaşadığı kişi, ünlü iş adamıymış

İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun görev devir teslim töreni öncesi, konuklarla tokalaştığı sırada gerginlik yaşadığı ve duruşundan rahatsız olduğu kişinin, İzmirli ünlü iş adamı Nezih Öztüre olduğu ortaya çıktı.

Kocaoğlu'nun gerginlik yaşadığı kişi, ünlü iş adamıymış

İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun görev devir teslim töreni öncesi, konuklarla tokalaştığı sırada gerginlik yaşadığı ve duruşundan rahatsız olduğu kişinin, İzmirli ünlü iş adamı Nezih Öztüre olduğu ortaya çıktı.

Kocaoğlu'nun gerginlik yaşadığı kişi, ünlü iş adamıymış
09 Nisan 2019 - 11:09

Görevini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer’e devretmeden önce, konuklarla selamlaşırken, bir misafire sinirlenen ve öfkesini “Terbiyesiz” sözüyle dile getiren Aziz Kocaoğlu’nun, gerginlik yaşadığı kişinin, İzmirli ünlü iş adamı Nezih Öztüre olduğu anlaşıldı. Öztüre’nin, seçim kampanyası döneminde, Tunç Soyer’in yakınında yer aldığı öğrenildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer için Büyükşehir Belediyesinde devir teslim töreni düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu görevi devretmeden önce makamında partilileri karşıladı. Misafirlerle tek tek tokalaşıp halini hatrını soran Kocaoğlu, bu sırada ellerini kavuşturmuş ve soğuk tavırlarıyla dikkat çeken biriyle tanıştırıldı.
İkili arasında kısa süreli sohbetten sonra Kocaoğlu misafirleriyle ilgilenmeye devam etti. Diğer misafirlerin elini sıkarken bir anda yüzünün düştüğü görüntülere yansıyan Kocaoğlu sinirlenip önce kızdığı kişinin taklitini yaptı, ardından da şunları söyledi; "Böyle duruyor. Parayla olmuyor bu işler, kişilik bu. Kilişilikle oluyor bu işler. Terbiyesiz... Terbiyesiz..."
Yanındakiler tarafından sakinleştirilen Kocaoğlu daha sonra koltuğu devralmaya gelen Soyer ile buluşturulmak üzere başka bir odaya götürüldü.



Bu anlar kameralara yansırken, ellerini kavuşturmuş şekilde duran ve Kocaoğlu’nun taklidini yaptığı kişinin, İzmirli ünlü iş adamı Nezih öztüre olduğu anlaşıldı. Bu sırada Kocaoğlu ile Öztüre arasında bir diyalog geçip geçmediği ya da yaşandıysa da neler konuşulduğu öğrenilemedi. Kocaoğlu’nun, Öztüre’nin sadece duruşundan da rahatsız olmuş olabileceği belirtilirken, Öztüre’nin, seçim kampanyası döneminde Tunç Soyer’in yakın çevresinde yer aldığı öğrenildi.
Peki Nezih Öztüre kimdir?
7 Ekim 1961 Bergama İzmir doğumlu. 1980 Bornova Anadolu Lisesi mezunu. 1985 İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Gemi Makinaları Mühendisliği bitirdi. Öztüre Holding A.Ş Genel Koordönatör. Öztüre Kimtaş Kimyevi Kireç San. A.Ş Genel Müdürü, Öztüre Kireççilik San. ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi. Pergamon Dış Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Kayreteks Teks. San. A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi, Urla Makina San. ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi, Muğla Kireç San. A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi, Bergama Taş San. ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi, Öztüre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Öztüre Çelik San. ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi, Kalsipar Endüstriley Hammadeler Mak. San. ve Tic. A.Ş Şirket Müdürü, Ön Danışmanlık Turizm Taahhüt Tic. Ltd. Şti. Şirket Müdürü. TOBB Sanayi Konseyi Üyesi, ESİAD üyesi, TÜSİAD üyesi, TEMA üyesi, TURMEPA üyesi, TOBB Genel Kurul delegesi, EBSO Meclis Üyesi, BİYOSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı. 2001 Dünya Gazetesi Yılın Girişimcisi, 2005 İstanbul Üniversitesi Yılın İşletmecisi, Yenilenebilir Enerji ile 2005 Avrupa Birliği Tanıtım Ödülü sahibi. İzmir ve Ege Bölgesi Belçika Fahri Konsolosu. Evli, 1 kız çocuk babası.

YORUMLAR

  • 1 Yorum