Gazetem İzmir - Sema Pektaş başkanlığında gerçekleşen Konak Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısında tansiyonlar yükseldi. Almanya Parlamentosu’nun sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarası kabulüyle ilgili başlayan tartışmada Ak Partili üyelerden Ömür Şanlı ile CHP'li üye Mehmet Şerif Demir karşı karşıya geldi.
ÖMÜR ŞANLI HDP'Yİ KINADI
AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, "Almanya Parlamentosu’nda çıkan karara MHP, CHP ve Ak Parti karşı çıktı ancak bu konu hakkında HDP'yi kınıyorum. Çünkü HDP Almanya'dan çıkan kararı kınamadı. Aslında soykırımı Ermeni'ler Kürt kardeşlerimize yaptı. Bu tasarıyı kınamayanlara yazıklar olsun. Buna rağmen hala HDP'ye oy veren Kürt kardeşlerimi de kınıyorum" dedi.
Şanlı'nın sözleri üzerine araya giren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş "Ramazan ayının ilk gününde bu şekilde konuşmak, kınama mesajları vermek doğru değildir" diye konuştu.
DEMİR SÖZLERE ÇOK KIZDI
Ömür Şanlı'nın sözleri üzerine söz alan CHP'li üye Mehmet Şerif Demir "gerçekleri görmek lazım. Bir ulusun nereye oy vereceğini söylemek ne senin ne de kimsenin haddi değildir. Kimseyi oy verdiği partiye göre kınayamazsın. Ben CHP'liyim ve gurur duyuyorum ama benim amcamın kızı HDP milletvekilidir, ailemde HDP'li belediye başkanları var. Bu insanları sen kınayamazsın diye konuştu.
Demir'in sözleri üzerine tekrar söz alan Ömür Şanlı "ben bu ülkeye sonradan geldim ama bir tek çakıl taşı için canımı veririm. Türkçe'yi sonradan öğrendiğim için bazı kelimeleri yutabiliyorum. HDP'ye oy verenleri kınıyorum demedim. Eğer öyle bir kelime söylediysem özür dilerim. Tabii ki oy verenleri kınamak kimsenin haddine değildir" dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter: