‘Kredi büyümesi tarihi düşük seviyeye inebilir’
TÜRKİYE İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, kredi büyümesinin bu yıl ‘muhtemelen tarihi düşük’ seviyeye ineceğini, gelecek yıl ise büyümede hızlanmaya paralel olarak kredi büyümesinin ‘dengeyi bozmayacak bir seviyeye’ gelmesinin beklediğini söyledi.
Yayınlanma :
09.05.2024 13:01
Güncelleme :
09.05.2024 13:01
ENFLASYON İÇİN 30 EYLÜL TAHMİNİ
Geçen yılki genel seçimlerden sonra haziran ve temmuz aylarında aylık enflasyon rakamlarının keskin şekilde yükseldiğini hatıratan Aran, “3 Haziran’daki (mayıs sonu) enflasyon verisini gördükten sonra bu dönemi geride bırakacağız. 30 Eylül itibarıyla artık ülkede mevduat, kredi (faizleri) ve enflasyonun artık daha makul bir seviyede oturmaya başladığını göreceğiz” dedi.Aran ayrıca, yükselen kredi faizleriyle birlikte bireysel kredi ve kredi kartlarında takibe düşen kredi (NPL) oranlarının artacağı sinyallerinin gelmeye başladığına, ticari kredilerde ise NPL artışı görülmediğine dikkat çekti. Bireysel tarafta NPL oranındaki artışın yıl sonunda duracağını öngören Aran, ticari kredilerde ise gelecek yıl artış görülebileceğini ifade etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: