Reklam

Meclis'te "yumruklu" kavga! İYİ Parti'den açıklama

TBMM'deki bütçe görüşmelerinin ikinci gününde yumruklu kavga yaşandı. Tartışmaların yaşandığı Meclis'te oturuma ara verildiği sırada AK Partili Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Örs hastaneye kaldırıldı.

Meclis'te "yumruklu" kavga! İYİ Parti'den açıklama

TBMM'deki bütçe görüşmelerinin ikinci gününde yumruklu kavga yaşandı. Tartışmaların yaşandığı Meclis'te oturuma ara verildiği sırada AK Partili Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Örs hastaneye kaldırıldı.

Meclis'te
06 Aralık 2022 - 18:48

TBMM'de bütçe görüşmelerinin ikinci gününde AK Partili ve İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Meclis'te bütçe görüşmeleri devam ediyor. TBMM Genel Kurulunda; TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri ele alınıyor.

İYİ Parti milletvekili Ümit Feyyaz kürsüde konuşurken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan geldi. İYİ Parti ile AK Parti atışmaya devam etti.

İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs

İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs

Tartışmaların devam etmesi üzerine Genel Kurul'a 10 dakika ara verildi. Araya girilince AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Yaralanan Örs hastaneye kaldırıldı.

Örs'ün kalp pili olduğu, kavgadan dolayı ritim bozukluğu oluştuğu öğrenildi. Örs'ün bir gün yoğun bakımda tedavi altında kalması beklenirken, kalp pilinin değiştirileceği bildirildi.

İYİ PARTİ'DEN ÖRS'ÜN SAĞLIK DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur da, Örs'ün sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Cesur açıklamada şunları kaydetti: "Ben kendisine revire kadar eşlik ettim EKG çekmelerini rica ettim. Kendisinin geçen seneden pil takıldığını bildiğim için EKG istedik. EKG'de kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin maalesef bozulduğunu gördük. Derhal ambulansla Güven Hastanesi'ne getirmeye karar verdik. İlk müdahale ile beraber bir ilaç uygulandı. Ardından hastaneye geçildiğinde kalbin geri döndürülmesi, halk arasında kalp ritminin geri döndürülmesi diye bilinen kardiyo versiyon tedavisi yani kardiyo şok tedavisi uygulandı. Çok önemli bir hadisedir. Çok kısa zamanda yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi. Ancak şu anda hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda tedavisi devam ediyor."

MUSTAFA ELİTAŞ VE MEHMET GÖKER İYİ PARTİLİ ÖRS’Ü HASTANEDE ZİYARET ETTİ

TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, bugün TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü tedavisinin yapıldığı Güven Hastanesi’nde ziyaret etti. Doktorlardan Örs’ün durumuna ilişkin bilgi alan Göker ve Elitaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mustafa Elitaş konuyla ilgili şunları söyledi:

“ORADA HER TÜRLÜ AĞIZ DALAŞI OLABİLİR AMA SONUNDA FİZİKİ BİR ŞEYİN OLMAMASI GEREKİR”

“Son dönem Meclis çalışmaları inşallah sükunetle geçer diye düşünüyoruz hem izleyen milletvekillerinin hem kürsüdeki konuşmacıların, eleştiri muhakkak ki olması lazım demokrasilerde ama hakarete varan sözlerin olmaması, milletvekillerinin birbirlerini tahrik etmelerini değil. Hepimiz bu ülkenin insanıyız, orada her türlü ağız dalaşı olabilir ama sonunda fiziki bir şeyin olmaması gerekir. Hepimiz milletvekilliğini bıraktıktan sonra bir dost olarak bir arkadaş olarak yarın bir araya geldiğimizde hangi siyasi görüş olursa olsun ‘Dostum, arkadaşım’ diye sarılacak bir noktada gitmemiz gerekir. Biz tekrar Hüseyin beye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kimseyi almıyorlar yoğun bakımda olduğu için.”

Mehmet Göker de şunları dile getirdi:

“BİLİNCİ AÇIK, SORULARA CEVAP VERİYOR”

“Genel durumu gayet iyi, bilinci açık, kendisi konuşulanlara, sorulanlara cevap veriyor. Girdiği stresle alakalı bir durum. Kontrol altında 1 gün tutulacak, yarın tekrar aramıza dönecek. Biz de başhekim beyden bilgi aldık, içeriye giriş tamamen yasak. Hasta açısından da bu önemli tekrar strese sokmamak için. Uyutulma diye bir şey yok bilinci açık.”

BABACAN'DAN İYİ PARTİLİ ÖRS'E 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın attığı yumrukla yaralanarak hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs için geçmiş olsun mesajı yayınladı. Babacan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

“Milletimizin bütçesi görüşülürken dil yerine yumrukların konuşması ülkemize yakışmıyor. TBMM, demokratik değerlerimizin ve sorunların çözümünün adresidir, kaba kuvvetin değil. Kavga nedeniyle hastaneye kaldırılan İYİ Parti Milletvekili Sayın Hüseyin Örs’e acil şifalar diliyorum.”