Reklam

Mehmet Amca İZSU’dan SU İSTİYOR

İzmir'in Tire ilçesi Mehmetler Mahallesi'ndeki 2 dekarlık bahçesine şebeke suyu bağlatmak için çalmadık kapı bırakmayan Mehmet Refik Emin "Muhtarlık bahçemdeki suyu İZSU'ya bildirmeği için su kullanamıyorum.

Mehmet Amca İZSU’dan SU İSTİYOR

İzmir'in Tire ilçesi Mehmetler Mahallesi'ndeki 2 dekarlık bahçesine şebeke suyu bağlatmak için çalmadık kapı bırakmayan Mehmet Refik Emin "Muhtarlık bahçemdeki suyu İZSU'ya bildirmeği için su kullanamıyorum.

Mehmet Amca İZSU’dan SU İSTİYOR
12 Nisan 2017 - 13:33

Bu yaşta çaldığım her kapı yüzüme kapanıyor" dedi. 83 yaşındaki Mehmet Emin Refik, köy yolu üzerindeki yaklaşık 2 dekarlık bahçesine bir türlü şebeke suyu bağlatamıyor.

Defalarca İZSU'ya müracaat ettiğini ve her seferinde "Yapacak bir şey yok" denilerek kapıların yüzüne kapandığını belirten Emin, "Köy muhtarı, verilen 2 yıllık yasal süre içinde İZSU'ya bahçemdeki suyu bildirmemiş. Kendisine son seçimlerde oy vermemiştim. Art niyetli olup olmadığını bilmiyorum. Aynı parsel içinde bulunan akrabalarıma ait arazinin tümünde su var. Geçmişte, 15-20 yıl bahçemdeki suyu kullandım. Fatura karşılığını ise muntazaman ödedim. Kimseye borcum yok. Hazır olan şebekeme sadece bir sayaç bağlanacak. Bu kadar zor mu?" dedi.

"Bitsin bu çile"

Bahçesinde, ceviz ve zeytin fidanlarının yanı sıra ailesi için küçük çaplı sebze yetiştirmek istediğini ancak çektiği susuzluk yüzünden büyük zorluklar yaşadığını ifade eden Emin, "Bu yaşta, ceviz ve zeytinler kurumasın diye tankerle su taşıyorum. Defalarca kapısını aşındırdığım Tire'deki İZSU Şube Müdürlüğü beni İzmir'deki İZSU Genel Müdürlüğü'ne yönlendiriyor. İzmir'deki İZSU yetkilileri ise çözüm bulamıyor. Bitsin artık bu çile. Vatandaşı niye mağdur ediyorsunuz?" diye konuştu.

ÇINARLIDERE DEĞİL MOLOZLU DERE

İzmir'in Menemen ilçesi Çınarlıdere Mahallesi'nde vatandaşlar, çöp ve moloz sorunu yüzünden canından bezdi.
Yol kenarlarındaki boş arazilere dökülen çöp ve molozların insan sağlığını tehdit ettiğini belirten vatandaşlar, yetkilileri göreve çağırdı. Bu pisliği yapanlara cezai işlem uygulanmasını isteyen vatandaşlar, "Belediyeye geceleri buraya kamyonlarla moloz döküldüğünü defalarca bildirdik. Ancak değişen bir şey yok. Bunların cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

SANAYİ SİTESİ'NDE BOZUK YOL TEPKİSİ

Aydın Merkez Zeybek Mahallesi'nde bulunan İkinci Sanayi Sitesi'nin bozuk yolları vatandaşların tepkisine neden oldu. Alt yapı çalışmaları nedeniyle kazılan yolların 4 aydır aynı şekilde durduğunu belirten vatandaşlar belediye yetkililerini göreve çağırdı. Yolların bir an önce düzenlenmesini isteyen vatandaşlar, "Sanayi sitemizin yolları 4 aydır bozuk. Her yer köstebek yuvası gibi bir an önce düzenlenmesini istiyoruz" diye yorum yaptı.

KARABAĞLAR SAKİNLERİ 'HIZ KESİCİ' İSTİYOR

İzmir'in Karabağlar ilçesi Yeniçamlık ve Günaltay semtlerini birleştiren 5714/1 sokak ile 4095 sokak kavşağında hız kesici olmaması kazalara davetiye çıkarıyor.
Özellikle çocukların evlerinin önünde oyunlar oynadığı sokağa hız kesici konulmasının şart olduğunu belirten vatandaşlar, birçok kazaya şahit olduklarını belirtti. Belediye yetkililerini göreve çağıran çevre sakinleri, "Buraya kasis konulması için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor?" diyerek tepki gösterdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum