CHP İl Başkanı Bedri Serter'in Menderes Belediyesi Meclis üyelerine "Sert muhalefet yapın" talimatı üzerine CHP'li 14 meclis üyesi, Temmuz ayının ilk meclis toplantısında halı sahası olmayan Menderes'e Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapacağı 6 milyonluk yatırımın reddi için el kaldırdı. CHP'lilerin verdiği ret oylarına tepki gösteren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Hizmet için söz verenler Menderes için çalışmayı bir kenara bırakıp bu ilçenin kalkınması, bu ilçenin hizmet almaması için görev başındalar" dedi.
Gençlik merkezine ret
Hafta başında CHP İl Başkanı Bedri Serter, CHP Menderes İlçe Başkanı Abdullah Sürücü ve 14 Meclis üyesiyle sabah saatlerinde bir araya geldi. Yapılan bu görüşmede Serter'in meclis üyelerine, "Sert muhalefet yapın, kararlar rahat geçmesin" dediği iddia edildi. Söz konusu toplantının ardından gerçekleştirilen Menderes Belediye Meclisi'nde 14 CHP'li üyenin ret oyu kullanması nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçeye yapılacak 6 milyon liralık yatırım meclisten geçmedi. Proje kapsamında Menderes'e 6 halı saha ve 3 tenis kortu yapılacaktı.
"Menderesliye ihanettir"
CHP grubuna tepki gösteren Menderes Belediye Başkanı Soylu, facebook sayfasından açıklama yaptı. Açıklamasında hizmet için söz verenlerin Menderes için çalışmayı bir kenara bırakıp bu ilçenin kalkınması, bu ilçenin hizmet almaması için görev başında olduğunu ifade eden Soylu, "İzmir'de örneği olmayan, Menderesli genç kardeşlerim için 10 ay boyunca gecemizi gündüzümüze katarak hazırlıklarını tamamladığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 6 milyon liralık yatırımla ilçemize kazandırılacak Gençlik Merkezi ve bir tane halı sahası olmayan ilçemize kazandırılacak 6 halı saha ve 3 tenis kortunun yapılacağı spor alanlarıyla ilgili karar 6 Temmuz tarihinde yapılan Menderes Belediyesi Meclis Toplantısı'nda 14 CHP'li meclis üyesinin ret oyuyla ne yazık ki onaylanmamıştır" dedi. Gaflet, dalalet hatta ihanet içerisinde olanların kimin ipiyle kuyuya indiğinin haberlerde görüldüğünü kaydeden Soylu, "Bu Menderesliye ihanettir. Bu Menderes'in hak ettiği noktaya ulaşmasının önünü tıkamaktır" diye konuştu.

Yorumlar
Kalan Karakter: