İzmir’in Menemen İlçesi’nde yerel seçim döneminde başlayan CHP'li Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile Eski Başkan Tahir Şahin arasındaki gerilim sürüyor. Edinilen bilgiye göre CHP’den Belediye Başkanı seçilen Serdar Aksoy Eski Başkan Tahir Şahin’e ait olan benzin istasyonunu mühürledi.

CHP Menemen Adayı Serdar Aksoy: Açık ara kazanacağız!
31 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Seçilen Serdar Aksoy belediyenin mali yapısını mercek altına aldı. 20 yıldır Menemen Belediyesi’ni yöneten Tahir Şahin’in verdiği kararların incelenmesini de istedi. Yerel seçim sürecinde CHP’den Başkan Adayı olan Serdar Aksoy bir çok konuşmasında belediyenin çöpleri bilerek toplamadığını ve Eski Başkan Tahir Şahin’in AKP Adayına çalıştığını belirtmişti. 20 yıldır Menemen’i yöneten Tahir Şahin’de partisinin kendisi yerine Serdar Aksoy’u aday göstermesinden sonra yaptığı açıklama: “Benim itirazım asla kazanamayacak olan bir ismin aday gösterilmesine. Benden iyi Menemen’i tanıyan olamaz. Bu isimle, ben destek versem de vermesem de Menemen AKP’ye teslim edilmiş olur” demişti.
Tahir Şahin'in amacı CHP'yi cezalandırmak mı?
Yerel seçim döneminde yaşanan gerilim devir teslim törenine de yansımıştı. CHP’den seçilen Başkan Serdar Aksoy’un görevi alması için yapılan törene Eski Başkan Tahir Şahin katılmamıştı. Belediyedeki mali yapıyı mercek altına alan CHP’li Başkan Serdar Aksoy’un talimatı ile birlikte zabıta ekipleri Tahir Şahin’e ait olan benzin istasyonunu mühürledi. Gerekçe olarak da Tahir Şahin’e ait olan benzin istasyonun arka tarafında kaçak yapılaşma olduğu ve imar planlarına aykırılık içerdiği belirtildi. Mühürleme işleminden sonra benzin istasyonun çalışmayacağı ifade edildi.

Yorumlar
Kalan Karakter: