Reklam

MHP'li vekiller rekora koşuyor

MHP İzmir Teşkilatı’nın iki önemli Milletvekili Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu, 1999 seçimleriyle başlayan siyasi yaşamlarında 6 kez milletvekili adaylığına başvurdu.

MHP'li vekiller rekora koşuyor

MHP İzmir Teşkilatı’nın iki önemli Milletvekili Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu, 1999 seçimleriyle başlayan siyasi yaşamlarında 6 kez milletvekili adaylığına başvurdu.

MHP'li vekiller rekora koşuyor
09 Mayıs 2018 - 13:31

2002 seçimlerinde MHP’nin baraj altında kalması nedeniyle seçilemeyen her iki isim, bugüne kadar beş dönem milletvekilliği yaptı. 27’nci dönem İzmir Milletvekili adayı olmak için yeniden başvuran Vural ve Tanrıkulu, aday gösterilip seçilmeleri durumunda yedinci kez başvurup, altı kez milletvekilliği yapmış, önemli bir siyasi başarıya da imza atmış olacak.

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) 24 Haziran seçimlerinde İzmir’den milletvekili aday adayı olan isimler netleşti. AK Parti ile Cumhur İttifakı yapan MHP’de İzmir’den 1999 seçimlerinden itibaren tam 6 kez milletvekili olan iki İzmir milletvekili, yeniden milletvekili olmak için başvuruda bulundu.

MHP Grup Başkan eski Vekili de olan MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın partisinden istifa edeceği söylemleri kulislerde konuşulurken, Vural istifa yerine yeniden milletvekili olmak için partisine başvurmayı tercih etti.

ALTI KEZ BAŞVURDULAR, SEÇİLDİLER, YEDİNCİ KEZ DE ŞANSLARINI DENEYECEKLER

MHP’de defalarca Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Ahmet Kenan Tanrıkulu da 2002’de partisinin baraj altında kalması nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girememesi dışında 5 kez milletvekilliği yaparken, 7’inci kez İzmir’den milletvekili olmak için başvurusunu yaptı.

GÖZLER MHP GENEL MERKEZİNE ÇEVRİLDİ

Her iki isim de İzmir milletvekili olarak genel başkan yardımcılığı ve grup başkan vekilliği gibi önemli görevleri defalarca üstlenirken, şimdi gözler MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin her dönem birinci ve ikinci bölgelerden birinci sıradan İzmir Milletvekili Adayı olarak gösterilen Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu’nu yeniden ve ilk sıralarda aday gösterip göstermeyeceğine çevrildi.

VURAL VE TANRIKULU’NUN VEKİLLİK DENEYİMLERİ 1999 SEÇİMLERİYLE BAŞLADI

Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu, 1999 seçimlerinden itibaren her seçimde Milletvekili Adayı olarak ilk sıralardan gösterildi. MHP İzmir Milletvekilleri Oktay Vural ve Ahmet Kenan Tanrıkulu, 1999 seçimleriyle meclise girmeyi başardı. 2002’de MHP baraj altında kaldığı için meclise hiç milletvekili sokamadı. 2007’de her iki isim yeniden meclise İzmir Milletvekili olarak girdi. 2011’de her iki isim yine başvurdu ve yine seçildi. 2015’teki 7 Haziran seçimlerinde de 1 Kasım seçimlerinde de yeniden İzmir Milletvekili olarak parlamentoya girmeyi başaran Vural ve Tanrıkulu, 27’nci dönemde de Milletvekili olmak için başvurdu. Vural ve Tanrıkulu, 24 Haziran seçimlerinde de aday gösterilip seçilmeleri durumunda altıncı kez Mecliste görev alacak

YORUMLAR

  • 0 Yorum