Reklam

Narlıdere'yi yeniden değil, yeni bir vizyonla kurduk

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi SalihErkek’in hazırlayıp sunduğu A Türk Tv ile ortak yayın programı olan ‘Erkekçe’ programının bu haftaki konuğu Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin oldu.

Narlıdere'yi yeniden değil, yeni bir vizyonla kurduk

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi SalihErkek’in hazırlayıp sunduğu A Türk Tv ile ortak yayın programı olan ‘Erkekçe’ programının bu haftaki konuğu Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin oldu.

Narlıdere'yi yeniden değil, yeni bir vizyonla kurduk
30 Nisan 2021 - 15:02

Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi SalihErkek’in hazırlayıp sunduğu A Türk Tv ile ortak yayın programı olan ‘Erkekçe’ programının bu haftaki konuğu Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin oldu.
Başkan Engin, göreve geldiği günden bugüne kadar Narlıdere’de yaptıkları hizmetleri anlatırken, önceki dönemlerde görev yapan tüm belediye başkanlarına teşekkür ederek, “Narlıdere’yi yeniden değil, yeni bir vizyonla kurduk” ifadelerine yer verdi.

Salih Erkek: Bugünkü konuğumuz, 18-20 yıllık çok sevdiğim dostum Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin. Sevgili kardeşim hoş geldin sefa geldin.
Ali Engin: Hoş bulduk Salih Bey. Programlarınızın devamını diliyorum. Siz zaten şehirle ilgili, bölgemizle ilgili, yıllardır duyarlılık gösteriyorsunuz. Bu sorunları kamuya taşıma, çözüm önerilerinde bulunma, çözüm geliştirme gibi konularda çalışmalar yapıyorsunuz. Bunları da parti gözetmeksizin yapıyorsunuz. Salih Erkek’in her zaman İzmir’e, hepimize desteği olmuştur. Teşekkür ediyorum.
Salih Erkek: Estağfurullah başkanım. Başlamadan önce Nurcan Turneci’nin bir isteği oldu. Sizleri görüştürdüm. Çok fazla arsa mağduru varmış. Sizi de çok sevdiğini söyledi. Geçmiş Belediye Başkanı Abdül Batur’un günahını sizlere yüklemek istemediklerini söylediler. Bunların üzerine Nurcan Hanım’a buradan bir şey söylemek ister misiniz?
Ali Engin: Teşekkür ederim. Sizin vasıtanız ile görüştük. Bu durumla en yakın zamanda ilgileneceğim.
Salih Erkek: Sevgili Başkanım, güzel bir Narlıdere kurdunuz. Daha önceki Narlıdere öyle değildi. Kimse kusura bakmasın. Ben yiğidin hakkını yiğide veririm. Bu pandemi döneminde bile hiç durmadınız. Hem hijyen çalışmaları olarak, hem de vatandaşlara yardımlarınız hep devam etti. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
Ali Engin: Çok teşekkür ederim. Ben de birçok arkadaşımız gibi yıllardır CHP’deyim. 3 yıl il başkanlığı yaptım. O dönemde de 30 ilçede, sorunlara çözüm önerilerinde bulunma ve toplumu birleştirme anlamında birçok çalışma yaptık. Bu dönem de partimiz bizi Narlıdere’ye aday yaptı. Türkiye’nin en büyük oyunu biz aldık. Yani sadece ben almadım, arkadaşlarımla beraber aldık. Bu bir ekip işiydi. Bu bize hem büyük bir gurur yaşattı hem de büyük bir sorumluluk verdi. Aslında daha seçim döneminde ne yapacağımızı biliyorduk. Onun için biz pandemiye rağmen projelerimizi, düşüncelerimizi hızla hayata geçirdik. Bunu yaparken de zaten bir kamu yöneticisi önce elindeki imkanlara bakmalı: “Sorun nedir, kaynağı nedir, bu ne kadar önceliklidir?” bunların cevabını araştırmalıdır. Biz bugüne baktık. Narlıdere’nin idari, sosyal, mali, birikmiş sorunlarına odaklandık. Pandemiye rağmen ilçemize boydan boya yağmur kanalı döşedik. Bu başka hiçbir ilçede yok. Sokakların aydınlatılması, bisiklet yolu gibi, yürüyüş yolu gibi çalışmalar da yaptık. Özetle biz istiyoruz ki ilçemiz yaşayan bir ilçe olsun. İnanın yürüyüşe çıktığımda insanların mutluluğunu görünce ben de mutlu oluyorum. Güngören Caddesi ve Barış Caddesi şehrimizi boydan boya kesen caddeler. Yani kaçak yapılar, karanlık, yağmur suyu vs. bir sürü problemi var. Biz aydınlatma, peyzaj, yayalaştırma, dış cephelerin boyanması gibi bir sürü çalışmalar, tek tip levhalar yaptık. Dediğim gibi boydan boya yağmur sistemi yaptık. Artık Narlıdere merkezini su basmayacak. Bunları yapacağım demiyorum. Bunlar zaten yapıldı. Bunları biz pandemi döneminde planladık, inşaaatı başlattık ve bitirdik. İnşallah bayrama kadar Güngören tarafı da bitecek. Açılışını yapacağız. Işıl ışıl İzmir caddelerinden birini daha halkımıza açacağız. Ali Onbaşı Deresi’ne gelecek olursak… Kendisi İzmir’in tabiat harikasıdır. Şehir merkezine 1,5 km biz oraya uzanan bir bisiklet yolu yaptık. İnşallah bayramdan sonra bütün İzmir’le oranın açılışını yapacağız. Herkesi oraya bekliyoruz.

Salih Erkek: Maşallah, nazar değmesin. Aile çay bahçelerinden de bahsedebilir misiniz?
Ali Engin: Biz kalabalık ve emekli bir nüfusa sahibiz. Deniz kenarında çay içemiyoruz. Çünkü haklı olarak çok pahalı. Bu yüzden de söz verdiğimiz gibi pandemiye rağmen gerçekleştirdik. Mandalin Kafe Sahilevleri’nin en güzel kafelerinden biri oldu. Self-servis, çok ucuz, hijyenik, tam bir aile çay bahçesi oldu. Ünlü bir dondurmacımız da oldu. Ucuz, hijyenik, deniz kenarında. Umarın bir gün sizi de ağırlayabiliriz. Bizim önceliğimiz şehrin ve halkın ihtiyaçları.
Salih Erkek: Narçiçekleri Anaokulu’nu da anlatabilir misiniz?
Ali Engin: Gerçekten gurur duyduğum bir proje. Maalesef Narlıdere’de daha önce hiç anaokulu, kreş yoktu. Genel Başkan’ımızın da, partimizin de bize verdiği bir talimat bu. Maalesef devletin de yapmadığı bir uygulama… Batı ülkelerinde ilkokula başlamadan önce eğitim vardır ve bunu devlet karşılar. Maalesef ülkemizde bu yok. Partimiz de bunu kavradığı için böyle bir okul açtık. Üçüncüsünü Ilıca Mahallesi’nde açacağız bugün. Özel sektörle rekabet ediyoruz çünkü hem kaliteli hem de fiyatı çok uygun. Herkesin gönül rahatlığı ile çocuğunu bırakabileceği güvenli bir yer. Hedefimiz her yıl bir anaokulu açmaktı. Üçüncü yılımızda üçüncü okulumuzu açtık. Şu anda 30-40 aile sırada bekliyor çocuğunu yollayabilmek için.
Salih Erkek: İzleyicilerimizi “Slow food” hakkında da bilgilendirebilir misiniz?
Ali Engin: Tam da pandemi döneminin ruhuna uygun bir çalışmadır. Sağlıklı, adil, temiz, erişilebilir gıdayı hedefler. İtalya’da fastfooda karşı kurulmuştur. Biz bir yıl içinde Narlıdere’yi gastronomi açısından da geliştirmeyi düşünüyoruz. Esnafımız da bu konuda çok başarılı.
Salih Erkek: Esnafınıza bu dönemde katkılarınız oluyor mu?
Ali Engin: Hep oluyordu. Bu dönemde de oldu. Biz metro bittiğinde istiyoruz ki tarihi alanlarımızı restore edelim.

Salih Erkek: Metronun bitişiyle ilgili bir tarih verebilir misiniz?
Ali Engin: 2022 Kasım’da bitmiş olacak. Bu arada Çocuk Senfoni Orkestrası da kurduk. Pandemi bittiğinde inşallah çocuklarımız, gençlerimiz her yerde konser verecek.
Salih Erkek: Sevgili Ata’mızın da heykel çalışmalarını görüyoruz. Gerçekten çok güzel. Yüreğinize sağlık. Önemli bir noktaya daha değinmek istiyorum. Kadın Kooparatifi hakkında da konuşabilir misiniz?
Ali Engin: Kadın Kooparatifi Neptün Soyer’in de desteğiyle faaliyetlerine hızla devam ediyordu. Kadınlara destek olma, onları hayata bağlama amaçlı bir kurumdur. Bu pandemi de biraz sekteye uğradı. Ancak her şey yoluna girdiğinde devam edeceğiz.
Salih Erkek: Sevgili Başkanım, Narlıdere’yi yeniden kurduğunuzu söyleyebilir miyiz?
Ali Engin: Ben önceki başkanlara da teşekkür ederim. Yeniden değil de yeni bir vizyonla kurduk diyebiliriz. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Bizimki de bu şekilde oldu.
Salih Erkek: Kentsel dönüşüm hakkında çalışmalarınız nelerdir?
Ali Engin: Kentsel dönüşüm 2013’ten beri şehrimizin gündeminde. 43 hektar, 4 mahalleyi kapsayan, binlerce insanımızı ilgilendiren bir olay. Ben buradan AK Parti Milletvekilleri ve Bakanlara da teşekkür ederim. Çok iyi bir işbirliğimiz var. Oradaki çökmüşlüğü elbirliği ile değiştirebiliriz. Partizanlıktan çok halkımızı düşünmek zorundayız. Oradaki insanların kaderini değiştirmemiz lazım.

Salih Erkek: Sevgili seyirciler böyle de iyi niyetli bir insan işte. Ben o yüzden başkanımızı çok seviyorum.
Ali Engin: Çok teşekkür ederim. Bütün İzmirlilerin kapanma kurallarına harfiyen uyacağına inanıyorum. Hızla vaka sayılarını düşürmemiz lazım. Bu çok önemli. Biz belediye olarak önümüzdeki 20 günde kimlerin işe geleceğini kademeli olarak belirledik. Yurttaşlarımız bir şey olduğunda belediyeyi arayabilirler. Ama çok zorunda olmadıkça dışarı çıkmamalıyız. İnşallah yaz aylarında pandemiyi geride bırakmış, cıvıl cıvıl, barış içerisinde, yavaş yavaş sorunlarımızın bir kısmını halletmiş, bir kısmını da umudumuzu yükselterek çözmüş olacağız. Çünkü ekonomi dünyada ve Türkiye’de gerçekten çok sıkıntılı. Bu dönemde umudumuzu ve dayanışmamızı arttıralım. Biraz sabredelim. İnsanlık olarak zor bir sınavdan geçiyoruz. Bizi iyi günlerin beklediğine inanıyorum. Pandemide geçireceğimiz en son bayram olması dileğiyle…
Salih Erkek: Efendim şeref verdiniz. Sizin gibi yöneticiler daima var olsunlar. Hiçbir siyasi partiyi gözetmeksizin yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederim. Çalışan, düşünen insan her zaman belli oluyor. Allah yolunuzu açık etsin. Biz pandemi demeden gece gündüz çalışıyoruz devam ediyoruz. Her zaman söylüyorum her şey yurdum ve yudumun insanları içindir. Hoşça kalın. Sağlıkla kalın.