Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, PKK'lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen 23 yaşındaki Mustafa Eser'in annesine ev alma hayali gerçek olurken, şehit annesi girişimlerinden dolayı Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti.
Lice ilçesinde 24 Ağustos'ta PKK'nın hain saldırısı sonucu 23 yaşındaki Mustafa Eser ve üç silah arkadaşı şehit düşmüştü. Şehit Uzman Çavuş Mustafa Eser'in annesine ev alma hayaliyle iki yıl önce orduya katıldığı ortaya çıkmıştı. Bu acı gerçekten haberdar olan Başbakan Binali Yıldırım, hemen şehidin annesine bir ev alınması talimatını verdi. Eser'in şehit olmasından kısa süre sonra Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in de girişimleriyle iki hayırsever, şehit annesinin ev hayalini gerçekleştirdi. Bir araya gelen hayırseverler, anne Türkan Kalka ve üç kız kardeşe sürpriz yaptı. Torbalı ilçesi Ertuğrul Mahallesi'ndeki dubleks evin tapusu Torbalı Kaymakam Aydın Memük ve Torbalı Belediye Başkanı AK Partili Adnan Yaşar Görmez tarafından teslim edildi.
Şehit annesi Türkan Kalka, bu durum karşısında ise duygu dolu anlar yaşadı. Oğlunun ev alma hayaliyle orduya katıldığını ifade eden Kalka, oğluyla gurur duyduğunu söyledi. Kalka, "Anne kız kardeşlerim okusun, bir evimiz olsun. Size bakacağım, sizi çalıştırmayacağım. Emekli olacaksın" dedi. Böyle bir niyetle asker olmuştu" dedi. Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür eden Türkan Kalka, "Annelerimiz ağlamasın, çocuklarımızın emeği boşuna gitmesin. Başbakanımız sağolsun, onun vasıtasıyla iki hayırsever iş adamı böyle bir şeye vesile oldular. Çok mutluyum çünkü oğlumun hayaliydi. Allah razı olsun" dedi. Kalka, Kurban Bayramı sonrasında kiracı olarak oturdukları olan evden çıkarak yeni evlerine taşınacaklarını söyledi.

Yorumlar
Kalan Karakter: