Aykut Yenice'nin 15 yıldır İLGO'nun başında olmasına rağmen tek bir somut projeye bile imza atmadığını belirten Okyay, "Aykut Yenice, refah içerisinde devir aldığı odamızı 15 yıl içerisinde iflas ettirmiştir. Türkiye'nin en büyük esnaf odalarından birisi olan İLGO, bugün Yenice yüzünden borç içerisinde yüzmektedir. 15 yıldır ne sektörümüzle ne de esnafımızın sorunları ile ilgilendin. Şimdi seçim yaklaştı diye projelerle göz boyamaya çalışıyor fakat Yenice proje değil, laf üretir. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Esnafımızın Yenice'nin laf salatalarına karnı toktur" dedi.
"Başka başkanları bırak da kendine bak"
Yenice'nin yemek çekleri üzerinden İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'a "20 yıldır neredesiniz?" sözleriyle yüklenmesinin ciddiye alınacak bir tarafı olmadığını belirten Okyay, "Başka başkanları bırak da kendine bak. Ekrem Bey 20 yıldır Ticaret Odası'nın başındaysa sen de 15 yıldır İLGO'nun başındasın, 20. yılına adaysın. Sen neden bugüne kadar yemek çekleriyle savaşmadın? Neden esnafımızın ekmeğini bu kuruluşlara yedirdin? GUSTO Kart projesi dedin, arkasını getirmedin, başarısız oldun. 15 yıldır esnafa ne hizmetin oldu? hangi projen hayata geçti de seçim yaklaşınca proje açıklıyorsun" diye konuştu.
"Projelerimizle geliyoruz"
İLGO'yu hayata döndürmek ve esnafın sorunlarını çözmek için uzun zamandır hazırlandıklarını belirten Okyay, İLGO seçimleriyle ilgili ise şu görüşleri dile getirdi:
"Her ne kadar Aykut Yenice aldığı olağanüstü kongre kararını minderden kaçarak uygulamaktan vazgeçse de, biz esnafımız için çalışmalarımıza şimdiden başladık. Yönetimimiz hazır, projelerimiz hazır. Bizim söylediğimiz projelerimizi konuşmaya, uygulamaya çalışıyorlar. Esnafımıza laf değil, sadece seçim zamanı değil, sorunlarının çözümü için somut projeler vadediyoruz. Yemek çekleri sorununu da, esnafımızın diğer sorunlarını da en kısa sürede çözeceğimize kimsenin şüphesi olmasın. 'Biz bu işi daha iyi yaparız' diyor ve projelerimizle geliyoruz."

Yorumlar
Kalan Karakter: