Türkiye'de yıllardır futbolun en kısır kentlerinden biri İzmir. Süper Lig'de temsil edilmiyor, alt liglerdeki takımları ise başarıdan çok uzak. Bakın, bu yıl İzmir'in en başarılı takımı; Bucaspor. Bence bir hedef koyup bu hedefe varan tek takımımız, Bucaspor. “Düşmeyeceğim” dedi, düşmedi. İster ironi deyin, isterseniz ağlanacak halimize gülün, bu kentte en başarılı takımın yıllar önce İzmir'i Süper Lig'de temsil eden Bucaspor olması ne kadar acı.
Daha da kolay kolay gelmez böyle bir başarı.
Önümüzdeki yıllar, alt liglere düşen takımların hesap günü. Mevcut liglerinde tutunmayı başaranlar ise umut vaadetmiyor.
Ben Mehmet Sepil'in Göztepe için, Selçuk Yaşar'ın da Karşıyaka için bir şans olduğunu düşünüyorum. Takımlarının önüne dünyayı seren bu iki spor duayeni, bugün Karşıyaka'nın basketbolda, Göztepe'nin ise tesisleşme adına yaptığı önemli işlerin altına imza attı. Karşıyaka bu yıl ne kadar kötü görünürse görünsün bence play-off'a kalması önemli bir başarı. Nitekim ne Fenerbahçe ne de Galatasaray kadar sınırsız bir bütçeye sahip değiller. Tüm bu olumsuz tabloyu Yaşar grubunun katkısı ile aşıp önceki yıl Lig ve Cumhurbaşkanlığı kupalarını alması ve Euro Cup'ta çeyrek final oynaması benzersizdi.
İzmir'deki tüm olumsuz tabloya çok önemli bir katkı da, stat sorununu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirenler tarafından veriliyor.
Aylar önce konuşuyorduk. En azından tartışıyorduk. Biri neden olması, diğeri ise neden olmaması gerektiği konusunda görüşünü kamuoyu ile paylaşıyordu.
Bugün ortada hiçbir şey yok. Kulüpler sıkıldı, taraftar sıkıldı, belediye sıkıldı, siyaset sıkıldı. Stat artık konuşulmuyor bile. Göztepe ve Karşıyaka Statlarının yeri boş. Belediyenin gösterdiği yer boş. Kulüplerin talep ettiği alanlar boş. Tüm bunlara paralel Alsancak Stadı için henüz bir olumlu gelişme söz konusu değil. Gidin bakın, Yeşilova, Çamdibi, Mersinli sakinleri ve esnafı Atatürk Stadı'nın önümüzdeki yıl yıkılacağını konuşuyor. Daha önce duydunuz mu? Tabi ki hayır. Sorunumuz da bu zaten. Biraraya gelmeyi veya taraftarı, halkı dinlemeyi bilmiyoruz. Herkes kendi bildiği doğruyu empoze etme gayretinde.
Tüm bu İzmir'den çıkarın Atatürk Stadı'nı...
Geriye ne kaldı söyleyeyim mi?
Koskoca bir hiç...
Gelecek İzmir sporu adına çok karanlık arkadaşlar. Ve ne yazık ki bu hiç kimsenin umurunda değil.
Lütfen biraz acele. Futbolumuz küme düşüyor, spora destek veren kuruluşlar kapanıyor, biz sadece izliyoruz.
İyi haftalar...

Yorumlar
Kalan Karakter: