Reklam

Özgener'den Yunan vergisine sert tepki

İZTO Mayıs ayı Meclis Toplantısı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşma yapan Özgener, Yunanistan'ın aldığı vergi kararına da değinerek, bu verginn kaldırılmasını beklediklerini ifade etti.

Özgener'den Yunan vergisine sert tepki

İZTO Mayıs ayı Meclis Toplantısı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşma yapan Özgener, Yunanistan'ın aldığı vergi kararına da değinerek, bu verginn kaldırılmasını beklediklerini ifade etti.

Özgener'den Yunan vergisine sert tepki
29 Mayıs 2019 - 20:09

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in; 9 Mayıs itibari ile Yunanistantarafından uygulamaya geçirilen, Yunan adalarına gitmek isteyen teknelerden alınacak olan ücret konusundaki açıklamaları damga vurdu.

"YOLCU TAŞIMACILIĞI VE YAT TURİZMİ OLUMSUZ ETKİLENECEK"

Bu konunun iki ülke arasındaki yolcu taşımacılğı ve yat turizmini olumsuz yönde etkşleyeceğine vurgu yapan Özgener; "Yunanistan’da TEPAI olarak adlandılan özel ve ticari gemilerden tahsil edilen vergi 9 Mayıs’tan itibaren uygulamaya konuldu. Yunan kara-sularına giren ya da içinde olan ve toplam uzunluğu 7 metrenin üzerindeki tüm özel ve ticari tekneler, bayrak devletlerinden veya sahibinin uyruğundan bağımsız olarak bu vergiyi ödemekle yükümlü oldu. Bu konunun iki ülke arasındaki yolcu taşımacılğı ve yat turizmini olumsuz etkileyeceğini düşünüyor ve bu verginin kaldırılmasını bekliyoruz. " ifadelerini kullandı.

"TÜM EKONOMİK ÇEVRELERİ DİKEN ÜSTÜNDE TUTTU"

Ekonomik duruma bakıldığında, özellikle dünya ekonomisinde farklı sıkıntıların yaşandığı bir ay olduğuna dkkat çeken Özgener; "Çin-ABD arasında yaşanan ekonomik problemler, AB ekonomisinde yaşanan sıkıntılar, Brexit süreci, dünyadaki tüm ekonomik çevreleri diken üstünde tuttu. Almanya, İtalya gibi AB’nin önde gelen ekonomilerinden de zaman zaman olumsuz sinyaller geliyor. ABD ekonomisinin 2019’da kademeli olarak yavaşlaması ve yüzde 2,5 oranında bir büyüme göstermesi bekleniyor. ABD’de büyümenin yeniden dengelenme sürecine girmesi, bu durumun gelişmekte olan pazarların lehine olması, Avrupa ve Çin’deki talebi ise olumlu yönde etkilemesi öngörülüyor." şeklinde konuştu.

"EKONOMİK OLARAK TEYAKKUZDA GÜNLER GEÇİRMEMİZE NEDEN OLDU"

Ülkemizdeki son 6 ayı da değerlendiren Özgener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Ekonomi Paketi ve Yapısal Dönüşüm Adımları'nın iş dünyası için önem taşıdığını ifade etti. Özgener; "Türkiye ekonomisi için de döviz baskısı, Merkez Bankası'nın aldığı önlemler, ülkemizin ABD ve Rusya ile ilişkileri, İran Ambargosu gibi konular ekonomik olarak teyakkuzda günler geçirmemize neden oldu. Sayın Bakanımızın 23 Mayıs’ta pakete ek olarak açıkladığı İVME Finansman Paketi de ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı yüksek ve ihracat geliri potansiyeli yüksek sektörlerin destelenmesini hedefliyor." dedi.

''İzmir ekonomisinde ise son dönemde işsizlik oranlarının küçük bir oranda aşağı çekildiğini görüyoruz.'' diyen Özgener; İhracatın 2018 yılının rakamlarına paralel giderken, ithalatta yaşanan güç kaybına da dikkat çekti.

''KADIN SALIĞINA NEFES SAĞLAYACAK BİR KATKIDA BULUNDULAR''

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise konuşmasına; toplantı öncesinde İZTO, EBSO ve İTO ş birliği ile İl Salık Müdürlüğü'ne alınan mamagrofi TIR'ının önemine değinerek başladı.Vali Ayyıldız; ''Çok güzel bir sosyla projeye omuz verdiler. İTB, EBSO olmak zere birlikte insan sağlığına kadın sağlığına nefes sağlayacak bir katkıda bulundular. Ben öncelkle, şükranlarımı arz ediyorum. Bu sağlık anlamında yapılan şey aynı zamanda Türkkiyemize yapılan bir sorumluluk projesidir.'' dedi.

VALİ AYYILDIZ'DAN İSTİHDAM VURGUSU

Ülkenin 2 tane önemli göstergesi olduğuna vurgu yapan Ayyıldız; ''Bunlardan bir tanesi güçlü bir ordu, ikincisi se güçlü bir ekonomiye sahip olmasıdır. Güçlü bir ekonomiye sahip olması, ekonomiye katkı sunan insanların kapasitesine de bağlı. Dolayısıyla sizlerin güçlü olması lazım. Bu anlamda neye ihtiyacınız varsa onu kendinize katabilmeniz lazım. İzmir Valisi olarak sizlerin güçlü olşması için elimizden geleni yapmamız lazım. Kendi kabınızda yoğrulan bir konumda değilsiz. Alınan herhangi bir karar sizi de etkileyebiliyor. Benimde İzmirle ilgili olan beklentimiz olan husus, istihdam seferberliği. Bu zamanın hayrı nedir derseniz, bir kişinin istihdamına katkı sunup, evini ekmek götürmesini sağlayabilmek. Biraz da ticaret erbabımızın borcudur. Sizlerden beklentimiz, bu güzelliği İzmir'imize yaşatmak. Bundan sonra yapacağınız şeyler için İzmir Valisi olarak şimdiden teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum