Reklam

Pazarcı Esnafı Başkana Geri Adım Attırdı!

Özkanlar pazar yerinin viyadük altına taşınmasını veto eden Bornova Belediyesi, aynı yere yemek fuarı kurulmasına ses çıkarmadı. Duruma sinirlenen pazarcılar, CHP’li başkana geri adım attırdı.

Pazarcı Esnafı Başkana Geri Adım Attırdı!

Özkanlar pazar yerinin viyadük altına taşınmasını veto eden Bornova Belediyesi, aynı yere yemek fuarı kurulmasına ses çıkarmadı. Duruma sinirlenen pazarcılar, CHP’li başkana geri adım attırdı.

Pazarcı Esnafı Başkana Geri Adım Attırdı!
02 Aralık 2018 - 16:51

Chp'li Bayraklı Belediyesi, mahkeme kararını gerekçe göstererek 11 ay önce Özkanlar pazar yerini kapatınca, 860 esnaf kendilerine yeni yer gösterilmediği için mağdur oldu. Esnaf, sesini duyurmak için bu güne kadar birçok eylem yaptı. Aradan geçen süreçte başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ pazarcıların haklı taleplerine kayıtsız kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sorunun çözülmesi için kurmaylarına talimat verdi. Pazarcıların mağduriyetini ortadan kaldırmak için TBMM Meclis Başkanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım devreye girdi. Dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Bornova'da, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait viyadük altındaki 20 bin metrekarelik alanın 'pazaryeri' olarak pazarcılara tahsis edilmesine yeşil ışık yaktı. Söz konusu alan Bornova ilçe sınırları içinde kaldığı için Bornova Belediyesi ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği arasında imzalanması gereken protokol, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla'nın 'güvenliği' gerekçe göstererek karşı çıkması üzerine bir türlü imzalanamadı.

ATILLA'DAN 'U' DÖNÜŞÜ
Geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay yaşandı. Başkan Atilla, iddiaya göre Viyadük altını yöresel lezzetler fuarı kurması için özel bir şirkete izin verdi. Durumu öğrenen pazarcı esnafı, Başkan Atilla ile temasa geçti. Esnaf adına Atilla ile görüşen Faysal Acar, kurulan stantların kaldırılmaması halinde bin pazarcı ile belediyeye yürüyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Atilla geri adım attı ve verdiği izni iptal etti. Ardından da viyadük altına kurulan stantlar zabıta muhalefeti ile bir bir söktürttü. Özkanlar pazar yeri kapatıldığı için 11 aydır mağdur olduklarını belirten esnaf temsilcisi Faysal Acar, "CHP'den kimin kapısını çaldıysak hep bize sırtını döndü. Dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan mülkiyeti karayollarına ait viyadük altındaki alanı pazar kurmamız için bize tahsis etti. Fakat Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla sırf Aziz Kocaoğlu bu işe karşı diye, güvenliği öne sürerek bu işe yanaşmadı. Viyadük altına pazar kurmamız için izin vermeyen CHP'li Olgun Atilla, yılın 12 ayı kentin çeşitli yerlerinde yöresel lezzet fuarı adı altında stant açıp bir kuruş vergi vermeden milyonlarca lira kazanç elde eden özel bir şirkete viyadük altını kiralamış. Ortada bir takım pis işler dönüyor. Viyadük altını kimseye peşkeş çektirtmeyeceğiz. Olgun Başkan'ın dediğine göre belediyeden 'sirk kuracağız' diye kiralamışlar. Ben de kendisine bizimle dalga mı geçiyorsunuz deyip kurulan stantların fotoğrafını attım. Burada büyük bir çıkar var. Bu pazarın oraya kurulması demek 100 milyon liralık rant demek" diye konuştu.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Bornova Belediyesi ise iddiaları ret etti. Belediye yetkilileri viyadük altına yöresel lezzet fuarı kurulması için kendileri tarafından verilmiş bir izin olmadığını ifade etti. Ayrıca iznin kaymakamlık tarafından verildiğini öne sürdü. Bornova Kaymakamı Fatih Genel ise izin verme gibi bir durumun söz konusu olmadığını sadece güvenlik açısından bir sıkıntı olmadığına ilişkin olumlu görüş belirttiklerini ifade etti. Genel, "Belediyenin sorumluluğunda olan bir alana bizim izin vermemiz gibi bir durum söz konusu olamaz. Biz sadece konuyu asayiş açısından ele alırız" diye konuştu.

ACAR: TEHDİT EDİLDİM
Başkan Atilla'nın izni iptal etmesinin ardından tanımadığı birisinin kendisini telefonla arayıp tehdit ettiğini belirten Acar, "Adını sanını bilmediğim biri beni arayarak 'Sen bizim işimize niye taş koyuyorsun. Ben o pazarı açmak için belediyeye milyonlarca lira para ödedim' dedi. Ben de kendisine pazarcı esnafı olarak onlarla bir sorunumuz olmadığını söyledim. 'Ben buraya milyonlar döktüm. Seninle görüşeceğiz' diyerek telefonu kapattı. Herkes şunu iyi bilsin. Ortada 860 mağdur pazarcı varken bize tahsis edilmiş bir alanı kesinlikle kimseye peşkeş çektirtmeyeceğiz. Burayı asla vermeyeceğiz. Burayı kim açarsa açsın müsaade etmeyeceğiz. Yasal olarak gereken ne ise yapacağız. Bu işler öyle tehditle biz milyonlarca lira döktük demekle olmaz. Kim kime ne verdiyse gitsin belediyeden geri alsın. Asıl mağdur olan biziz" dedi.

Egeli Sabah


YORUMLAR

  • 0 Yorum