Reklam

Ragıp Çiçen'den CHP'ye Suç Duyurusu

CHP’li Karabağlar Belediyesi’ne 1.5 milyon lira rüşvet veren ve alacaklarını tahsil edemediği için iflas eden Ragıp Çiçen, Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci kez suç duyurusunda bulundu

Ragıp Çiçen'den CHP'ye Suç Duyurusu

CHP’li Karabağlar Belediyesi’ne 1.5 milyon lira rüşvet veren ve alacaklarını tahsil edemediği için iflas eden Ragıp Çiçen, Cumhuriyet Başsavcılığı’na ikinci kez suç duyurusunda bulundu

Ragıp Çiçen'den CHP'ye Suç Duyurusu
11 Şubat 2018 - 10:36

CHP'li Karabağlar Belediyesi, 2013 yılında 250 hektarlık alanda Uzundere Rekreasyon Alanı'nda yer alacak sanatsal yapılar ve tematik oyun alanları için heykeltıraş Ragıp Çiçen ile sözleşme imzaladı. 10 ayda bitirilmesi hedeflenen proje, gecikmeler ve yaşanan tartışmalar nedeniyle 3 yılda tamamlanabildi. Ragıp Çiçen, o dönemde Egeli Sabah'a yaptığı açıklamalarda Karabağlar Belediyesi'nin bir önceki başkanı Sıtkı Kürüm'ün kendisinden 1.5 milyon lira kişisel olarak rüşvet aldığını öne sürüp, verdiği bu parayı geri alamadığı gibi bir de 12.5 milyon TL zarara uğradığını ifade etti. Akabinde de Karabağlar Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Alacaklarını tahsil edemeyen Çiçen, iflas etti. 250 kişiyi çalıştırdığı atölyesi batan Çiçen, çareyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gitmekte buldu. Fakat aradığını burada da bulamadı. 1 Şubat'ta CHP Genel Merkezi önüne aracı ile gelen Çiçen, yanındaki getirdiği benzinli bez ile kendini yakmak istedi. Araya giren polis ve Kılıçdaroğlu'nun korumaları Çiçen'i etkisiz hale getirdi.

ŞAHİTLERİMİ GÖSTERDİM

?Heykeltraş Çiçen, önceki gün İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek CHP'li Karabağlar Belediyesi'ne rüşvet ile ilgili ikinci kez suç duyurusunda bulundu. Çiçen dilekçesinde, "Karabağlar Belediyesi'nin eski Başkanı Sıtkı Kürüm, o dönemdeki yardımcısı Hulusi Gülşen'i şantiyeme göndererek 1 milyon 500 bin lira parayı rüşvet olarak üç taksitte aldı. Tamamı nakit olarak verdiğim rüşveti bir kez daha ihbar ediyorum. Rüşvetin ilk taksidini İstanbul E-5 Karayolu üzerinde Bedri Serter isimli şahısa verdim. İkinci 500 binlik ödemeyi götüren şantiye sorumlumuz Serdar Demirbaş'ın yazılı ifadesini de ek olarak sunuyorum. Şahitlerimin dinlenmesini, teknik araştırmaların yapılması sonucunda Bedri Serter dahil olmak üzere gerekenlerin yapılacağını umuyorum" dedi. Konu ile ilgili Egeli Sabah'a konuşan Çiçen, "Rüşvet alan yöneticiler hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Paraya elden teslim eden şantiye şefimin dilekçesini de ekledim. Ben CHP'yi hak ettiği yere gömeceğim" diye konuştu. CHP Genel Merkezi önündeki eyleminden 8 gün önce Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Bal ile görüşme yaptığını ifade eden Çiçen, "Görüşmede kongreden önce gelip kendimi yakacağımı söyledim. Hatta bana 'bunun CHP ile ne ilgisi var?' dediler. Ben de, "O dönem rüşvet verdiğim eski Karabağlar Belediyesi Başkanı Sıtkı Kürüm'ün sözlerini ilettim. Kürüm bana, 'Bu paranın bir kuruşu benim boğazımdan geçmedi. Bir bölümünü belediye meclis üyelerine, bir bölümünü encümen üyelerine, kalanını da CHP'nin seçim masrafları için gönderdim' dedim. Benim hayatımı bitirdiler. Mahvoldum. Ama ölümüne bu işin peşinde olacağım" şeklinde konuştu.

HAPİS CEZAM VAR

?Yaptığı eylemin ardından CHP'den kimsenin kendisini aramadığını anlatan Çiçen, şöyle devam etti: "Gerekirse TBMM'nin önüne gideceğim. Ben şaka yapmıyorum. Kaybedecek bir şeyi bırakılmamış biri kadar tehlikesi bir insan yoktur. Hacizler nedeniyle 3 tane hapis cezam kesinleşti. İntihar ederim yine cezaevine girmem."

YORUMLAR

  • 0 Yorum