Basın mensuplarıyla bir araya gelen Yıldırım "YPG/PYD, Türkiye için PKK ne ise aynıdır, terör örgütüdür. Dolayısıyla terör örgütüyle bir başka terör örgütü yok edilemez. Bu, ciddi devletlere yakışan bir iş değil" dedi.
MECBUR DEĞİLLER
ABD'NİN de gelinen noktadan mutlu olmadığını Türkiye'ye ilettiğini belirten Yıldırım "Bir mecburiyet olduğundan bahsettiler.
Biz buna da katılmıyoruz, alternatifleri var. PKK ile mücadele konusunda onlar da Türkiye ile her türlü iş birliğini yapmaya hazır olduklarını, istihbarat paylaşımı, terör örgütünün finansal kaynaklarının takip edilmesi ve gereken tedbirlerin alınması gibi konuları takip edeceklerini ifade ettiler. Rakka operasyonundan sonra da burada PYD/YPG unsurlarının kalmayacağını, demografik yapının değiştirilmeyeceğini ifade ettiler.
Biz ABD'nin hem FETÖ konusunda hem Suriye'de DEAŞ'la mücadele konusunda eski yönetimin hatalarını tekrarlamayacağını ümit ediyoruz ama sonuç ne olursa olsun Türkiye hem içerde hem dışarda ülkesine gelecek tehditleri bertaraf edecek kararlılığa sahiptir" diye konuştu.
Rakka Operasyonu Masada
Başbakan Binali Yıldırım, Londra'da yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la yapacağı toplantıda Rakka operasyonunun görüşüleceğini söyledi.
Yayınlanma :
13.05.2017 10:13
Güncelleme :
13.05.2017 10:13
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: