Reklam

Sağlıklı Yaş Alma Dayanışma Merkezi ve Eğitim Şube Müdürlüğü insanlara hizmet etmeye devam ediyor

65 yaş üstü büyüklere hem moral hem motivasyon kaynağı olan bu etkinlik, insanları mutlu olmasını sağlıyor.

Sağlıklı Yaş Alma Dayanışma Merkezi ve Eğitim Şube Müdürlüğü insanlara hizmet etmeye devam ediyor

65 yaş üstü büyüklere hem moral hem motivasyon kaynağı olan bu etkinlik, insanları mutlu olmasını sağlıyor.

Sağlıklı Yaş Alma Dayanışma Merkezi ve Eğitim Şube Müdürlüğü insanlara hizmet etmeye devam ediyor
08 Temmuz 2021 - 18:08

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İnciraltı'nda bulunan 65 Yaş üzeri büyükler için İnciraltı Engelliler Merkezi'nde moral ve motivasyon amacıyla etkinlikler düzenlendi.
Vatandaşları eğlendirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte şarkılar söylenirken, oyunlar da oynandı. Etkinliği düzenleyen Toplum Sağlığı Daire Başkanı Sertaç Dölek ve beraberindeki Tülay Hepoğlu da etkinlikte yer aldı. Hepoğlu, 65 yaş üstü büyüklerin farklı alanlarda etkinlik yapmasını sağlarken bir sonraki etkinliğin daha güzel bir organizsyon olacağı vurgusunu yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Dairesi Başkanlığı aynı zamanda Eğitim Şube Müdürlüğü Zoom üzerinden 65 yaş üzeri insanlara eğitimler de verdi. Sağlıklı Yaş Alma Dayanışma Merkezi ve Eğitim Şube Müdürlüğü insanlara bilgiler vererek onları bilinçlendirmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikler, insanlara fayda sağlamaya devam ediyor.



İzmir B.B. Toplum Sağlığı Dairesi Başkanı Dr. Sertaç Dölek: "Sağlıklı Yaş Alma ve Dayanışma Merkezinin üyelerini COVID-19 küresel salgınından koruma amacıyla kapatılmasının ardından Toplum Sağlığı Dairesi Başkanlığı olarak Uzaktan Çoklu Eğitimlerimizi çevrim içi olarak sürdürdük. COVID-19 gibi bulaşıcı hastalıklar, diyabet, hipertansiyon gibi bulaşıcı olmayan hastalıklar hakkında bilgilenme, beslenme, nefes, sandalyede dans, yoga gibi fiziksel aktiviteler, hastalıklarla baş etme ve tedaviye uyum süreçleri, öfke, kaygı gibi konularda psikolojik destek, ev kazalarından korunma yolları, ilkyardım, bahçe, balkon bitkileri gibi başlıklarda canlı bağlantılarla üyelerimizle birlikte oluyoruz." dedi.



"Sağlıklı birey, sağlıklı İzmir, sağlıklı dünya amacımıza ulaşmak için gönüllü karantina kampanyasıyla evde kalmasını desteklediğimiz üyelerimizin hem artık aşılı olmaları nedeniyle hem de korunma önlemlerini sağlanabildiğimiz böylesi açık hava ortamında bugün bir araya geldik." dedi.



"İzmir’in Türkiye risk haritasında 100 binde 23 olan oranını 10’un altına düşürerek maviye ulaşmak ve hep öyle kalmak için başlattığımız Mavi İzmir kampanyası hem merkezimizin yeniden açılmasını hızlandıracak hem de çok özlediğimiz günlere, sevdiklerimize bir an önce kavuşabileceğiz." dedi.



"Hiç gevşemeden "Aşı” ve “Kişisel korunma önlemlerini; ‘Maske, Mesafe, Temizlik, Havalandırma, Açık hava, Kısa temas’ uygulamalarını” sürdürelim." dedi.



65 yaş üstü büyüklere hem moral hem motivasyon kaynağı olan bu etkinlik, insanlara moral olmaya devam ediyor. Çeşitli faaliyetlerde bulunan Toplum Sağlığı Dairesi, insanlara örnek olacak projeler yapmaya devam ediyor. Pandemi döneminde bile ara vermeden çalışma yapan isimlerden Tülay Hepoğlu şunları söyledi: 1200 üyemizle insanlara hizmet ediyoruz. Maalesef pandemi sürecinde seminerlerimizi Zoom üzerinden yaptık. Birçok etkinliğimizde Zoom programından yararlandık; Spor faaliyetleri, halk oyunları, sürrealist ressamlık. Ve daha nice faaliyetlerimiz oldu. Ancak en önemlisi sürrealit ressamlık, çünkü büyüklerimizin alzheimera yaklanmaması için büyük katkı sağlıyor. Sürrealist Ressam eşliğinde resim çalışmaları devam etmekte Takı çalışmaları, el sanatları, haftanın 5 günü spor faaliyetimiz mevcut. Aynı zamanda da Türk Sanat Müziği Koromuz da var. Adnan Saygun'da da her yıl konser veriyoruz.Keza Uluslararası Fuar'da da kendilerini kanıtlayarak sahne aldılar. Pandemi sürecinde ayrı kaldığımız için bugün de hep birlikte toplanıp bir etkinlik yapalım istedik. Normal zamanda konserlerde oluyordu şimdi akşam da gelirler. Onlar müziği çok seviyorlar, ve onların güldüğünü görmek beni çok mutlu ediyor. faaliyetlerini pandemi döneminde yaptık. Normalde özellikle satranç, halk oyunları, halk müzikleri, faaliyetlerini sürdürüyoruz. Hafta arası, öğleden sonrası Zoom üzerinden eğitim vermeye devam ettik ve ediyoruz. Ayrıca Halk Müziği hocamız Yılmaz Demirtaş ve Hasan Or'a emekleri ve katkılarından dolay çok teşekkür ederim." dedi.











YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Nilgün Demircan
    2 yıl önce
    Yöneticilerimiz ve Md.Tülay hanımın emeklerine sağlık, bizleri çok güzel bir gün yaşattılar. Hepimiz büyük bir aileyiz.