Reklam

Sahil Bulvarı esnafından ‘Kordon tarifesi’ talebi

Ecrimisil ve zaman zaman işgaliye sorunları yaşayan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı esnafı, mecliste Kordon Yönetmeliği’nin revizyon edilmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi’nden aynı talepte bulundu.

Sahil Bulvarı esnafından ‘Kordon tarifesi’ talebi

Ecrimisil ve zaman zaman işgaliye sorunları yaşayan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı esnafı, mecliste Kordon Yönetmeliği’nin revizyon edilmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi’nden aynı talepte bulundu.

Sahil Bulvarı esnafından ‘Kordon tarifesi’ talebi
30 Kasım 2016 - 15:15

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan yeni Kordon Yönetmeliği’nin meclisin onayından geçmesinin ardından, uzun süredir ecrimisil ve işgaliye sorunları yaşayan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki kafeterya işletmecileri de aynı uygulamaya tabi tutulmak istediklerini belirtti.
Bölgedeki mekan sahipleri arasında olan ve yönetmelik isteyen esnaflar adına konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) eski meclis üyesi Mustafa Kocaoğlu, “Buraya bize yer vermişsin. Tamam sağ ol… Ama bunu bir yönetmeliğe bağla ki biz de gece kuşkuyla yatıp sabah kuşkuyla kalkmayalım. En sonunda karar alacağız, kapatıp gidip anahtarları vereceğiz” dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediyesi Grup Başkanvekili Ömür Şanlı ve parti yöneticileri, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Göztepe ve Güzelyalı sahilindeki kafeterya işletmecileriyle bir araya geldi.
Toplantıda sorunların çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Kocaoğlu önemli açıklamalar yaptı.

KENDİ PARTİMİZDEN BEKLERDİK
AK Parti’nin ziyaretine ilişkin konuşan Kocaoğlu, kendi partisine ve yerel yöneticilere eleştiride bulundu. Kocaoğlu, “Gelip esnafa sahip çıkana ‘gelme’ mi diyeceğiz? Sağ olsunlar, eksik olmasınlar duyarlı davranmış gelmişler. Bizim burada ecrimisil sorunlarımız var. Atilla Bey yardımcı olacağını söyledi. Buraya gelmeleri bile esnafı dikkate aldıklarını gösterir. Topa girmeleri bile önemli. Önemsemeseler parti yöneticileri, ilçe başkanları, meclis üyeleri olarak gelirler miydi? Bunu biz kendi partimizden beklerdik. CHP’den beklerdik. Parti bir yana yerel yöneticilerden beklerdik. Yerel yöneticinin görevi sorun çözmektir. Sorun çözmesi gereken kişiler sorun yaratıyor. Bu bizi incitiyor” dedi.
KORDON GİBİ YÖNETMELİK TALEBİ
Geçmiş süreçte yaşanılan sorunlara değinen Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yönetmelik talep etti. Kocaoğlu, “Bize buralar verildiyse kalıcı olmak istiyoruz. Her sabah zabıtanın müdahalesiyle karşılaşmaktan bıktık. Halk da bıktı. İnsanlar artık gelmez oldu. Kavgalı eve kim kız verir? Burada görüntüleri göre göre bu hale geldi. Burası bir sosyal alan. İnsanlar çay, kahve içmeye buraya gelecek. 2 liraya nerede çay içilir? Burası Güzelyalı, Göztepe, Cennetçeşme, eski İzmir’in ortak noktası olmuş durumda. Bunu reddetmememiz gerekir. Ama biz muhatap bulamıyoruz. Bizim derneğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde muhatap bulamıyor. Sorun burada. Dernek başkanı genel sekreter ya da yardımcısıyla konuşamıyor. Bir zabıta daire başkanıyla konuşamıyoruz. Görüşmüyorlar. Buradakilere işportacı muamelesi yapıyorlar. Bize kaldırımdaki işgalci mantığıyla bakarsan bir yere gelemezsin. Buraya bize yer vermişsin. Tamam, sağ ol. Ama bunu bir yönetmeliğe bağla ki biz de gece kuşkuyla yatıp sabah kuşkuyla kalkmayalım. Yönetmeliğin dışına çıkan olursa yaptırımını uygula. Türkiye Cumhuriyeti’nde kimse adam öldürmez diye bir kural var mı? Ama karşılığında yasa var. Kalkarsın bir suç işlersin karşılığında bir yasa var. Bir yönetmelik koymadan, benim yasam bu demeden canının istediği gibi keyfi bir uygulama yaparsan sorunların önüne geçemezsin. Ben bir şey yapıyorum, yönetmeliğin yok, gelip ‘bu yanlış’ diyorsun. Peki bana doğruyu söyle. Doğru da yok. Ben yanlış bir şey yapabilirim, anlıyorum. Ama senin doğrun yok, ‘bu yanlış’ diyorsun. Böyle bir devlet yönetme olabilir mi? Hele hele sosyal demokrasinin ve modern kesimin beşiği bir yerde bu yapılır mı? Buradaki insanalar buna duyarsız değil. Belediye başkanları bunu anlamıyor” diye konuştu.

EN SONUNDA GİDİP ANAHTARLARI VERECEĞİZ!
Kocaoğlu işletmelerin istihdam yarattığının da altını çizerek, kavga etme lükslerinin olmadığını ifade etti. Kocaoğlu, “Her gün dükkanların kapandığı bir dönemde 30’dan aşağı insan çalıştıran yok. Bu şapka çıkarılacak, desteklenecek bir şeydir. ‘Bayındır’da çiçek satıyorum’ diyorsun. Koca ilçede 500 kişi istihdam etmen için neleri vermen lazım? Biz burada kendiliğimizden istihdam yaratıyoruz, sen bize engelsin. Bu ne mantık? Ben belediye başkanı yerinde olsam çıkar gelir burada çay içerim. ‘Derdiniz nedir? Bu gürültü, patırtı nedir?’ diyen var mı? Buradaki esnafın kavga etme lüksü var mı? Her gün zabıtayla didişmek iş değil. En sonunda karar alacağız, kapatıp gidip anahtarları vereceğiz” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum