Reklam

Sahtekar medyum yakayı ele verdi

Fal baktığı bir kadına ‘sana büyü yapılmış’ diyerek parasını alıp kaçan V.S, tutuklandı

Sahtekar medyum yakayı ele verdi

Fal baktığı bir kadına ‘sana büyü yapılmış’ diyerek parasını alıp kaçan V.S, tutuklandı

Sahtekar medyum yakayı ele verdi
27 Aralık 2017 - 15:10

İzmir'de kendini Medyum Rıza diye tanıtan V.S'ye fal baktırdı. Kadına "Sana 3 harfliler musallat olmuş" diyen ve bin 500 lirasını alıp kaçan V.S'yi polis yakaladı.

İzmir'deki ilginç olay, 18 Aralık'ta Bayraklı'ya bağlı Yamanlar semtinde yaşandı. C.T. isimli kadın, arkadaşı B.A. aracılığıyla sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden Medyum Rıza olarak tanınan V.S. adlı falcı ile iletişime geçti. İki kadın arkadaş Medyum Rıza'nın Yamanlar'daki evine giderek fal baktırdı. Medyum Rıza genç kadına, "Sana üç harfliler musallat olmuş. Sana bu üç harflilerin musallatı cinsellik üzerinden bulaşmış, sana bir muska yazacağım ve okuma duası vereceğim" diyerek önce 150 lira aldı. Medyum Rıza birkaç gün sonra genç kadına mesaj atarak, "Ekstra bir işlem gerekiyor. 350 lira parayı alıp gömmem gerekli" dedi.

BABANIN ÜZERİNDE BÜYÜ VAR
Genç kadından 350 lira daha alan Medyum Rıza, bir gün sonra, "Karşıyaka'da buluşalım. En son verdiğin 350 lirayı iade edeceğim" diye kandırdı. Bunun üzerine Karşıyaka'daki kafeye buluşmaya giden C.T'ye bu kez de "Babanın üzerinde de büyü var. Bu büyüyü bozmamız gerekiyor. Bin lira daha vermeniz gerekiyor. Bu parayı bana verirsen yanında işlem yapacağım. Ancak büyüyü bozmak için safran gerekiyor. Marketten gidip safran al gel. Ben burada bekliyorum" dedi. Genç kadın üzerinde nakit para bulunmadığı için önce yakındaki bankamatiğe giderek bin lira para çekti ve bu parayı Medyum Rıza'ya verdi. Ardından markete giden C.T, aldığı safranı Medyum Rıza'ya getirdi. Ancak kafede Medyum Rıza'nın izine rastlayamadı.

Medyum Rıza'nın parayı aldıktan sonra kaçtığını ve dolandırıldığını anlayan C.T, bunun üzerine soluğu Yamanlar Polis Merkezi'nde aldı. C.T. kendisini dolandıran V.S. adlı şahıstan şikayetçi oldu. Olayla ilgili Bayraklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri müşteki C.T.'nin fal baktırdığı Yamanlar'daki adrese gitti. Ancak Medyum Rıza'nın bir gün önce buradan taşındığını belirlendi. Zanlının Çiğli'deki yeni adresi tespit edildi. Sahtekar falcı V.S. Çiğli'de kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Üzerinden çıkan muskaya da el koyan polis, emniyetteki işlemlerinin ardından zanlıyı adliyeye sevk etti. V.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. EGELİ SABAH

YORUMLAR

  • 0 Yorum