Reklam

Şairlerin dizeleri heykel oldu

Folkart Galery'nin 2017-2018 Sanat Sezonu önceki akşam Folkart Towers'da yapılan törenle açıldı.

Şairlerin dizeleri heykel oldu

Folkart Galery'nin 2017-2018 Sanat Sezonu önceki akşam Folkart Towers'da yapılan törenle açıldı.

Şairlerin dizeleri heykel oldu
14 Ekim 2017 - 15:21

Açılışa Meksika Ankara Büyükelçisi Bernardo Cordova, Heykeltıraş Jorge Marin ve Folkar Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak başta olmak üzere çok sayıda davetli ve sanatçı katıldı.
'Dizelerin Renkleri' adlı sergide; Türk edebiyatının önde gelen şairlerinin şiirleri, ilk defa farklı disiplinlerdeki sanatçılar tarafından yorumlanarak biraraya getirildi.

GELİRİ ÇOCUK KÖYÜNE

Dünyaca ünlü Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in 'Varlığın Yeniden İnşası' adlı sergisi ise, Bakü'deki Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nin ardından burada sanatseverlerle buluştu. Ayrıca sanatseverlerin gezebileceği 'Dizelerin Renkleri' sergisindeki eserler, önümüzdeki aylarda Koruncuk Vakfı tarafından düzenlenecek açık arttırma ile satılacak ve gelir Koruncuk Vakfı'nın Urla İlçesi'ndeki çocuk köyünün ihtiyaçları için kullanılacak.

'200 BİN KİŞİ GEZDİ'

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) yararına düzenlenen serginin çok ses getireceğini söyleyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türk şiirine yön veren 37 ünlü şairin orjinal el yazması dizeleri, günümüzün usta ressam ve heykeltıraşlarının eserlerinde yeniden canlandı. Bu sergi Ankara ve İstanbul'da da sanatseverlerle buluşacak.
Sonra da eserler açık artırma ile satılarak elde edilen gelir Koruncuk Vakfı'na bağışlanacak.
Korunmaya muhtaç çocuklara, dokunaklı ellerini kalplerinden uzatan sanatçılarımızı alkışlıyorum. Folkart Gallery'de bugüne kadar 8 çok önemli sergi açıldı. Bu sergileri 200 bin insan gezdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum