Reklam

Salih Erkek'in kaleminden...

"KAMUOYUNA DUYURU GAZETEM İZMİR DİJİTALE GEÇTİ"

Salih Erkek'in kaleminden...

"KAMUOYUNA DUYURU GAZETEM İZMİR DİJİTALE GEÇTİ"

Salih Erkek'in kaleminden...
22 Nisan 2024 - 14:34

Sevgili can okurlarım; yazımın başında öncelikle millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümünü, dünyada çocuklara bayram hediye eden Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle ve hasretle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutluyor ve Gazetem İzmir ailesi olarak resmi işlemlerimizi tamamladığımızı, bundan sonra basın yayına tabi olacak şekilde dijital yayına geçtiğimizi duyurmak istiyorum...

Bu vesile ile sizlere neden dijital yayına geçtiğimizi izah etmek istiyorum.

İnternet haberciliğinin yaygınlaşması üzerine günlük-haftalık-aylık gazeteler rağbet görmemeye başladı. Biz basın emekçileri de her şeyden önce bir okur sayılırı. Bir haberi gün içerisinde internet sitelerinden okuyabiliyorken ertesi gün aynı haberi gazeteden okumak kimse için bir anlam ifade etmiyor. Gazetem İzmir olarak Basın Yayın Kurumu'na tabi olabilmemiz için bastığımız binlerce gazete diğer gazeteler gibi okunmuyor, nedeni ise aynı haberi zaten bir gün önce internet sitelerimizden yayınladığımız ve okura bu haberlerin ulaşmasıdır.

Bana inanın basın merkezimizin yeri büyük olmasa binlerce lira verip bastırdığımız gazeteleri koyacak yer bulamazdık!

Bunun haricinde gazete basımlarında milli servetimiz heba oluyor.

Bir gazete basmak için ormanlardaki ağaçlar kesiliyor, yetmiyor dış ülkelerden kağıt ithal ediyoruz.

Aynı şekilde boya, matbaa makinaları, diğer tüm ihtiyaçlar ithal ediliyor ve dövizle alınıyor.

Sadece şahsım değil yurdumuzun genelini düşünürsek, milyar dolarlarımız boş ve hiç yere israf ediliyor. Yazık günah değil mi?

Ülkemiz bu dar boğazdayken, okunmayan gazetelere milyar dolarları harcamanın bir anlamı var mı? İşte tüm bu sebeplerden dolayı yazılı basından dijital basına geçtik.

Yani Gazetem İzmir, uzun yıllardır devam ve işlemleri tamamlanarak Basın Yayın Kurumu'na tabi olan İnternet Haber Portalı olan www.gazetemizmir.com ile yoluna devam edecek.

İzmir Basın Yayın Derneği Başkanı olarak kamu kurum ve kuruluşlarımıza yani, Ticaret Odası, Sanayi Odası, İhracatlar Birliği, Esnaf Birliği, diğer odalarımız, iş adamlarımız, milletvekillerimiz, başta büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, siyasi parti il başkanlarımız ve de siyasi parti genel başkanlarımız bir çağrıda bulunmak istiyorum.

Biz yerel basın emekçileri, gazete ve televizyon sahipleri olarak sizlerin olumlu/olumsuz tüm haberlerinizi yapıyor ve kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Şahsım için değil tüm yerel basın adına sizlerden istirham ediyorum, lütfen yerel basınımıza ve dijital yayına geçen internet haber portallarına sahip çıkın.

Ne derler, el eli yıkar, elde yüzü yıkar...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

NOT 1: Gazetem İzmir yazarlarına da sesleniyor, yazılarınızı günlük veya haftalık gönderebilirsiniz. Sınırlama yok. Resmi dijitalde her saniye ve dakikada varız…
NOT 2: Siz yurdumuzun geleceği olan çocuklarımızın, 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı tüm yüreğimle kutlar başta sağlık mutluluk ve başarılar dilerim.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum