Reklam

Salih Erkek'in kaleminden...

"TÜRKİYE MECLİS ÜYELERİ BİRLİĞİ 8. VEFA GECESİNDE BULUŞTU"

Salih Erkek'in kaleminden...

"TÜRKİYE MECLİS ÜYELERİ BİRLİĞİ 8. VEFA GECESİNDE BULUŞTU"

Salih Erkek'in kaleminden...
17 Mayıs 2023 - 14:21

Sevgili okurlarım; bu yazımda vefayla ilgili birkaç kelam edeceğim.
Dönemin Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, 1997 yılında, belediye meclisi oturumunda, belediye meclisine meclis üyelerini kapsayan bir dernek kurulması talebini sunmuştu.
Meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği dernek kuruldu, yine tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle dernek başkanlığına merhum Kemal Kürekçi getirildi.
Dönemin belediye başkanı, şimdi ise çocuklarımın isim babası olan kirvem Ahmet Sarışın'ın amacı Meclis üyelerinin haklarını, hukuklarını korumaktı.


Rahmetli Kemal Kürekçi başkanlığında, dernek çalışmaları hızlı başlamıştı ancak ne yazık ki siyasi olumsuzluklar sebebiyle derneğimiz o dönemde başarılı olamamıştı.
Derneğimiz yasallaştı, öteye gidemedi.
Daha sonra "Ben değil biz varız" sloganıyla, dernek kurucuları olan eski meclis üyelerinin izniyle Yalçın Kocabıyık başkanlık görevine getirildi.
Kocabıyık başkanlık görevine geldikten sonra çalışmalar hız kazandı, yapılan çalışmaları gelecek günlerde Gazetem İzmir TV ve Erkekçe TV'de yayınlanan Salih Erkek ile Erkekçe programımda gündemime alacağım.



Gelelim 8. vefa gecesine...
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği'nin geleneksel hale getirdiği vefa gecesinin 8'incisi Narlıdere Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti.
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Başkanı Yalçın Kocabıyık geceye katılanlara yaptığı konuşmada Türkiye’nin en büyük yerel yönetimler STK’sı olduklarına vurgu yaptı "Narlıdere Belediye Başkanımız Ali Engin’e bu güzel geceye ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyoruz. Burada Türkiye’nin her rengi var. Tam demokratik bir sivil toplum kuruluşuyuz. M.Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmak bizim ortak noktamız” diye konuştu.



Ev sahibi Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'e plaket takdim edildikten sonra  geceye katılan belediye başkanları konuşmalarını yaptı.
Resimlerde de gördüğünüz üzere 8'incisi düzenlenen vefa gecesi çok kalabalıktı, belediye başkanları, eski meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve STK üyeleri gecede yerini almıştı.



Zaman fukarası olduğum için eski dostlarla kucaklaşıp, hal hatır, sağlık sorduktan sonra, güzelim geceden istemeyerek ayrılmak zorunda kaldım. 
Vefalı olmak her insanın ve her yöneticinin harcı değildir.
Bu vefalı geceler adına Yalçın Kocabıyık'a, bizlere ev sahipliği yapan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'e, seneye 9'uncusu düzenlenecek geceye ev sahipliği yapacak olan Konak Belediye Başkanı Abdul Batur'a ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyor, emeği geçenleri yürekten kutluyorum...

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için






































































































 

YORUMLAR

  • 0 Yorum