Reklam

Salih Erkek yazdı...

"CEZAYI BIRAKIN SERBEST PİYASAYA BAKIN"

Salih Erkek yazdı...

"CEZAYI BIRAKIN SERBEST PİYASAYA BAKIN"

Salih Erkek yazdı...
05 Mayıs 2024 - 15:44

Yaklaşık dört yıldır köşe yazıları yazıyor, Gazetem İzmir ve Erkekçe TV’de yaptığım canlı yayınlarda stokçularla, fırsatçılarla, faizci ve tefecilerle mücadele etmenin bir sonuca varılamayacağını, tek yolun serbest piyasa ekonomisinin kaldırılması olduğunu bangır bangır bağırıyorum lakin duyan olmuyor.
Bu kişilerin ballı böreği olan serbest piyasada düzenleme yapılmadığı sürece Ticaret Bakanlığı’nın TBMM’ye sunacağı yasa teklifinin hiçbir yaptırımı olmaz.
Neymiş efendim, fırsatçılara, stokçulara ve fahiş fiyatçılara ağır cezaların uygulanacağı kanun teklifi meclise sunulmuşmuş!
Yahu bu teklife hakikaten güldüm.
Neymiş efendim bu kanun teklifi etkili olacakmış, bu teklifle tüketicilerin haklarının korunması amaçlanıyormuş.
Düzenlenmeye göre uygulamada 100 Bin TL’den 1 Milyon TL’ye, stokçulukta 1 Milyon TL’den 12 Milyon TL’ye kadar ceza yazılması ön görülüyormuş.
Sayın ticaretten sorumlu bakanım, vallahi tallahi değil 12 milyon, 120 milyon dahi ceza uygularsanız bu çakal şerefsiz fırsatçıları stokçuları caydıramazsınız, caydırmaya gücünüz yetmez ve de yetemez.
Yurdumuzun %30’u ticaret yapıyor, 25 milyon insanı nasıl kontrol altına alacaksınız?
Vay anam vay…



Sayın Ticaret Bakanım yaz geliyor yaz. Bugün bazı TV kanallarını izledim, Bodrum’da bir lahmacun 950 TL, plajda bir şemsiye ve şezlong kiralarsanız 6 Bin TL, kayıt dışı ekonomi de cabası!
Çok insan biliyoruz kayıt dışı ekonomiden milyoner değil milyarder oldular.
Haa bu çakallar işine geldikleri gibi AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, DEM Parti, yani mecliste grubu olan partilerin hemen adamı oluyorlar.
Yani bu çakal fırsatçılar, stokçular her devrin adamıdır.
Bu anlamda fırsatçıları, stokçuları ve de şerefsiz tefecileri yok etmek, yurdumuzun insanlarını pahalılıktan kurtarıp refaha kavuşturmak, kaliteli bir yaşam sağlamak, yurdumun insanlarını belirsizlikten, acayip dengesiz fiyatlardan kurtarmak, manava, kasaba, bakkala AVM’lerde gönül rahatlığıyla kazıklanmadan, cüzdanlarına göz dikilmeden gidebilmelerini istiyorsanız şerefsiz fırsatçılardan stokçulardan tefecilerden kurtarmanızın tek şartı serbest piyasayı kaldırmanızdan geçer. Aksi takdirde bu belirsizliğin önlemini almanız mümkün değildir.



5 yıldan beri bu ucube serbest piyasanın kaldırılması adına, Cuma günleri sosyal medya hesaplarımdan kutlama paylaşımlarımda dahi “Canlar, Cümlemize Hayırlı Cumalar diliyorum. Lakin çakal fırsatçılar stokçular ve tefeciler hariç.” diye yazıyorum.
Bugün Sabah gazetesi de meşhur sözlerimi manşet yapmış, stokçuya, fırsatçıya misliyle ceza diye paylaşılmış.
Bir kez daha söylüyorum ceza yazmakla sonuca ulaşamazsınız; serbest piyasayı kaldırın!

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum