Reklam

Salih Erkek yazdı...

"TUNÇ SOYER VE ATIL OLAN ŞATO"

Salih Erkek yazdı...

"TUNÇ SOYER VE ATIL OLAN ŞATO"

Salih Erkek yazdı...
27 Mayıs 2019 - 09:54

İzmirli seçmenin oyuyla göreve gelen yeni belediye başkanlarıyla meclis üyelerimizin İzmir halkına bir an evvel hizmet üretmeye başlaması gerektiği günlerde saçma sapan eleştiriler gündem olmaya başladı.
Bu olumsuzluk karşısında iki kelam etme gereği duyduğum için bu yazıyı kaleme alıyorum…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer göreve geldiği günden bu yana bir yandan uğradığı tebrik akınına karşılık vermeye çalışırken bir yandan da İzmir adına proje üretmeye çalıştığı, köy ve beldeleri dahi karış karış gezip sorunları yerinde tespit ettiği bugünlerde ikamet edeceği yer gündeme gelmiş durumda…
Bakın beyler, Tunç Başkan siyaset yapmıyor, İzmirlilere en iyi hizmeti yapabilmek adına bürokrat atamalarını başlattı, özenle seçimlerini yapıyor, İzmir’in o kadar sorunu varken, Alsancak trafiğini rahatlatmak adına proje hazırlamışken, tarihi bölgemiz olan Kadifekale’yi İzmir turizmine kazandırmak adına uğraş verirken siz elinizi uzatacağınıza, yerel yönetimin gereğini yerine getireceğinize siyaset üretmeye, atıl olan Şato’da ikamet edecek olmasına eleştiri getirerek gündem olmaya çalışıyorsunuz.
Bırakın bu tavrı, İzmir’in öncelikleri var, misal mi istiyorsunuz, altyapı sorunundan dolayı her yağışta su basan ilimiz için ne yapabileceğinizi, vahşi çöp depolamasına karşı nasıl önlem alabileceğinizi, dönüşmesi gereken yapıları, İzmir’in trafiğini, İzmir’in körfezini gündeme getirin, ne yapabiliriz diye ortak akıl yürütün.
Sizler bu olumsuzluklar dururken, İzmir halkı sizden hizmet beklerken saçma sapan bir konu olan şato eleştirisinin peşine düşmeyin.
Bakın aklıselim bir şahıs olan CHP eski Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Şehrazat Mercan’ın yaptığı açıklamayı okuyun, ne diyor, “Şimdi, Tunç Başkan, atıl duran bu binayı, Kurul Kararına uyarak ve özüne dokunmadan kullanılabilir hale getirirse... İzmir'i temsil ederken bu binayı kullanmasında, ölçülülük esasında hareket ederse ne diyebiliriz? Bence sakıncası yok. İyi de olur.”
Mantık çerçevesinde düşündüğümüz zaman altına imza atılacak bir açıklamadır bu.
Peki bu mantıklı açıklama karşısında AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Hızal “İzmir'in o kadar çok yeri varken burayı kendisine tahsis etmesi oldukça yanlış bir karar olacaktır, konut peşine düşmüş durumda” tarzında bir açıklama yapıyor.
Peki Sayın Hızal size iki kelam edeceğim.
Ne demişler iğneyi kendine çuvaldızı başkasına…

Kimi sever kimi sevmez lakin 15 Temmuz gecesi yaşanan süreçte dik duruşuyla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı gerçekleştirilen ayaklanma sırasında geri adım atmayarak darbecilere karşı parti ayırımı yapmadan herkesi alana davet eden, kendisi de halkın içine karışan ve bu sayede vatanımızı, milletimizi ve bayrağımızı koruduğu için şahsımın gönlünde taht kuran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan saray ve konutlar yaptırmadı mı?
Kendisi bu konutların içinde ikamet etmiyor mu? Bu konutlarda yerli ve yabancı devlet adamlarını ağırlamıyor mu?
Peki, Sayın Cumhurbaşkanımıza da konut peşine düşmüş diyebilecek misiniz?
Bir sorum daha olacak, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in yaptırdığı veya oturacağı konutlar evlatlarına, akrabalarına miras mı kalacak yoksa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin malı mı olacak?
Sayın Hızal size Sayın Cumhurbaşkanımızın bir lafını hatırlatmak istiyorum; “yabancılara karşı itibarda tasarruf olmaz.”
Bu anlamda Sayın Soyer’in atıl durumda olan İzmir’in Şato’sunu Anıtlar Kurulu’na uygun şekilde restore etmesi, büyükşehir konutu olarak İzmir halkına duyurması, içerisinde ikamet etmesi, yerli ve yabancı konuklarını ağırlaması tüm İzmir halkının yüz akı, onuru ve gururu olacaktır bilmem anlatabildim mi?
Her zaman derim, anlayana sivrisinek saz, anlamayana Kadifekale’den atılan ramazan topu az.
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…

YORUMLAR

  • 0 Yorum