Reklam

Salih Erkek Yazdı...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutlamıyorum

Salih Erkek Yazdı...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutlamıyorum

Salih Erkek Yazdı...
08 Mart 2021 - 18:36

Sadece yurdumuzda değil tüm Dünya genelinde özel olarak adlandırılan günlerde bazı değerlerimizi sadece bir günlüğüne hatırlıyoruz…
Şimdi önümüzde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü var. Sosyal medyada birkaç gündür 8 Mart paylaşımları dönüyor.
Kadınlarımıza yapılanları görünce bende diyorum ki birde utanmadan sıkılmadan kadınlar gününü mü kutlayacağız?
Kadınlarımıza yapılanları görünce millet olarak utanmalı ve kutlama cümlesini bile kurmamalıyız diye düşünüyorum.
Bizi dünyaya getiren, ailesi için gecesini gündüzüne katan, yemeyip yediren, giymeyip giydiren kadınlarımız dövülüyor, bıçaklanıyor, öldürülüyor.
Bazı çalışan kadınlarımız var ev işini, çocuklarının bakımını, akşam yemeğini, çamaşırını, bulaşığını yapıyor, bir eksik görüldüğü zaman eşinden azar işitiyor hatta ve hatta dayak yiyor.
Kimi erkekler sevgilerine karşılık görememeyi sebep göstererek seviyorum dediği kadını dövüyor ve ileri gidiyor, öldürüyor.
Sokakta yürüyen kadınlarımız bazı kendini bilmezler tarafından sözlü taciz ediliyor, bazıları tecavüze uğruyor.
Kadınlarımıza karşı yapılan ve daha birçok örneklerini sıralayabileceğimiz olumsuzlukların yaşandığı, önlenemediği bir dünyada kadınlar gününü hangi yüzle kutlamayı düşünüyoruz?
Merkezi yönetim kadınlarımıza birçok hak tanıdı, ayrıcalık verdi, her konuda kadınlarımız koruma altına alındı lakin bunlara rağmen üzülerek söylüyorum kadınlarımız dayak yemekten, taciz edilmekten, tecavüze uğramaktan ve hatta öldürülmekten kurtulamadı.
Her kadının başına bir güvenlik görevlisi dikilemeyeceği için öncelikli olarak erkeklerin karşısındaki varlığın ne kadar yüce olduğunu anlaması, benimsemesi gerekiyor.
Bu olumsuzlukları şeriat kanunlarıyla yargılayın desem şahsımı yadırgayacak çokbilmişler ortaya çıkacaklar. O zaman konuyla alakalı savcılarımıza, hâkimlerimize çok iş düşüyor. Kadınlarımıza şiddet uygulayan, taciz eden, tecavüz eden ve öldürenlere en ağır cezaları verin, verin ki yıldırıcı olsun ve bu suçlar işlenmesin, kadınlarımız bir nebze de olsa rahatlasın…
Bu anlamda kadınları baş tacı yapan erkekleri de kutluyorum…
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için
NOT: Gelecek yazımda kocalarına haksızlık yapan kadınları gündeme alacağım. Unutulmamalıdır ki her kadında sütten çıkmış ak kaşık değil…