Reklam

Salih Erkek yazdı...

İzmir Basın Yayın Derneği (İBYAD) Başkanı, Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek, son yazısında, İzmir'de görev alan basın emekçilerine iftira atan Erhan Güleç'i kaleme aldı ve sordu: "Sen Kimsin Ki?"

Salih Erkek yazdı...

İzmir Basın Yayın Derneği (İBYAD) Başkanı, Gazetem İzmir imtiyaz sahibi Salih Erkek, son yazısında, İzmir'de görev alan basın emekçilerine iftira atan Erhan Güleç'i kaleme aldı ve sordu: "Sen Kimsin Ki?"

Salih Erkek yazdı...
19 Nisan 2021 - 19:45

Yeni Asır gazetesi yazarlarından olan Erhan Gülenç isimli bir şahıs geçtiğimiz günlerde yapılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde gündeme gelen bir konu hakkında "İzmir Büfeciler ve Kantinciler Esnaf Odası'yla yapılacak protokolle ilgili gündem maddesi, Millet İttifakı'nı çatlattı" içerikli bir yazı kaleme almış.

Erhan Gülenç başlamış kahramanca yazmaya???

Yazının içerisinde AK Parti grubu adına konuşma yapan ve konumu gereği mecliste muhalefet yapma hakkı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Fikret Mısırlı'nın söylediklerine yer vermiş, AK Parti'nin konuya şerh düştüğünü hatırlatmış.

Buraya kadar her şey güzel ve normal...

Lakin yazısının devamında İzmir'de görev yapan yazılı ve görsel basını itham eden, haddi olmayan cümleler kurmuş.

Yazısının içeriğinde "Yeni Asır'ın haberi konuşuldu" başlığıyla "İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan yanlış işleri yazabilen tek yayın organı var, o da Yeni Asır.
Maalesef başta internet siteleri olmak üzere İzmir'deki diğer medya organlarının neredeyse tamamına yakını belediyeden beslendikleri için Başkan Tunç Soyer'in icraatlarıyla ilgili gerçekleri haber yapmıyorlar. Ancak, "gerçek" her zaman galip geliyor. Önceki akşamki toplantıda da Yeni Asır'ın haberleriyle gündeme getirdiği birçok "gerçek" konuşuldu, tartışıldı. Kim ne yaparsa yapsın biz Yeni Asır olarak doğruları yazmaya yılmadan devam edeceğiz." bu ifadeleri kullanan Sayın Gülenç'e İzmir Basın Yayın Derneği (İBYAD) Başkanı Salih Erkek olarak şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına birkaç kelam edeceğim.

Edeceğim kelamlar direk Erhan Gülenç'i ve yazdığı yazıyı görüp onaylayan genel yayın yönetmenini ilgilendirmektedir; kurumlarıyla alakası yoktur.

Erhan Gülenç Bey, sen kimsin ki başta internet siteleri ve İzmir'deki diğer medya organları neredeyse tamamına yakını belediyeden beslendiği için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in icraatleriyle ilgili gereçleri haber yapmıyor diyerek bizleri lekeleme cüretini gösteriyorsun?

Sen kimsin ki onurlu, şerefli basın temsilcilerini zan altında bırakarak büyükşehir belediyesinden besleniyorlar diyorsun?

Bu medya grubunun adını açıklamaz ve diğer şerefli, onurlu basın emekçilerinde özür dilemezsen bir dahaki yazımda size daha farklı ithamlarda bulunacağımdan şüphen olmasın!

Ayrıca medya organları, çalıştığın Yeni Asır gazetesi dahil olmak üzere belediyelerden ilan almıyor

mu?

Biz yerel basın imtiyaz sahipleri olarak sizin gibi merkezi hükümetten 100 binlerce lira değerinde ilanlar almıyoruz, bizlere ilan veren sadece belediyelerdir.

Onlar da dini ve milli bayramlardan aldığımız kutlama ilanıdır; fiyatları ise 500 TL – 1000 TL en fazla 2500TL'dir. Onu da 3 bilemedin 4 belediye vermektedir.

Gözün kaldıysa gelen ilan paralarını sana gönderelim.

Sırtını dayamışsın Yeni Asır gazetesine başlamışsın sağa, sola sallamaya.

Salladığın kişilerde meslektaşın oluyor farkında mısın?

Sana bir teklifim var, sen de basın yayına tabi olan gazete kur, ay başında yanında çalışan emekçilere aylıklarını nasıl vereceksin çalıştığın kurumdaki gibi merkezi hükümetten 100 binlerce lira almadan bir görelim!

İşin aslına bakacak olursak sen meslektaşlarına attığın iftira ile kalemini satmış oluyorsun, bunun farkında mısın?

Yıllardır Yeni Asır gazetesini takip ederim, ne yazarlarının ne de haber müdürlerinin meslektaşlarına dil uzattığını görmedim.

Tekrar soruyorum, sen kimsin ki bizlere iftira ve leke atıyorsun?

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için...

NOT - 1:
Bu şahsa bir soru daha sormak istiyorum; yıllarca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu'nu eleştirdim, sen o zaman nerdeydin?
Tunç Soyer'i takip ediyorum, bir olumsuzluğunu görürsem eleştirimi yaparım tıpkı Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'a, Konak Belediye Başkanı Abdul Batur'a ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e yaptığım gibi bilmem anlatabildim mi?
NOT - 2: Sayın Erhan Gülenç, onurlu, haysitetli yerel medya sahiplerinin, temsilcilerinin, muhabirlerinin ve yazarlarının da size iki kelam edeceğinden son derece eminim. Bizler hiçkimsenin satılmış kalemi değiliz ve de olmayacağız!
NOT - 3: 20.04.2021 Salı günü saat 14.00'da şahsımın kanalı olan Gazetem İzmir TV ve Atürk TV ortak yayınında yayınlanan Erkekçe programımın konukları İzmir Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Erkan Sevinç ve Bünyamin Kütük olacak; Erhan Gülenç'i konuşacağız.


YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Abdurrahman kütükçü
    3 yıl önce
    salih başkan bunların beslendikleri havuz medyası belli sen canını sıkma yarın bu saray sultası bittiğinde bu gibilerin yüzünün şeklini görmek isterim
  • Murat irak
    3 yıl önce
    Tebrikler çok güzel cevap verdin başarılar dilerim