Reklam

Sema Pekdaş sahte delege çıktı!

CHP’li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın, ‘Manisalı Gençler Davası’nda yaptığı adres değişikliği oyunundan bir de partide sahte il delegesi olduğu ortaya çıktı

Sema Pekdaş sahte delege çıktı!

CHP’li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın, ‘Manisalı Gençler Davası’nda yaptığı adres değişikliği oyunundan bir de partide sahte il delegesi olduğu ortaya çıktı

Sema Pekdaş sahte delege çıktı!
29 Kasım 2018 - 10:14

Yeni Asır gazetesindne Metin Burmalı'nı haberine göre; CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın tazminat davalarında savunmalarını üstlendiği 'Manisalı Gençler Davası'nda 22 ay yargılanmasını geciktirmek için adres oyununa başvurması ve mahkemelere ikametgah olarak 3 farklı adres göstermesinin altından sahte parti delegeliği çıktı. İkametgahı Balçova'da olduğu bilinen CHP'li Pekdaş'ın geçen dönem Alaattin Yüksel ile Nevzat Kavalar'ın yarıştığı CHP İl Başkanlığı Kongresi'nde 'naylon' yani sahte il delegesi olarak katıldığı, hatta 35. CHP Olağan Kurultayı'nda da bu şekilde usulsüzce oy kullandığı öne sürüldü.
CHP parti tüzüğüne göre kayıtlı olduğu ilçe dışında başka bir ilçe örgütü organında görev alamayacağı, başka bir ilçeden il kongre delegesi seçilemeyeceği ifade edilen Pekdaş'ın ikametgah gibi üyelik bilgilerinde yalan beyanda bulunduğu için disipline sevk edilmeden partiden ihraç edilerek kaydının silinebileceği belirtiliyor

DELEGE LİSTESİ

PARTİ ÜYELİĞİ TEHLİKEDE

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Görevi kötüye kullanma' ve 'zimmet' suçlaması ile sanık sandalyesine oturan ve hakkında şuana kadar açılmış toplam 14 ayrı ağır ceza davası ile ceza soruşturma dosyası bulunan CHP'li Sema Pekdaş ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.
Hakkında açılmış davaları zaman aşımına sokmak için kendisine yapılan 45 tebligata 22 ay boyunca cevap vermeyen ve 3 farklı ikametgah adresi gösteren Pekdaş'ın ikametgah adresindeki tutarsızlıktan dolayı CHP'deki parti üyeliği de tehlikeye girdi.

YANLIŞ BİLGİ VERDİ

Yıllardır Balçova Teleferik Mahallesi'nde oturduğu bilinen ancak yargılandığı mahkemelerden birine ikametgah adresi olarak Konak 857 Sokak'taki avukatlık bürosunu, bir diğer mahkemede de yine Konak ilçesi Çankaya Mahallesi 154 sokakta yaşayan Bircan A.'nın adresini gösteren Pekdaş'ın geçmiş dönemdeki bazı kongrelere 'naylon' yani 'sahte il delegesi' olarak katıldığı öne sürüldü. Balçova'da oturduğu için buradan mahalle delegesi olarak CHP Balçova İlçe Kongresi'ne, Balçova'dan da CHP İl Kongresi ve Olağan Kurultay'larına İl delegesi olarak gitmesi gereken Pekdaş'ın iddiaya göre belediye başkanlığı koltuğunun gücünü kullanarak, önce Konak'tan CHP'nin mahalle temsilcisi olduğu ardından CHP Konak ilçe başkanı ve yönetiminin belirlenmesinden sonra CHP İzmir İl Kongresi'ne İl delegesi olarak katıldığı kaydedildi. Pekdaş'ın bu şekilde 2015 yılında Alaattin Yüksel'in CHP İzmir İl Başkanı seçildiği İl Kongresi'nde ve Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği 35. Olağan Kurultay'da da oy kullandığı ortaya çıktı. CHP'nin parti tüzüğündeki madde 8'de, "Bir partilinin, disiplin suçları dışında, başvurma belgesinde yanlış bilgi verdiğinin, üyeliğe yazımı sırasında yasaların ve tüzüğün öngördüğü nitelikleri taşımadığının ya da bu nitelikleri sonradan yitirdiğinin, başka bir partiden adaylık başvurusunda bulunduğunun, aday olduğunun, bir başka parti adına eylemli olarak sandık görevlisi ya da gözlemcilik görevi yaptığının saptandığı durumlarda il yönetim kurulunun önerisini değerlendirerek veya Merkez Yönetim Kurulu, doğrudan üyenin adının silinmesine karar verebilir" deniliyor.

PEKİ CHP TÜZÜĞÜNDE ÜYELİK KOŞULLARI NELER?

MADDE-7'YE GÖRE

1-Her üye yalnızca bir muhtarlık bölgesinde üye olabilir ve yalnızca o muhtarlık bölgesinden delege seçilebilir.
2-Üyeler kayıtlı olduğu ilçe dışında başka bir ilçe örgütü organlarında görev alamaz ve başka bir ilçeden il kongre delegesi seçilemez.
3-Üyeler kayıtlı oldukları il dışında başka bir il örgütü organlarında görev alamaz ve başka bir ilden kurultay delegesi seçilemez.
4-Büyükşehi r belediyelerinin sınırları içindeki ilçelerde, ilçe başkanlığı ve ilçe yönetim kurulu üyeliği için bu kural uygulanmaz.

ASIL ADRES BİLGİSİ BU TUTANAKTA

MADDE 8'E GÖRE İSE;

1-Bir partilinin, disiplin suçları dışında, başvurma belgesinde yanlış bilgi verdiğinin, üyeliğe yazımı sırasında yasaların ve tüzüğün öngördüğü nitelikleri taşımadığının ya da bu nitelikleri sonradan yitirdiğinin, başka bir partiden adaylık başvurusunda bulunduğunun, aday olduğunun, bir başka parti adına eylemli olarak sandık görevlisi ya da gözlemcilik görevi yaptığının saptandığı durumlarda il yönetim kurulunun önerisini değerlendirerek veya Merkez Yönetim Kurulu, doğrudan üyenin adının silinmesine karar verebilir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum