Reklam

SÜREKLİ MUTLU'YU UYANDIRDI

AK Parti İzmir milletvekili Kerem Ali Sürekli meclis genel kurulunda zor günler geçiren Karşıyaka Spor Kulübü ile ilgili yaptığı konuşma sonrası ilçe belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı ziyaret etti. AK Parti Karşıyaka belediye meclis üyesi Müslüm Karakeçili’nin de bulunduğu görüşme yaklaşık 2 saat sürdü

SÜREKLİ MUTLU'YU UYANDIRDI

AK Parti İzmir milletvekili Kerem Ali Sürekli meclis genel kurulunda zor günler geçiren Karşıyaka Spor Kulübü ile ilgili yaptığı konuşma sonrası ilçe belediye başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı ziyaret etti. AK Parti Karşıyaka belediye meclis üyesi Müslüm Karakeçili’nin de bulunduğu görüşme yaklaşık 2 saat sürdü

SÜREKLİ MUTLU'YU UYANDIRDI
04 Kasım 2017 - 13:48

Gazetem İzmir - Karşıyaka taraftarının yaktığı kurtuluş meşalesi sayesinde futbolda puan silinme cezasının önüne geçilmişti. Taraftarın açtığı hesaba herkes imkanları doğrultusunda para yatırırken bu etapta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra İzmir’den milletvekili seçilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile diğer İzmirli vekillerin sesi çıkmamıştı. Belli bir miktar paranın toplanması sonrası Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak 100 Bin TL destekle sorunu giderilmesinde büyük etken olmuştu.

SÜREKLİ MECLİSTE KONUŞTU

Geçtiğimiz günlerde 105’nci yaşını kutlayan Karşıyaka Spor Kulübü’nün yaşadığı sıkıntılar hakkında meclis genel kurulunda söz alan AK Parti İzmir milletvekili Kerem Ali Sürekli Karşıyaka’ya yapılacak stat ile ilgili sorunların giderilmesi için seslenmiş İzmir’e döndüğünde Karşıyaka Belediye Başkanını ziyarete gideceğini söylemişti. Sürekli meclis konuşmasında şu ifadelere yer vermişti: ““Karşıyaka Spor Kulübü İzmir’in ilk spor kulüplerindendir. Yıl 1912, Osmanlı Devleti sıkıntı içerisinde. 5 tane milliyetçi genç bir araya geliyor. Bu 5 isim hep beraber milli şuur ve milli heyecanı arttırmak için bir spor kulübü kuruyor. Kulübün adı Karşıyaka oluyor, renkleri kırmızı-yeşil. Yeşil islamiyeti, kırmızı ise Türklüğü işaret ediyor. Kulübün isminin kısaltılmasının Osmanlı karşılığı Kaf-Sin-Kaf oluyor. Ve bu kısaltma dalga dalga tribünlerde yayılıyor. O dönemlerde Kurtuluş Savaşı var ve bu gençler milli hassasiyetle Anadolu’ya silah taşınmasında rol üstleniyorlar.

Karşıyaka Spor Kulübü çok büyük başarılara imza atmış bir kulüptür. 1980’de ezeli rakibimiz Göztepe ile oynadığımız karşılaşmayı 80 bin kişi izliyor ve dünyada ikinci lig seyirci rekoru kırılıyor. Basketbol takımımızın iki tane Türkiye şampiyonluğu, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye kupası kazandı.

TARAFTAR ENGEL OLDU, ŞİMDİ SIRA BİZDE…

Ancak bu köklü kulüp bu günlerde sıkıntılı günler yaşıyor. Bu sıkıntılı günlerde taraftarlarımız bir kampanya başlattı ve futbol takımının 12 puanının silinmesine engel oldu. Bu cefakar taraftarlarımız sağolsunlar, varolsunlar. Şimdi sıra bize geldi. Bizler de gereğini yapacağız. İzmir’e döndüğümde ilk önce Karşıyaka Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğim. Karşıyaka’nın önemli şahsiyetlerini ziyaret edeceğim ve Karşıyaka için bir şeyler yapılması gerektiğini dile getireceğim. Taraftarın başlattığı yerden devam etmeliyiz. İnşallah çağrımıza olumlu yanıtlar gelecektir.

Karşıyaka’ya yeni bir stat yapıyoruz. 9 Eylül’de sayın başbakanımız bu stadın temelini attı. Bu stat 62 milyon liraya mal olacak. Bu stadın ruhsat başvurusu da yakınlarda Karşıyaka Belediye Başkanımızın önüne gidecektir. Sayın belediye başkanım Karşıyaka’nın kaybedecek 1 dakikası bile yok. Lütfen ruhsatı verin, stadımıza başlayalım.

İnşallah stadımızı 19 Aralık 2018 Dünya Karşıyakalılar Günü’nde açalım. Bu stat bizim kurtuluşumuz olacak. Bu stat Karşıyaka’ya çok şey kazandıracak. Ticari ünitelerimiz var bu statta. Buralardan kulübümüz ciddi gelirler elde edecek. Yine bu statta isim hakkımız var, bunu değerlendireceğiz. Bu stat Karşıyaka’nın kurtuluşu olacak. Ben bu konuda başta belediye başkanımız ve tüm Karşıyakalılar’ın duyarlı olacağına inanıyorum. Taraftarın başlattığı bu çalışma inşallah başarıyla sona erecek."

SÜREKLİ MUTLU’YU UYANDIRDI

Meclis genel kurulunda yaptığı konuşma sonrası Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret eden Sürekli deyim yerindeyse Mutlu’yu uyandırdı. Taraftarın çırpınışlarında tek ses çıkarmayan Karşıyaka’nın koyu Beşiktaş taraftarı olan belediye başkanı, AK Parti milletvekili Sürekli’yle yaptığı yaklaşık 2 saatlik görüşme sonrası ekonomik ve sportif başarı yönünden zor günler yaşayan kulübün, kısa vadede ödenmesi gereken borçlarına kaynak yaratmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir dizi ortak ziyaretler yapma kararı aldı.

“STAT PROJESİNİ BEKLİYORUZ”

Ziyaret sonrası açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka Spor Kulübü 105 yıllık koca bir çınar. Zor günler yaşıyoruz ve bu süreçte birlikteliğin önemli olduğunu düşünüyorum. Öncelikle çözülmesi gereken konu, kısa vadeli borçlar. Bu konuda Sayın Milletvekilimizle, ilgili mercilere ortak ziyaretler yapacağız. Taraftarımızın yaktığı ‘dayanışma’ meşalesini de yanımıza alacağız. Kendisini sorumlu hisseden herkes elini taşın altına koyacak ve zor günleri birlikte aşacağız. Stat konusunda da projenin son halinin belediyemize ulaşmasını bekliyoruz. Bizim için esas olan Karşıyaka’nın planlı ve programlı gelişmesi, Kaf Kaf’ın da buna bağlı olarak başarıyı yakalamasıdır. Proje geldiğinde yapıcı adımlar atacağımızı göreceksiniz” dedi.

“KIVILCIMI BİZ YAKIYORUZ”

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise “Karşıyaka Spor Kulübü, sadece Karşıyaka için değil Türkiye için de vazgeçilmez bir değerdir. Ne yazık ki maddi ve sportif yönden kötü durumdayız. Bu kentin yöneticileri ve sorumluluk sahibi bireyler olarak, üzerimize düşeni yapmak için yola çıktık. Başkan Akpınar ile güzel şeyler için zemin hazırladık. Biz bir kıvılcım yakacağız ve bu ‘ateşe’ dönüşecek. KSK için elini taşın altına sokmak isteyen herkesi bir araya getirerek sinerji yaratacağız. Önceliğimiz kısa vadeli borçlar için kaynak yaratmak ve stat konusunda belediyemizle ortak bir zeminde buluşmak. Bunu başaracağımızdan eminim. Çünkü Karşıyaka dayanışmanın ve kardeşliğin ön planda olduğu bir kent. Fikir ayrılıklarını, eleştirileri bir kenara bırakarak güzel şeyler yapacağımızdan eminim” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum