Tarım Bakanı Yumaklı: Yapay ete izin vermeyiz
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘bakanlığın yapay ete izin verdiği’ iddialarının doğru olmadığını söyledi.
Yayınlanma :
11.01.2024 10:54
Güncelleme :
11.01.2024 10:54
HER ŞEY GÜVENLİ GIDA İÇİN
Sağlıklı ve güvenli gıda için çalıştıklarını belirten Bakan Yumaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:“Tüm gayretimiz, halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya kesintisiz ulaşmasını sağlamak. Bunun için gıda mevzuatı hazırlıyor ve 720 bin işletmede denetimini yapıyoruz. Tüketici taleplerini titizlikle inceliyor ve değerlendirmeye alıyoruz. Son birkaç ayda tarım alanında devrim niteliğinde değişiklikler yaptık. Peynir helvası, saray helvası, çekme helva, tahin helvası gibi yöresel ürünlerde renklendiricileri yasakladık. Baklava, kaymak gibi ürünlerde katkı maddelerinin kullanımını yasakladık. Nar ekşisi izlenimi veren nar ekşisi sosu, nar aromalı sos gibi ürünlerin yurtiçi piyasaya arzını yasakladık.
”ŞEKERE VE TUZA SINIR GETİRDİK“
Pastırma yüzey kaplamasında renklendiricileri yasakladık. Dondurmanın yenilebilir buzlu ürünlerle karıştırılmaması için ürün adının temel görüş alanında yazılmasını zorunlu hale getirdik. Tüketici sağlığını korumak için ekmek, salça, ayran, peynir, pastırma gibi ürünlerde tuz oranını düşürdük. Meyvesuyunda ilave şeker kullanımını yasakladık.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.

Yorumlar
Kalan Karakter: