İzmirli işadamı Volkan T., kendisine boşanma davası açan karısı Özlem T.'ye cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay'ın da kararı onaması halinde Volkan T. hapse girecek.
Volkan T. ile Özlem T., geçinemedikleri gerekçesiyle ayrılmaya karar verdi. Demir çelik fabrikası sahibi olan Volkan T., eşine anlaşmalı boşanmak için protokol imzalamalarını önerdi. Ancak Özlem T., kabul etmedi. İddiaya göre, Volkan T., protokol yapmak istemeyen eşi Özlem T.'yi bir akşam oturduğu koltuktan ayaklarından çekerek yere düşürdü.
Ardından da eliyle ağzını kapadığı Özlem T. ile zorla cinsel ilişkiye girdi. Yaşadığı dehşet dolu anlardan sonra kendine gelen Özlem T., gece yarısı polisi arayarak yardım istedi. Polis, karı kocayı ifade için karakola götürdü.
Soruşturma sonunda İzmir Cumhuriyet Savcısı, Volkan T. hakkında, 'cinsel saldırı, tehdit ve hakaret' suçlarından İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Volkan T. ise, duruşmada cinsel saldırıda bulunmadığını savundu.
Karısıyla kendisinin de isteğiyle birlikte olduğunu öne süren Volkan T., Özlem T.'nin kendisinden para koparmak için iftira attığını iddia etti.
Olayla ilgili en önemli bilgiyi ise, olay gecesi ikisinin de ifadesini alan karakol polisi verdi.
Polisin ifadesi doğruladı
Polis memuru, gece yarısı ifadesini aldığı Özlem T.'nin utangaç ve korku içinde "Nasıl anlatacağım" diye ağlayarak olayı anlattığını söyledi. Polis memuru, ifadesini aldığı şüpheli Volkan T.'nin ise, şaşkınlık ve panik içinde ifade verdiğini dile getirdi. Mahkeme heyeti, davanın sonunda suçu işlediğine kanaat getirdiği işadamı Volkan T.'yi cinsel saldırı suçundan 10 yıl, tehdit suçundan 5 ay, hakaret suçundan bin 500 TL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, duruşma sonunda tutuksuz olarak yargılanan işadamı Volkan T.'yi tutuklamadı ama yurt dışına çıkma yasağı koydu.
Kararın Yargıtay tarafından da onanması halinde Volkan T. hapse girecek.
Adalet gereken cezayı verdi
Özlem T.'nin avukatı Mehmet Korkut, davada en inandırıcı delilin ilk başta ifade alan polise söylenenler olduğunu belirtti. Korkut, "Bir kişinin karısı ile bile olsa, cinsel ilişkiye zorla girmesi Türk Ceza Kanunu'na göre suç. Burada müvekkilimin üzerinde her şartta hak sahibi olduğunu iddia eden bir sanık vardı ve adalet o sanığa gereken cezayı verdi" dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter: