Reklam

Türkiye'den ABD'ye giden kadında virüs çıktı...

ABD'deki Maryland Eyaleti'nin Valisi Larry Hogan düzenlediği basın toplantısında kısa bir süre önce Türkiye’yi ziyaret eden 86 yaşındaki bir kadında Corona virüsü saptandığını bildirdi.

Türkiye'den ABD'ye giden kadında virüs çıktı...

ABD'deki Maryland Eyaleti'nin Valisi Larry Hogan düzenlediği basın toplantısında kısa bir süre önce Türkiye’yi ziyaret eden 86 yaşındaki bir kadında Corona virüsü saptandığını bildirdi.

Türkiye'den ABD'ye giden kadında virüs çıktı...
10 Mart 2020 - 15:34

ABD'deki Maryland Eyaleti'nin Valisi Larry Hogan düzenlediği basın toplantısında kısa bir süre önce Türkiye’yi ziyaret eden 86 yaşındaki bir kadında Corona virüsü saptandığını bildirdi. Vali, yaşlı kadının hastanede tedavi altına alındığı bildirdi. Harford County’de yaşayan kadının sağlık durumu ile ilgili detay verilmedi. 3 Mart tarihinde THY'nin TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda da yapılan Corona virüsü testi pozitif çıkmıştı. Koronavirüs salgınına ilişkin bir son dakika haberi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden geldi.


KKTC'de koronavirüs çıktı okullar tatil edildi:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya'dan gelen 65 yaşındaki bir kadın turistte yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini duyurdu. 65 yaşındaki kadın turist hastaneye kaldırılırken, birlikte geldiği kafile Gazimağusa'daki otelde karantinaya alındı. Bu olay sonrasında Bakanlar Kurulu bugün koronovirüs gündemiyle acil olarak toplandı. KKTC'deki tüm ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde pazartesi gününe kadar eğitime ara verildi.

Ankara'ya acil iniş yapan uçaktakilerin son durumu
İran'dan uçakla Türkiye'ye getirilen ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle 25 Şubat'ta tedbiren gözlem altına alınanlardan iyi haberler var. Zekai Tahir Burak Hastanesi ve Tıbbi Gözlem Kliniğinde Kovid-19 nedeniyle gözlem altında tutulan vatandaşların son testlerinin sonuçları da negatif çıktı. Tedbiren gözlem altında tutulan 65 kişi, test sonuçlarının negatif çıkmasının yanı sıra 14 günlük gözlem süresinin tamamlanmasıyla taburcu edildi.

Türkiye'de iptaller başladı
Koronavirüs giderek Türkiye'nin etrafını kuşatırken, paneller, fuarlar ve spor etkinlikleri iptal edilmeye başlandı. Türkiye Kayak Federasyonu, 2020 faaliyet programında yer alan Erciyes, Palandöken ve Sarıkamış Kupası organizasyonlarını, koronavirüs tedbirleri nedeniyle iptal etti. Uluslararası Judo Federasyonu da Rusya, Gürcistan ve Türkiye'de düzenlenecek 3 büyük organizasyonun koronavirüs nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Konya'da 17-21 Mart'ta düzenlenmesi planlanan Tarım Fuarı'nın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle 2-6 Haziran'a ertelendi. Edirne'de koronavirüs tedbirleri kapsamında "Bando ve Tava Ciğer Festivali'' ertelendi

Konya'daki üsde koronavirüs alarmı
Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yer alan NATO üssüne yaklaşık 1 hafta önce görevli olarak gelen Alman tabip asker, pazar akşamı yüksek ateş şikayetiyle revire gitti. Almanya'dan gelmesi nedeniyle asker, 'koronavirüs' şüphesi üzerine gözlem altına alındı. Özel odaya alınan askerin kan örneği, incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Personelin üsse giriş ve çıkışına, test sonucu belli olana kadar izin verilmedi. Test sonucunun negatif çıktığı, koronavirüs tespit edilmeyen Alman asker dün akşam ülkesine döndü.

Donald Trump koronavirüs testi yaptırdı mı?
ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in de katıldığı toplantıda bulunan bir kişide Kovid-19 çıkması Kongre üyelerini telaşlandırdı. Söz konusu kişinin Donald Trump ile aynı uçakta 1 saat geçiren Florida temsilcisi Matt Gaetz ile tokalaştığı ortaya çıktı.
Haber yayılınca Beyaz Saray'dan koronavirüs açıklaması geldi. Açıklamada "Başkan Trump, COVID-19 testine, bu virüse sahip biriyle uzun süreli temasta bulunmadığı ve semptomların görülmemesi sebebiyle girmedi." denildi.

İtalya kırmızı bölge ilan edildi OHAL var
İtalya Başbakanı Conte, koronavirüsü nedeniyle 463 ölümün yaşandığı İtalya’da önlemlerin bütün ülkeye yayıldığını duyurdu. Conte, 3 Nisan’a kadar ülkedeki bütün okul ve üniversitelerin kapatılacağını açıkladı. Conte, koronavirüsü nedeniyle uygulanan kısıtlamaların bütün ülkeye yayılacağını duyurdu. Başbakan bütün İtalya'ya evde kalma çağrısında bulundu. Ülkede asker sokaklara inip kontrol yapmaya başladı.

Evde kalın tavsiyesi sokakları boşalttı
Conte ülkedeki ‘kırmızı alanların’ bütün ülkeye yayılacağını ve ülkedeki her toprak parçasının kırmızı alan muamelesi göreceğini ifade etti. Alınan tedbirlerin acilen imzalanarak yürürlüğe gireceğini belirten Conte, toplu ulaşım sisteminin çalışmaya devam edeceğini bildirdi. Vatandaşlarına seslenen Conte, en iyi davranışın evde kalmak olacağını vurguladı. Ülkede serbest dolaşımı sınırlandırılması kararı sonrası Milan'da sokaklar ve caddeler boş kaldı.

Ordu sokaklara indi
Başbakan Comte'nin "Bütün ülkeyi kırmızı bölge ilan ediyoruz." açıklamasının ardından ordu mensupları ve sağlık görevlileri Milan'daki merkez istasyonda kontrol gerçekleştirdi.


3 bin 500 kişilik dev yolcu gemisi karantinaya alındı
ABD'de en fazla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edildiği New York'ta sayı 142'ye yükseldi. ABD'nin Kaliforniya eyaleti açıklarındaki 3 bin 500 kişilik dev yolcu gemisinde yapılan testlerde 21 kişide yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. Oakland Limanı'nda demirleyen gemide yolcuların testten geçirileceğini ifade edildi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da iş yerine gitmek zorunda olmayanlara evlerinden çalışma çağrısında bulundu.

Koronavirüs Avrupa Merkez Bankası'na sıçradı
Avrupa Merkez Bankası'nda (ECB) ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. ECB'den yapılan yazılı açıklamada, bir personelde Covid-19 tespit edildiği, hastanın uygun olan tıbbi bakımı almaya başladığı belirtilerek, söz konusu kişiyle diğer 100 ECB çalışanının yakın mesafede çalıştığı, önlem olarak bu çalışanların da geçici olarak evden çalıştırılacağı bildirildi. Bu arada, Almanya'nın önemli bankalarından Deutsche Bank, başkent Berlin'de düzenlenmesi planlanan 150. yıl kutlamalarını koronavirüs salgını nedeniyle iptal ettiğini duyurdu. 23-27 Mart'ta Berlin'de düzenlenecek "2020 Enerji Dönüşüm Diyaloğu Konferansı" da salgın nedeniyle iptal edildi.

Fransa'da cuma iptal, bakan da virüs kaptı
Fransa'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e, vaka sayısı ise bin 412'ye yükseldi. Kültür Bakanı Franck Riester'in de koronavirüse yakalandı. Fransız hükümeti, binden fazla kişinin yer aldığı tüm etkinlikleri yasakladı. Koronavirüs salgını sebebiyle Fransa'daki cuma namazları iptal edildi. Paris Camisi Yöneticisi Chems-Eddine Hafız, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle din görevlilerinin de görüşünü alarak ikinci bir emre kadar camide cuma namazı kılınmayacağını duyurdu.

Avrupa ülkelerinde kaç vaka var?
Koronavirüs (Kovid-19), Avrupa ülkelerinde yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Almanya'da dün Kovid-19 kaynaklı ilk can kayıpları yaşandı. Almanya'daki Robert Koch Enstitüsü, ülkede vaka sayısının bin 139’a yükseldiğini, 2 kişinin de öldüğünü duyurdu. İngiltere Halk Sağlığı Kurumu, ülkedeki vaka sayısının 41 artarak 319 olduğunu, ölü sayısının da 5'e çıktığını duyurdu. İspanya'da da koronavirüs teşhisi konulan hastalarda ölü sayısı 30'a çıkarken, mevcut vakaların bin 204 olduğu açıklandı. Hollanda Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, vaka sayısının 56 kişi artarak 321’e çıktığı belirtildi. İsveç Sağlık Bakanlığı, vaka sayısının 252’ye çıktığını açıklarken, Danimarka’da ise bu sayının 59’a ulaştığı öğrenildi.


Avusturya’da Sağlık Bakanlığının verilerine göre ülke genelinde 131 vaka tespit edildi. Yunanistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sotiris Tsiodras, vaka sayısının 84’e yükseldiğini bildirdi. Çekya Sağlık Bakanlığı vaka sayısının 32'ye yükseldiğini ve ülkede salı gününden itibaren hastane ve huzur evlerine ziyaret yasağı getirildiğini açıkladı. Şu ana kadar 2 kişinin öldüğü İsviçre'de resmi haber sitesi vaka sayısının 369 olduğunu kaydetti. Portekiz'de toplam vaka sayısı 32'ye çıkarken, iki hafta boyunca tüm resmi programlarını iptal eden 71 yaşındaki Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa'ya yapılan koronavirüs testinden negatif sonuç çıktı. Polonya Lukasz Szumowski, basına yaptığı açıklamada, ülkede virüs bulaşan kişilerin sayısının 16'ya yükseldiğini söyledi.


Çin’de Covid-19 salgını nedeniyle can kaybı 3 bin 139’a yükseldi
Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 139’a çıktı. Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamaya göre ülkede Kovid-19 salgını nedeniyle son 24 saatte 17 kişi yaşamını yitirdi, 19 vaka tespit edildi.


Çöken karantina otelinin enkazında ölü sayısı artıyor
Çin’de çöken karantina otelinde yapılan enkaz çalışmaları sonucunda ölü sayısının 18’e yükseldiği açıklandı.