Dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilen tatilciler, Ege'de otel ve plajları doldurdu. Konaklayacak yer bulamayan tatilciler, geceleri plajlarda ve parklarda geçirdi, turizmcinin yüzü güldü. Ege'nin tatil merkezleri yaklaşık 4 milyon kişiyi konuk etti.
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, yoğunluğun kendilerine yeni bir vizyon kattığını söyledi. İşler, "Bu tatil özellikle Özdere'den kuzeye doğru, Gümüldür, Seferihisar, Urla, Karaburun, Mordoğan, Çeşme, Foça, Dikili, Çandarlı, Ayvalık ve Akçay boyunca yani Kuzey Ege aksında müthiş bir talep patlaması yaşandı. Yerli turist yurt dışı yerine bizi tercih etti. Biz de iç pazarın önemini bir kez daha gördük.
Bu ilgi bize yeni bir yol gösterdi. İç pazara yönelik yüzde 10'luk payı yüzde 25'e çıkaracağız. Hedef kitle artık sadece yabancı turistler olmayacak" dedi.
Doluluk yüzde 100
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel de, "İlçemiz dolup taşıyor. Hem odalar dolu, hem de günübirlikçilerin yoğun ilgisi var. Kazasız belasız bir bayram geçiriyoruz. Her yer dolu. Bu doluluğu sezon sonuna kadar devam ettirmeliyiz.
Yerli turist Çeşme'ye öyle bir ilgi gösterdi ki, bakkal, market ve restoranlarda içme suyu yetişmedi. Bu bayram herkes kazandı" diye konuştu.
TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ise, konaklama tesislerinde boş yer kalmadığını söyledi. "Boş olan yüzde 50 yatak, yerli tatilciler tarafından dolduruldu" diyen Özbozdağ, bayram tatili sırasında Marmaris'e en az 400 bin kişinin geldiğini açıkladı.
Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Orhan Kavala da, konaklama tesislerinin yüzde 80'inin yerli turist tarafından doldurulduğunu bildirdi. Kavala, "Fiyatlar makul seviyeye çekildi. Bodrum rağbet gördü. İlçeye 500 bine yakın insan geldi" dedi.
Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Yavuz Torunoğulları da, beklenenden fazla tatilcinin geldiğini ifade ederek, "Bayramın sonuna kadar boş yer yok. Bundan sonra münferit tatilcileri bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Kızkumu'nda bayram bereketi
Muğla'nın Marmaris ilçesinde deniz üzerinde yürünüyor hissi veren üç metre genişliği ve 550 metre uzunluğundaki kırmızı kumuyla dünyaca ünlü Kızkumu'nda bayram bereketi yaşandı. Doğayla iç içe olmak için Marmaris'i tercih eden tatilcilerin uğradığı adreslerden biri Kızkumu oldu. Tatilciler hem serinlemek, hem de ilginç Kızkumu'nu görmek için Orhaniye Mahallesi'ne akın etti.
Otellerde yer kalmayınca plajda sabahladılar
Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, Ramazan Bayramı tatilinde otellerde yer bulamayan yüzlerce tatilci, halk plajında konakladı.
İlçede oteller yüzde 100 doldu. Aşırı yoğunluğun yaşandığı ilçedeki otellerde yer bulamayan çok sayıda vatandaş, geceyi halk plajı ve Uzunyalı Sahili'nde geçirdi. Mavi bayraklı plajlara çadır kuran birçok tatilcinin şezlonglarda uyuduğu görüldü. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 85 bin nüfuslu ilçeye bayram tatili için 600 bine yakın kişinin geldiğini söyledi.
Yolculara şeker ve kolonya
Muğla Köyceğiz'de denetimlerini sürdüren trafik ekipleri, sürücüleri durdurup, kolonya, lokum ve şeker ikram etti. Güvenli seyahat koşullarını oluşturmak ve kaza riskini azaltmak için denetim yapan ekipler sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.
850 bin kişi geldi
Kuşadası, bu bayram eski günlerine döndü. Yazlıkçılarla birlikte bayram tatilinde 850 bin yerli turisti ağırlayan ilçede tüm konaklama yerleri yüzde 100 doluluğa ulaştı.
İlk kez trafik kilitlendi
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde de son yılların en kalabalık sezonu yaşanıyor. Bölgedeki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Bayram tatilini fırsat bilenler Sarımsaklı, Altınova, Cunda ve Ayvalık'taki tüm otelleri doldurdu. Bayram tatilinde bölgede yazlıkları olan tatilcilerin de ilçeye gelmesiyle Ayvalık'ta trafik kilitlendi. Jandarma ve polis ekipleri, trafiği düzenlemek için gün boyu mesai yapıyor.
İçecek su yetişmedi
İzmir'in turizm cenneti Çeşme'ye 9 günlük tatilde yerli turist akın etti. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Günübirlik tatilcilerin de gelmesiyle sahiller tamamen doldu. Çeşme'yi tercih edenlerin yanı sıra, İzmir'den ve çevre ilçelerden gelen günübirlikçiler de ilçede hayatı kilitlendi. Ilıca Plajı'nda uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı günübirlik tatilciler de, kalabalık gruplar halinde kamyonet kasalarında ya da araçların bagajlarında ünlü tatil merkezine geldi.
Sahiller doldu taştı
Bayram süresince etkili olan sıcak hava, günübirlik tatilcileri farklı alternatiflere yönlendirirken, İzmirliler de Urla sahillerine akın etti. Urla'nın çeşitli sahillerine akın eden günübirlikçiler, bunaltıcı sıcaklıklardan kaçmak için kumsalları doldurdu.
Bayram tatili ile İzmir dışından gelenler de Urla İskele, Çeşmealtı ve İçmeler ile diğer sahillerde serinlemeye çalıştılar. Durumdan memnun olan Urla esnafı ise tatilin 9 güne çıkarılması nedeniyle işlerinin düzeldiğini söyledi.
Kilometrelerce kuyruk oluştu
Bayram tatilinde vatandaşların ilgi gösterdiği Güney Ege'nin ünlü turizm merkezlerine giden yollarda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Özellikle İstanbul, Ankara ile İzmir, Denizli ve Aydın'dan gelen ziyaretçiler, Fethiye'deki Belcekız Plajı'na ulaşmak için Fethiye-Ölüdeniz Karayolunda kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.
Yerli turist akını
Aydın'ın tarihiyle de ünlü ilçesi Didim'de bayramda adım atacak yer kalmadı. Yaklaşık 750 bin kişinin akın ettiği ilçede plajlarda "iğne atsan yere düşmez" denilen görüntüler oluştu. Yerli turistlerin işgal ettiği Didim esnafı, bayram tatilini 9 güne çıkardığı için hükümete teşekkür etti.

Yorumlar
Kalan Karakter: