Reklam

Üç kadının hayat savaşı!

Bornova’nın Atatürk Mahallesi’nde bulunan müstakil bir evin ilk katında üç kadın tüm zorluklara rağmen hayata tutunmaya çalışıyor. Epilepsi hastası anne, yüzde 98 özürlü kızı ve torunuyla beraber sadece 900 lira bakıcı parasıyla geçinmeye çalışıyor

Üç kadının hayat savaşı!

Bornova’nın Atatürk Mahallesi’nde bulunan müstakil bir evin ilk katında üç kadın tüm zorluklara rağmen hayata tutunmaya çalışıyor. Epilepsi hastası anne, yüzde 98 özürlü kızı ve torunuyla beraber sadece 900 lira bakıcı parasıyla geçinmeye çalışıyor

Üç kadının hayat savaşı!
03 Mart 2017 - 15:12

Bornova’nın Atatürk Mahallesi’nde bir insanlık dramı yaşanıyor. Üç kuşağın temsilcisi üç kadın, 900 lira bakıcı parasının etrafında kenetlenerek yaşam savaşı veriyor. 52 yaşındaki anneanne Hacer Girgin epilepsi hastası.

32 yaşındaki kızı Ayşe Karabulut MS (emes) hastalığı nedeniyle yüzde 98 engelli durumunda bulunuyor. Evin en küçük üyesi ise 11 yaşındaki torun Nehir. Aldıkları 900 lira bakıcı parasının 600 lirasını kiraya veren aile, anneannenin sokakta sattığı çiçekler ve mahalle halkının yardımı ile zor şartlar altında yaşamlarını sürdürüyor. Nehir’in sıcak gülüşlerinin içimizi ısıttığı ama ailenin yaşadığı zorluklarla yüreğimizin burkulduğu sohbetimizde gazetemize şu satırlar döküldü.

YÜRÜYEMİYOR

Kızı Nehir’i dünyaya getirdikten sonra MS hastalığının belirtilerini fark ettiğini ifade eden Ayşe Karabulut, MS’nin ağır bir vakasıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. İlk olarak sol gözünde görme kaybı oluştuğunu söyleyen Karabulut, “Hastalık beni kısa zamanda felç bıraktı. Eller, gözler ayaklar hepsi hasarlı. O yüzden yürüyemiyorum. Sadece evin içinde sürünerek ilerleyebiliyorum. Bana yüzde 98 özürlü raporu verildi. 11 yıldır ilaçlarla hayatta kalıyorum” dedi.

KIZININ ÜNİVERSİTESİ İÇİN…

Devletin verdiği 900 lira bakıcı parası ve yardımsever insanların destekleriyle ayakta kaldıklarını belirten Karabulut, “Mahalle halkı gıda yardımlarında bulunuyor. Bunun dışında sağ olsunlar kendi arasında topladıkları parayla sigortamı yatırıyorlar. Malulen emekli olabilmem için 1800 gün olması gerekiyormuş onu tamamlamaya çalışıyorum. Sigorta ödediğim için ise engelli maaşını alamıyorum. Bana bir şey olursa arkamda kızım var. Emeklilik maaşım ona kalır. Üniversite okurken ona bu lazım” diye konuştu. Karabulut, bir de kaldırımların sürücüler tarafından işgal edilmesine sitem ederek vatandaşların daha duyarlı olmalarını istedi.

KOCAM BİZİ TERK ETTİ

Engelli kızının ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra Bornova’da çiçek satarak eve katkıda bulunmaya çalışan Hacer Girgin, bunun dışında 900 lira bakıcı parası aldıklarını bunun 600 lirasının ev kirasına gittiğini söyledi. Girgin, “Kızımın durumu kötü olduğundan hastaneye yatması gerekiyor. O dönemlerde çiçek satışına çıkamıyorum. Satışa çıktığımda da zabıtalarla boğuşuyorum. Bunun için Aziz Kocaoğlu’nun yanına gittim, kızımı da götürdüm. ‘Seyyar satıcılara yer veremiyoruz’ dedi. Çiçekçiler odasına gittim. Oraya kayıt içinde 1,5-2 bin lira arasında bir para istediler. Ben o parayı nereden bulayım! Mecbur seyyar olarak satış yapmak zorunda kalıyorum. Zabıtalar çiçeklerimi alıp götürüyorlar. Anlatıyorum ama ‘Senin engelli çocuğun bizi ilgilendirmez’ diyorlar. Benim tek istediğim akşamları olsun çiçek satarak kızıma ve torunuma ekmek parası götürebilmek” dedi.

Kendisinin emekli olmadığını belirten Girgin, mahallelinin yardımlarıyla ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade etti. Eşinin 6 yıl önce emekli olunca kendilerini terk ettiğini belirten Girgin, kızının da yine 6 yıl önce eşinden boşandığını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum