Reklam

Vali Elban, İzmir'in asayiş raporunu açıkladı

İzmir Valisi Süleyman Elban, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında Mart-Nisan aylarında yaşanan adli olaylara ilişkin bilgi verdi.

Vali Elban, İzmir'in asayiş raporunu açıkladı

İzmir Valisi Süleyman Elban, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında Mart-Nisan aylarında yaşanan adli olaylara ilişkin bilgi verdi.

Vali Elban, İzmir'in asayiş raporunu açıkladı
10 Mayıs 2024 - 11:18

İzmir Valisi Süleyman Elban, Valilik binasında Güvenlik ve Asayiş bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya İl Emniyet Mdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç da katıldı.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE

Mart ve Nisan ayına ilişkin verileri aktaran Vali Elban, "Narkotik Suçlarda yoğun bir mücadelemiz var. Bu mücadele neticesinde Mart-nisan aylarında 4 bin 573 olay meydana geldi. 5 bin 312 kişi gözaltına alındı" dedi.

Trafik denetimleri devam ettiğini vurgulayan Vali Süleyman Elban, "Yöntem değişikliğine de gittik. Kontrol edilen araç sayısı aynı olmakla birlikte yöntem değişikliğiyle işlem sayısında yüzde 123'lük bir artış var. Bu yıl işlem yapılan araç sayısı 215 bin 829 oldu" ifadelerine yer verdi.

Deniz ve karasularımızda yaptığımız çalışmalarda kontrol edilen tekne sayısı bin 821 olarak açıklanırken, işlem yapılan tekne sayısı ise 340 olduğu aktarıldı.

13 SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

Organize suç örgütlerine ilişkin verileri aktaran Vali Elban, "Mart-Nisan döneminde 13 organize suç örgütü çökertildi. Geçen yıl 3 bu yıl 13 oldu. Bu da yüzde 133lük bir artışa tekabül ediyor" dedi.

15 BİN 973 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Aranan şahıslarla ilgili hassasiyetin yüksek olduğunu dile getiren Vali Elban, "Bizler sahada yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Aranan şahıs sayısında azalma söz konusu. Yine de yapılan denetimlerde toplam 15 bin 973 aranan kişi yakalandı. Bunlardan 885 tanesi 5 yıl ve üzeri yakalanan şahıs oldu" ifadelerine yer verdi.

Vali Elban'ın aktardığına göre, Mart- Nisan aylarında 658 tabanca, 106 tüfek, 4 uzun namlulu silah, 43 kuru sıkı tabanca, 694 kesici alet, 6 bin 529 fişek ele geçirildi.

HIRSIZLIK AZALDI

Vali Süleyman ELban, "Mala karşı işlenen suçlarda ciddi oranda alanda yapılan baskılama neticesinde bu yıl yüzde 33.40'lık bir düşüş görüyoruz. Evlerden, iş yerlerinden oto hırsızlıklarında yüzde 33,39'luk bir düşüş yaşandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum