Reklam

Vali Köşger’den hastanelerin kapatılacağı iddialarına yanıt: Hiçbir hastane kapanmayacak

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılması ile 5 devlet hastanesinin kapatılacağı iddialarına yalanladı. Köşger açıklamasında, ‘’ Hiçbir hastane kapanmayacak. Belki bir kısmı minimal düzeye indirilecek, branş hastaneleri olacak ama hiçbir hastane kapatılmayacak. Sağlık hizmetine devam edecek’’ dedi.

Vali Köşger’den hastanelerin kapatılacağı iddialarına yanıt: Hiçbir hastane kapanmayacak

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılması ile 5 devlet hastanesinin kapatılacağı iddialarına yalanladı. Köşger açıklamasında, ‘’ Hiçbir hastane kapanmayacak. Belki bir kısmı minimal düzeye indirilecek, branş hastaneleri olacak ama hiçbir hastane kapatılmayacak. Sağlık hizmetine devam edecek’’ dedi.

Vali Köşger’den hastanelerin kapatılacağı iddialarına yanıt: Hiçbir hastane kapanmayacak
14 Ekim 2022 - 13:12

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, katıldığı bir canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bayraklı Şehir Hastanesi'nin açılması ile 5 devlet hastanesinin kapatılacağı iddialarını yalanlayan Vali Köşger, ‘’ Hiçbir hastane kapanmayacak. Belki bir kısmı minimal düzeye indirilecek, branş hastaneleri olacak ama hiçbir hastane kapatılmayacak. Sağlık hizmetine devam edecek" dedi. 

''İçi son teknoloji ile donatılacak''

Öte yandan Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili bilgi veren Köşger, ‘’ Şehir Hastanesi açılacak, yılbaşını geçecek ama fiziki gerçekleşme sona yaklaştı. İçi son teknoloji ile donatılacak.  Ulaşımla ilgili sıkıntılar var, mutabakata varılan bir husus var, kısa sürede ulaşım sorununu da çözeceğiz. İkinci çevre yolu sorunumuzu çözmez, mevcut çevre yolundan oraya giriş çıkışı sağlamamız lazım. Büyükşehir'in teleferik projesi var, o da olabilir, bazı izinler gerekiyor, onunla ilgili gereken görüşmeleri yapacağız’’ ifadelerini kullandı. 

''Bina yok, otoparka dönüşmüş''

İktisat Kongresi binasına yönelik de açıklamada bulunan Vali Köşger, binanın korunmadığına dikkat çekerek yaptığı açıklamada, "Birinci kısmı otopark yapmışlar, 'ikinci kısmı da otopark yapmak üzereler' diye bana bilgi geldi. Gidip baktım çok anlam ifade etmeyen bir anıt yapmışlar. Bina yok, otoparka dönüşmüş. Cumhuriyet'in 100. yılı ve ondan önce de iktisat kongresinin 100. yılı yaklaşıyor. Hızlıca bir karar aldık ve 'İktisat kongresini burada yapalım, burada 100 yılı değerlendirelim, 1. yüzyıl içinde bir vizyon belirlensin. Atatürk'ün yaptığı işi tekrar yapalım, hem de onun anısına yapalım' dedik. Sahibini bulduk, Londra'da yaşıyordu, uzunca bir müzakere sonucunda mülkiyetini İzmir Valiliğine aldık. Bir kısmını biz tescil ettirdik kimse bir şey yapmasın diye. Bir yer tescilli olduğu zaman onun arkeolojik kazılarının yapılması lazım şeklinde süreç yürüyor. Süreci hızlı şekilde ilerlettik, şu an temeli atıldı, kongre binası orijinaline uygun şekilde yapacağız. 750 kişilik amfi salon var. Otopark yapılmayacak. Altı dolgu, iç liman orası, deniz doldurularak yapılmış ve aşağıya inme imkanı yok. Biz parasını vererek satın aldık" dedi. 

''Biraz fazla alkol almış 3-5 kişi''

30 Ağustos törenlerinde Atatürk'ü anmadığına yönelik yapılan protestolara tepki gösteren Yavuz Selim Köşger, ‘’ Zaten baştan sona program Atatürk. Konuşmamın başında Zübeyde Hanım'ı oynayan hanımefendinin elini öptüm, yapılan işin önemini anlattım. Konuşmanın ana fikri, 'Biz Türkler tarihte savaşlarıyla bilinen bir milletiz, biz savaşa düğüne gider gibi gideriz. Büyük Taarruz da bunlarda biri, Atatürk'ün önderliğinde bu millet yurdunu kurtardı. Günümüzde bu ruhu gençlere aktarmamız lazım, bunun için en güzel araçlardan biri de sanattır' dedim. Orada kötü niyetli 3-5 kişi, biraz fazla alkol almış 3-5 kişi fazla sesler çıkardı. Ya anlamadılar kafaları güzel olduğu için ya da dinlemediler. Zaten burası baştan sona Atatürk, ben yanımdakine sordum bunlar neyi protesto ediyor diye. Vali Bey, devletin valisi, hükümetin de temsilcisi ama devletin de temsilcisi aynı zamanda, kanun yazıyor bunu. 3-5 kendini bilmez diyorum ben’’ ifadelerine yer verdi.

İzmir'de 149 bin Suriyeli var,

Mülteci sorununa ilişkin açıklamalarda bulunan Köger, İzmir’de yaşayan Suriyeli sayısını açıkladı. Köşger açıklamasında, ‘’ Alan daraltıyoruz, belli yerlerde kolonileşmelerini önleyici tedbirler alıyoruz, bazı yerlerde ikametgah vermiyoruz. İzmir'de durum stabil, artış yok. Ülkelerine gönderilebilecek olanları gönderiyoruz. İzmir'de 149 bin Suriyeli var, hepsi kayıt altında. Basmane'de yeni bir uygulama başlattık, Afrika'dan gelen misafirlerimiz var, onlara ilişkin çalışmalar yürütülüyor. Bunların çoğu vizesini almış gelmiş, turist gibi geliyor, çoğu vize süresi içinde, süresi dolanı gönderiyoruz. Maalesef bu insanların ülkelerini yaşanamaz hale getirdi batı medeniyeti, Avrupalılar. O insanlar da kaçıyor, trans olarak Türkiye'yi kullanıyorlar, kendilerini sömüren ülkelere geçmek istiyorlar. Yunan tarafı bunları ölüme itiyor, botlarını batırıyor, görüntüler var. AB'nin gözünün önünde Yunanistan gayri insani uygulamalar yapıyor" dedi.