Reklam

Vatandaşın gözdesi ‘ALTIN BANKACILIĞI’

Son dönemlerin en çok tercih edilen yatırım ve birikim araçlarından biri olan altın hesapları, birikimlerini yastık altında değil de, banka hesabında bulunduran kişilere güvence sağlıyor

Vatandaşın gözdesi ‘ALTIN BANKACILIĞI’

Son dönemlerin en çok tercih edilen yatırım ve birikim araçlarından biri olan altın hesapları, birikimlerini yastık altında değil de, banka hesabında bulunduran kişilere güvence sağlıyor

Vatandaşın gözdesi ‘ALTIN BANKACILIĞI’
26 Temmuz 2017 - 12:51

Ülkemizde birçok kişi yatırımlarını ve birikimlerini güvenli liman olarak bilinen altın aracılığı ile gerçekleştiriyor. Bunun en basit örneklerinden bir tanesi de anneler tarafından yastık altında özenle biriktirilen altınlar. Bu altınlarla geleceğe de yatırım yapanlar, uzun vadede kazanç elde ederek kar sağlamış oluyor. Çağın farklı şekillenmesi ile birlikte bu birikimlere her geçen yıl farklı alternatifler de vatandaşların karşısına çıkıyor. Bu alternatif seçeneklerin başında ise bankalar geliyor.

YENİ HİZMETLER

Finansal alandaki her boşluğu ve fırsatı değerlendiren bankalar, müşterilerine 'Altın Hesap' adı altında her geçen gün yeni hizmetler sunuyor. Altın bankacılığına ağırlık veren bankalar müşterilerine sundukları avantajlı seçeneklerle, hem vatandaşların altınlarının güvenli bir şekilde bankalarda saklanmasını, hem de uzun vadede kazanç elde ederek kar etmelerini sağlıyor. Yetkililer, altın hesabının avantajlarından faydalanmak isteyen vatandaşların her geçen gün sayılarının da arttığına dikkat çekiyor.

ZİYNET İLE AÇILIYOR

Birikimini altın üzerinden yapmak isteyen kişilere özel bankalar tarafından açılan hesap türüne 'Altın hesabı' adı veriliyor. Açılan bu tür hesaplar sayesinde her türlü altını alıp satmak ise mümkün. Birikimlerini yastık altında değil de, banka hesabında bulunduran kişilerin altınları bankalar tarafından güvence altına alınıyor. Yatırımcılar, bankaların müşterilerine sağladığı koşullar ve seçenekler çerçevesinde, tasarruf olarak gördükleri ziynet eşyası, platin, gümüş, cumhuriyet, çeyrek gibi kuyum olarak kabul edilen işlenmiş altınlar da dahil olmak üzere her türlü ziynet ile "altın hesabı" açılabiliyor.

KİMLER ALTIN HESABI AÇTIRABİLİR?

Altın hesabı açtırmak için bankalara başvuru yapan tüm müşteriler, vadeli altın hesabı ya da vadesiz altın hesabından herhangi birini açtırabiliyor.
Bazı bankalar yalnızca 24 gram altın üzerinden hesap açarken, bazı bankalar yastık altı yatırımı yapan kişilere özel kampanyalar düzenleyerek 0,01 gram ve katları şeklinde de altın alıp satmanızı sağlayacak imkanlar sunabiliyor. Vatandaşlar, müşterisi olduğu bankalara altın hesabı açtırmak isterlerse, nüfus cüzdanları ile birlikte banka şubelerine gidip, müşteri temsilcisi ile görüştükten sonra altın hesabını kolayca açtırabiliyor. Diledikleri zaman bu hesaba altın ekleyip, diledikleri zaman da bu hesaptan altınlarını nakde çevirebiliyor. Kısacası bankalar sizin altınlarınızı saklamak için hem bir kasa görevi üstleniyor, hem de birikimlerini değerlendirmenize yardımcı oluyor.

ONLINE ALTIN HESABI NASIL AÇILIR?

Günümüzde internet ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bankacılık işlemleri çok daha kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Bankaların internet şubeleri aracılığıyla altın hesabı açtırmak da mümkün. Bunun öncesinde kimlik numarası bilgileriniz ve internet şubesi şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra sırasıyla hesaplar, yeni hesap açma ve altın hesabı açma seçeneklerini kullanarak ekranda karşınıza çıkan vadeli altın hesabı ve vadesiz altın hesabından birini tercih edebiliyorsunuz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum