Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrasında bir dizi kısıtlama ve yasak açıklandı. Karara göre AVM’ler, restoranlar, berber ve kuaförlerin çalışma saatleri 10.00 ile 20.00 arasında sınırlandırıldı. Restoran, lokanta, kafe gibi yeme içme yerleri söz konusu saatler arasında sadece paket servis veya gel-al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek.

Tamamen kapanmadığımıza şükrediyoruz!
Yasakların açıklanmasının ardından konu hakkındaki fikirlerini aktaran İzmir Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Bilgin; ‘’Biz tamamen kapanmadığımıza şükrediyoruz. Bir destek paketi açıklanmasını da beklemiyoruz şu an, böyle bir sinyal yok. Bir de zaten deprem felaketi yaşadık bazı bölgelerdeki esnaflarımız çok mağdur. Nereden baksak çıkmaz sokak… Üzüntümüz çok yüksek… Bizim sadece kira ve Bağkur masraflarımız ödense bizim için olumlu bir gelişme olurdu. Örneğin; 1 sene sizden Bağkur parası almayacağım denmeli… Almayacağım denmeli ama çünkü ötelemek bizim işimize gelmiyor başladığında bu kez daha büyük bir yük altına giriyoruz.

Biz zaten perişan olmuşuz!
Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Aykut Yenice ise ‘Biz zaten perişan olmuşuz’ demekle yetindi ve henüz yasaklarla ilgili toplantı yapmadıklarını söyleyerek bu konuda bir basın açıklaması yapılacağını belirtti.
