
Makineciler bir araya geliyor
Makine sanayisi ile imalat sanayisinin temel üretim aracı olan takım tezgahlarının en önemli firmaları MAKTEK İzmir 2019 Fuarı’nda bir araya gelecek. Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD), Makina İmalatçıları Birliği (MİB) işbirliğinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, EBSO ve İTO’nun desteğiyle düzenlenen fuar, 9 - 12 Ekim 2019 tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleşecek. MAKTEK İzmir 2017, takım tezgahları, metal- sac işleme makineleri, tutucular – kesici takımlar, kalite kontrol – ölçüm sistemleri, CAD/CAM, PLM yazılımları ve üretim teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren katılımcıların yanında yüzlerce tezgah ve makine satışıyla sektörü canlandırdı. MAKTEK, 250 milyon dolarlık iş hacmi yarattı.


Ayakkabı buluşması: 46. Shoexpo İzmir
Bünyesinde gerçekleştirdiği ticari anlaşmalarla Türkiye’nin ayakkabı ihracatının en büyük destekçilerinden biri olan Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 23 – 25 Ekim tarihleri arasında 46’ıncı kez gerçekleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından fuarizmir’de düzenlenecek Shoexpo – 46. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, ayakkabı ve çanta sektöründeki yeniliklerin, tasarımların ve modellerin buluşma noktası olacak. 2020 modelleri başta olmak üzere 2021 yılının ayakkabı tasarımlarının da sergilenmesi beklenen fuarda; yurt içi ve yurt dışından gelecek satın alımcılar katılımcılarla ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Bu yıl ilk kez Shoexpo İzmir’de, “tasarımcılar” için özel bir platform oluşturulacak.
MINEX büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle iki yılda bir düzenlenen MINEX - 8. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı 23-26 Ekim tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleşecek. TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilecek IMMAT – 7. Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi ile zenginleşecek fuarda uluslararası bilim insanları, üreticiler, uygulayıcılar ve son tüketiciler olmak üzere maden sektörünün tüm paydaşları bir araya gelecek. Fuar, bu yıl yabancı katılımcı sayısını üç kat daha büyüterek yeni bir rekora ev sahipliği yapacak. Dünya maden sektöründe kısa süre içinde büyük ilgi gören fuarda İngiltere’den milli katılım atağı geldi.
İkinci kez gerçekleşecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından Türkiye’de ilk kez 2017 yılında fuarizmir’de gerçekleşen Uluslararası Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi, 17 – 19 Ekim tarihleri arasında yeniden düzenlenecek. Yaş almış bireylerin bir araya gelerek hem eğlenme hem de keyifli vakit geçirme imkanı elde ettiği Uluslararası Keyifli Yaş Alma Fuarı ve Kongresi, bu yıl da birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Üç gün boyunca fuarizmir, özel isimleri ağırlayacak.
