1 Kasım seçimlerinden sonra başlattığı Halk Günleri'ne devam eden Sürekli'nin bu kez durağı Çiğli oldu. Çiğli'de partilerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Sürekli şunları söyledi:
"Vaatlerimizin yüzde yüzünü gerçekleştirmiş olarak huzurlarınızdayım, ayrıca üç aylık reformlarımızın yüzde 70'ini; 6 aylık reformlarımızın da yüzde 30'unu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 7 Haziran'dan bu yana ülkemize eş zamanlı saldırılar başlatan terör örgütleriyle kapsamlı ve yoğun bir mücadele yürütüyoruz. Bütün bunlar herhangi bir hükümetin hedeflerinden geri adım atmak için kullanacağı mazeretler olabilirdi. Ancak, biz hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınacak bir hükümet olmadık, olmayacağız. Bu ateş çemberinin içinde milletimizin güvenliği için gece- gündüz çalışırken bir taraftan da icraatlarımıza, diğer taraftan da ekonomide istikrar ve büyümeyi sağlayacak faaliyetlerimize devam ediyoruz"
Terör konusunda hükümetin büyük başarılar elde ettiğine dikkat çeken Sürekli, "Çoğu ilçeyi çukurlarda temizledik. Tek tek güvenlik kuvvetlerimiz uğraşarak bu zor işlerin üstesinden geldi. Teröristlerin inlerine girdik. Terörü de bitireceğiz, kimse bundan şüphe etmesin. Bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Başbakan'ımızın deyimiyle korkmuyoruz, korkmadık, korkmayacağız, zerre kadar korkmayacağız. Bu arada, özelikle bölge halkına da çok teşekkür etmek istiyorum. Tercihlerini devletten yana kullandılar, doğulu kardeşlerimizden Allah bin kere razı olsun" dedi.
Meclisin çok yoğun çalıştığını bütçe nedeniyle Avrupa'ya vize muafiyetini içeren maddelerin çıkarılmasının biraz geciktiğini ifade Sürekli, vize muafiyeti çerçevesinde 72 şartın 43'ünün tamamlandığını, geriye kalan idari ve yasal düzenlemelerin kısa süre içinde tamamlanacağını ve Haziran sonu itibariyle vizesiz seyahatin gerçekleşmiş olacağını dile getirdi.

Yorumlar
Kalan Karakter: