Reklam

Yenilikçi hareket yeni vizyon ve değişim istiyor

İzmir Ticaret Odası’nda 24 yıllık başkan Ekrem Demirtaş’ın ekibindeki 4 yöneticinin istifalarının perde arkasında “yenilikçi hareket” çıktı. İstifalarıyla şok etkisi yaratan Mert Pala, Jak Eskinazi, Nevzat Artkıy ve Mustafa Tüzün, “Değişim gerekliydi” mesajı verdi

Yenilikçi hareket yeni vizyon ve değişim istiyor

İzmir Ticaret Odası’nda 24 yıllık başkan Ekrem Demirtaş’ın ekibindeki 4 yöneticinin istifalarının perde arkasında “yenilikçi hareket” çıktı. İstifalarıyla şok etkisi yaratan Mert Pala, Jak Eskinazi, Nevzat Artkıy ve Mustafa Tüzün, “Değişim gerekliydi” mesajı verdi

Yenilikçi hareket yeni vizyon ve değişim istiyor
18 Ocak 2018 - 10:24

İzmir Ticaret Odası'nda (İTO) şok istifaların yenilikçi bir hareketin sonucu olarak ortaya çıktığı belirtildi. Görevlerini bıraktıklarını duyuran isimlerden Jak Eskinazi "değişim gerekliydi" derken, Mert Pala "Yeni vizyonun destekçisi olmak doğru bir hareket olacak" şeklinde açıklama yaptı.
Yenilikçilerden Nevzat Artkıy "Tabandan gelen bu yenilikçi hareketin ve değişim baskısının gerekliliğine inanıyoruz. Son dönemde yönetimde yolunda gitmeyen konular vardı" görüşünü dile getirirken, Mustafa Tüzün ise "Bu yenilik çağrısı İTO ve İzmir'in ticari yaşamına büyük katkı yapacaktır" dedi. Öte yandan yenilikçi kanattan istifaların devam edip etmeyeceği ise merakla bekleniyor.

SONUÇLARI BEKLENİYOR

İTO'da 24 yıldır başkanlık yapan Ekrem Demirtaş'ın yönetimindeki 4 ismin istifasının yankıları sürüyor.
Yenilikçi grup olarak adlandırılan 4 ismin istifasının önemli bir işaret olduğunu vurgulayan iş çevreleri bu hareketin sonuçlarının merakla beklendiğini belirttiler.

BAYRAK DEĞİŞİMİ ARTIK ŞARTTI

Yenilikçi kanattan Nevzat Artkıy "5 yıllık bir süredir büyük bir istek ve arzuyla sürdürdüğümüz bu anlamlı görevde yaklaşan yeni seçimler öncesinde yepyeni ve dinamik bir girişimin değişim vizyonuyla yola çıktığını gözlemliyorum. Belli bir zaman sonra bayrak değişiminin şart olduğunu düşünüyorum. Ayrıca son dönemde yönetimsel anlamda yolunda gitmeyen bazı konular bu süreci hızlandırdı. İzmir ticareti için mesai harcayıp tüm sivil toplum örgütleri ile barışık olarak sektörler için projeler üretilmesinin ve bunların hayata geçirilmesinin takipçisi olacağız" dedi.

BAŞARILI OLACAKTIR

İstifa eden yöneticilerden Mert Pala, "Tabandan gelen bu yenilenme ve değişim baskısının gerekliliğine olan inancımız, bizlere bu yeni vizyonun destekçisi olmanın doğru olacağını göstermiştir. Mahmut Bey benim 35 yıllık arkadaşım. Birlikte çalışma fırsatı doğdu. Adaylık açıklamasını bekliyordum. Onunla birlikte çalışacağım için ve mevcut yönetim kurulunda bulunmam etik olmayacağından istifamı sundum. Bugüne kadar bana destek olan başta Başkan Ekrem Demirtaş, yönetim kurulu ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bu seçimin farklı olacağına inanıyorum. Sayın Özgener'in kendisini iş alemine iyi anlatacağını ve başarılı olacağını düşünüyorum. Görev verildiği takdirde de seve seve görev yaparım" dedi.

LİSTEDE OLMAYACAĞIM

Jak Eskinazi de "Değişimin her zaman önemli olduğunu düşünüyorum. Bizler bir beklentisi olan insanlar değiliz. En azından ben her hangi bir listede olmayacağım. Ege İhracatçılar Birliği'ndeki görevime devam edeceğim. Hayırlı olmasını diliyorum. Mevcut birikim ve deneyimlerimiz, bu yenilik çağrısının İzmir Ticaret Odası ve İzmir'imizin ticaret hayatına çok büyük katkı yapacağı yönündedir. O nedenle, mevcut yönetimde yer alarak devam ediyor olmamızın doğru olmayacağına kanaat getirmiş bulunuyorum" dedi.

BÜYÜK KATKI YAPACAK

Mustafa Tüzün de şunları söyledi:

"Bu yenilik çağrısı İzmir Ticaret Odası ve İzmir ticaretine büyük katkı yapacaktır. Değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza ve Sayın Başkanımıza birlikte geçirmiş olduğumuz süre içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar ve odamıza katkıları nedeniyle çok teşekkür ederiz."


YORUMLAR

  • 0 Yorum