İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan kaporta ustası 35 yaşındaki Saim M., 5 yıllık eşi 26 yaşındaki Necla M.,'nin sosyal paylaşım sitesinde profil fotoğrafı olarak kullandığı fotoğrafı mahkemeye delil olarak sunarak boşanma davası açtı. Eşinin aile birliğine zarar verdiğini iddia eden Saim M., eşinden 15 bin TL de manevi tazminat istedi.
Karşıyaka'da yaşayan kaporta ustası Saim M., İzmir Aile Mahkemesi'nde 5 yıldır evli olduğu Necla M.'ye karşı boşanma davası açtı. Sanayi sitesinde dükkanı bulunan 35 yaşındaki Saim M., avukatı aracılığıyla açtığı boşanma davasında, eşinin aile birliğine zarar verecek davranışlarda bulunduğunu iddia etti. Saim M., eşi Necla M.'nin, evli olmasına rağmen sosyal medyada evliliğini kötü duruma düşürecek, başkaları tarafından yanlış anlaşılacak paylaşımlarda bulunduğunu öne sürdü. Eşinin sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasının çıktısını mahkemeye delil olarak sunan Saim M., eşine profilinde kullandığı fotoğrafı defalarca kaldırmasını söylediği halde kullanmakta ısrar ettiğini, bu yüzden huzurlarının kalmadığını belirtti. Saim M., eşinin kendisine ve birlikte oluşturdukları aileye değer vermediği sonucuna vardığını ve boşanma kararı aldığını ifade etti.
15 bin lira tazminat istedi
Mahkemeden boşanmalarına karar verilmesini isteyen Saim M., ayrıca bu kararı almasına neden olan ve kendisine manevi olarak zarar verdiğini iddia ettiği eşi Necla M.'nin 15 bin TL manevi tazminat ödemesini istedi.

Yorumlar
Kalan Karakter: