Reklam

AK Partili Boztepe'den mecliste şaşırtan çıkış: Başıma bir şey gelirse...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclisi ikinci oturumu Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleşti.

AK Partili Boztepe'den mecliste şaşırtan çıkış: Başıma bir şey gelirse...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Olağan Meclisi ikinci oturumu Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleşti.

AK Partili Boztepe'den mecliste şaşırtan çıkış: Başıma bir şey gelirse...
13 Şubat 2020 - 09:35

Sakin geçen meclis toplantısında önergelerin hepsi oy birliğiyle geçerken, ağırlıklı olarak ilçe belediye meclislerinden gelen kararlar oylandı. Önergelerin görüşülmesi sonrası söz alan AK Partilili Hüsnü Boztepe, Başkan Tunç Soyer'in bir önceki toplantıda kendisiyle yaşadığı polemiğe atıfta bulunarak "50 yıldır bu şehirde yaşıyorum. Kimsenin kişisel hayatı ya da ailesiyle ilgili bir konuşmam olmamıştır. Tunç Soyer bana o toplantıda ne söylediyse kendisine iade ediyorum. Burada tehdit edildiğimi düşünüyorum. Benim başıma bir şey gelirse Tunç Soyer sorumludur" dedi. Boztepe ayrıca AK Parti grubunun da görüşü alınarak oy birliğiyle kabul edilen beş dakikalık sürenin de yanlış olduğunu ve Tunç Soyer'in tarafsız bir yönetim sergilemediğini iddia etti.Boztepe'nin söylemleri mecliste tepki gördü.
CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılıç ise AK Partili Boztepe'nin açıklamalarına tepki göstererek “Bugüne kadar AK Partili meclis üyelerinden birçok önerge geldi ve biz bu önergelerin meclis kararı haline gelmesi için çok çaba sarf ettik. Burada birlik beraberlik içerisinde olduk. Herşeyi konuşabilirsiniz ama bunun bir üslubu, adabı vardır. Belediye Meclisi Yönetmeliği öncelikle bizim çalışma klavuzumuz… Biz eğer bir hukuk devletinde yaşıyorsak bağlı olduğumuz hukuk kurallarına uygun davranmak zorundayız. O gün 4 AK Partili meclis üyesi arkadaşımız söz aldılar ve kentle ilgili eleştirilerini dile getirdiler. Başkanımız yeri geldi yanıtladı, yeri geldi bürokratlarından gelen mesajlarla yanıtlamaya gayret etti, not aldı. Fakat Hüsnü Bey söze; ‘Aslan yattığı yerden belli olur’ diyerek başladı ve sonrasında da Seferihisar Belediyesi’nin Sayıştay sorgusuyla ilgili konuşmaya başladı ve başkanımıza yönelik kişilik hakkı ihlali, hakarete varan söylemler içerisine girdi. Bir; Sayıştay raporu zaten sorgu, bunun yargı yolu var, başkan bunun savunmasını vermiş, devam eden bir yargı süreci var. İkincisi; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konuları arasında bulunmayan, Seferihisar Belediyesi’ni ilgilendiren bir konu. Bizim belediye başkanımız bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve bununla ilgili çalışmaları yürütüyor. Dolayısıyla benim haddime değil bir belediye başkanına talimat vermek… Ben bir belediye meclis üyesiyim, CHP Grup Sözcüsüyüm. Burada meclis çalışma yönetmeliğine göre; grubumuzun bir meclis üyesi tarafından belediye başkanımızın kişilik haklarını ihlal edecek noktada ve yönetmeliğe aykırı bir üslupla söz almasına yönelik sözün verilebildiği gibi sözün kesilebileceği noktasında görüş ifade ettim. Dolayısıyla belediye başkanımızın kendi takdiriydi, zaten bunu da vurguladı. Ayrıca meclis çalışma yönetmeliğinde meclis düzenin sorumlu kişi belediye başkanıdır. Yani bir meclis üyesini dışarı çıkarma hak ve yetkisi de vardır. Bugüne kadar yaşanmadı çok şükür yaşanmasın. Biz eğer yönetmeliği tekrar tekrar okursak eminim bunların üstesinden geliriz. Karşılıklı saygı çok zor bir şey değil. Bizim tüm beklentimiz budur" diye konuştu.
AK Partili Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise "Dönem dönem böyle tartışmalar olabilir. Belediye Meclisi yönetmeliğini hepimizi biliyoruz inceliyoruz. Biz burada Tunç Soyer'in özel hayatını bir tartışma meselesi yaparsanız haklısınız. Ama biz bulunuduğu makam nedeniyle eleştirirsek, buna hakkımız olduğunu düşünüyoruz. CHP'ye uyguladığınız bir bu yönetmeliği bizlere de uygulamanızı istiyoruz. Biz burada vatandaşı temsilen bulunuyoruz. Başkan Soyer bizim tarafımızdaki eleştirileri hemen kesmeye çalışıyor. Ama iktidara yapılan eleştirileri kesmiyor. Başkan Soyer'in eşitliği sağlayamadığı kanaatindeyim" dedi.
Konu hakkında açıklama yapan Başkvekili Mustafa Özuslu: Eleştiri bir haktır. Mutlaka kullanılmalıdır. İzmir'in temsilcilerinin yer aldığı mecliste eleştiriler ve yanıtlar mutlaka olacaktır. Burada eksik bir şey olduğunu düşünmüyorum. Geliştirilecek bir durum varsa bir çaba içine girebiliriz. Belli konular ve noktalarda söz söylerken dikkat etmek mecburiyetindeyiz. Tunç Soyer'in ne kadar demokrat olduğunu bu meclis biliyor" diye konuştu.