Reklam

Akşener: Hesabı sandıkta soracağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Niğde Çiftlik'teki bir kasap dükkânında kırmızı et dolabının boş kalmasının sebebi neymiş biliyor musunuz? İnsanlarımız alamadığı için artık satmıyorlarmış. Milletimizi yokluğa, ülkemizi yoksulluğa mahkûm edenlerden hesabı; hep birlikte, sandıkta soracağız” açıklamasını yaptı.

Akşener: Hesabı sandıkta soracağız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Niğde Çiftlik'teki bir kasap dükkânında kırmızı et dolabının boş kalmasının sebebi neymiş biliyor musunuz? İnsanlarımız alamadığı için artık satmıyorlarmış. Milletimizi yokluğa, ülkemizi yoksulluğa mahkûm edenlerden hesabı; hep birlikte, sandıkta soracağız” açıklamasını yaptı.

Akşener: Hesabı sandıkta soracağız
10 Ağustos 2022 - 18:05

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, sosyal medya hesabından Niğde’nin Çiftlik ilçesindeki esnaf ziyaretinde bir kasap dükkanındaki dolapların kırmızı et bölümünün boş kaldığını gösteren fotoğrafı paylaştı. Akşener, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Niğde Çiftlik'teki bir kasap dükkânında kırmızı et dolabının boş kalmasının sebebi neymiş biliyor musunuz? İnsanlarımız alamadığı için artık satmıyorlarmış. Milletimizi yokluğa, ülkemizi yoksulluğa mahkûm edenlerden hesabı; hep birlikte, sandıkta soracağız!”

AKŞENER, NİĞDELİ ÇİFTÇİNİN KENDİSİNE UZATTIĞI ELEKTRİK FATURASI KARŞISINDA ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Meral Akşener, bugün Niğde’nin Gölcük beldesinde esnafın ve yurttaşların sorunlarını dinledi. Kendisini karşılamaya gelen Gölcüklülere seslenen Akşener, şunları söyledi:

“20 Ocak 2020’den beri il il, dükkan dükkan geziyoruz. Gezme nedenimiz, Türkiye’nin yün yumakları ile hani kedilere atarlar ya kedilerin ayakları dolaşır, yün yumakları ile meşgul edilen siyasetin; kutuplaştırmaktan, insanları birbirine düşürmekten haz alanların atığı yün yumaklarını ortadan kaldırmak ve vatandaşın dertleri ile dertlenip, çözüm önerip, o çözümler üzerinden de bizi rekabet ettirmenizi sağlamak üzere yeni bir siyaset anlayışı üretmek üzere tam 2,5 yıldır geziyoruz.

“HELAL OYLARINIZLA DEMOKRASİ İLE SANDIKTA BUNARIN TAMAMINI ATTAYA BİRLİKTE GÖNDERECEĞİZ İNŞALLAH”

Sizi birbirinize düşürenlerin artık o oyunlarının, dümenlerinin sökmediği, seçmenin velinimet olduğu o yeni süreci, inşallah birlikte yeni bir siyaset anlayışını inşa ettik. Artık seçmen velinimet. Şuculuktan buculuktan dolayı oy verme isteği, birbirine düşman olma hali ortadan kalktı. Çocuğu açken, evladı 92 puanla tayin olamamışken, ayısı dayısı olan 58 puanla mülakattan tayin edilen gençlerin bulunduğu bir ülkenin varlığını görünce benim kardeşim anladı ki ağalar, ‘harala gürele’ deyip, sizi çırak çıkartıp kendi yandaşlarına paraları saçmışlar. 5-10 maaş alan danışmanlar varken senin çocuğun 4 yıllık, 2 yıllık üniversite mezunu olarak iş bulamıyorsa bu işte bir dümen var demektir. Bu dümen, bu harami düzenin inşa ettiği bir dümen. Bu dümeni de bu harami düzeni de birlikte yıkacağız. Helal oylarınızla demokrasi ile sandıkta bunların tamamını attaya birlikte göndereceğiz inşallah.

“38 MİLYAR LİRA İLE NİSAN AYINDA ATMADIĞINIZ GÜBRE ÜCRETSİZ OLARAK VERİLEBİLİRDİ, YÜZDE 50 MAZOTLARINIZDA İNDİRİM YAPILABİLİRDİ”

İki tane rakam vereceğim; hangi dümenler neticesinde ne haldesiniz. 24 milyar lira, Türk Telekom’dan alındı, Hariri’nin cebine konuldu. Hariri, Sayın Erdoğan’ın aile dostu, ayıp olur onu üzmek, sizi üzdüler. 24 milyar lira, Hariri’nin cebine konuldu. Ankara’da bir Ankapark var, çarpışan otomobillerin çarpışamadığı bir park. Tam 801 milyon dolar harcanmış, Türk parasıyla 14 milyar lira. Topla ikisini, 38 milyar lira birilerinin cebine girmiş. Kimin cebinden çıkmış? Hepinizin cebinden çıkmış. 38 milyar lira ile ne yapılabilirdi? Nisan ayında atmadığınız gübre ücretsiz olarak verilebilirdi, yüzde 50 mazotlarınızda indirim yapılabilirdi, elektrikte indirim yapılabilirdi, sizi aracı, dağıtıcı şirketlerin elinden kurtarabilirdi, gençlerimize istihdam yaratılabilirdi.”

Bir çiftçi, Akşener’e seslenerek bir aylık elektrik faturasını gösterdi. Fatura bedelinin 60 bin 264 lira olduğunu gören Akşener, şaşkınlığını gizleyemedi ve konuşmasına şöyle devam etti:

OOO 60 BİN 264 LİRA. YA ARKADAŞ, BUNU GÖRDÜKTEN SONRA KONUŞMANIN ANLAMI YOK”

“Ooo 60 bin 264 lira. Ya arkadaş, bunu gördükten sonra konuşmanın anlamı yok. Nasıl ödeyeceksin kardeş? Buğdayın tümü yetmez ona. Bir ayda 60 bin. Ama 38 milyar lira gitti. Senin cebinden gitti, onun cebinden gitti, hepimizin cebinden gitti. Elbette haram zıkkım olsun ama artık buna ‘dur’ deme vakti geldi de geçti bile. Bundan sonra ‘kaşının altında gözün niye var’ diyene, ‘hadi oradan’ diyeceksiniz. O 5-10 maaş alan danışmanlar, yan gelip yatan danışmanlar, saraylarda oturanlar, 60 bin lira bir ayda elektrik parası gelen bir çiftçi, ‘Bütün buğdayım buna yetmez’ diyen çiftçi. Üç ayda 180 bin lira ödeyeceksiniz. İşte sözün bitti yer. O 38 milyar lira ile bunlar olmayabilirdi ama buna karşılık bir Haririler, iki de müteahhit cebini doldurdu gitti, diğerlerini saymıyorum bile. İşte bunda sonra bu harami düzeni yıkmak için mutlaka herkes gidip oy kullanacak ve bu gidişata ‘dur’ diyecek. Bu harami düzeni beraber yıkacağız ve en önemlisi diyeceksiniz ki muhteremlere, ‘Bize üstten bakamazsınız, ayağımıza geleceksiniz, karşımızda resmi tanzim duracaksınız. Biz, sizi tartacağız. Ben asılım, büyük Türk milletiyim, sen yedeksin’. Seçmenin velinimet olduğu gün elbette ki bu harami düzen ortadan kalkacaktır. Yazık ya. Çiftinin, emeklinin, gencin gözyaşı ve cepleri dolduran haramiler. Haram olsun, zıkkım olsun.”

MERAL AKŞENER: “BU İLETİM ŞİRKETİ MESELESİNİN MİLLİLEŞMESİ GEREKİYOR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde’nin Altunhisar ilçesinde bir kahvehanede yurttaşlarla buluştu. Akşener, yurttaşlara öncelikle şu sözlerle seslendi:

“Ben ve arkadaşlarım Türkiye’nin her bir şehrine, ilçesinde dükkanlara girerek bir çalışma yapıyoruz. O dükkanların içindeki hem esnafın derdini dinlemek hem o dükkanlarda satılan ürünleri üretenin de derdini dinlemek ve bunlara yönelik çözüm üretmek.

“SİZİ DİNLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Her türlü iftiraya, haksızlığa, çirkinliğe anlatamayacağım derecede pisliklere rağmen biz o tuzağa düşmemeye kararlıyız ve bu gerçek dertleri, üzüntüleri ve olması gereken gerçek çözümleri üretmeye, sizi dinlemeye devam edeceğiz. Bu çerçeve içerisinde Niğde’nin belde ve ilçelerini geziyorum bu vesileyle karşınızdayım.

Benim Niğde’de gördüğüm çiftçinin elektrik borcunu Güneydoğu’da öylesine görmedim. Tek tek gezdiğim için biliyorum. 113 bin lira bir ayda elektrik parası gelmiş fatura gördüm, fotoğraflarını çektik. 60 bin liralık fatura geldiğini gördüm bir ayda, günahtır, nasıl ödeyecek? ‘Buğdayımdan fazla’ diyor bir aylık. Üç ayda 180 bin lira para ödeyecek çiftçi gördüm. Elektrikle ilgili bu ülkenin bir problemi var. Bu derdi önümüze alacağız ve bir çözüm üreteceğiz.

“BU İLETİM ŞİRKETİ MESELESİNİN MİLLİLEŞMESİ GEREKİYOR”

Bu iletim şirketlerinin meselesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor ve bu iletim şirketi meselesinin millileşmesi gerekiyor. İkincisi sulama meselesi o kadar derine indi ki siz pompalar sebebiyle bu elektriği ödüyorsunuz. Sulamaya dair bir çözüm üretmemiz lazım. Onu nasıl üreteceğiz; yarım kalmış bütün göletler tamamlanacak, derin kuyulardan pompayla su çıkarmak mecburiyetinde kalmadan sulama meselesini çözmemiz lazım. Bunu hazırladık, sunduk paylaşıyoruz, onlar yapmadığı zaman biz gelince yapacağız.  

“NE İÇİN GÜNEŞ ENERJİSİ ÜZERİNDEN GİDİLMEZ, NEDEN YATIRIM YAPILMAZ”

Niğde’nin güneşine bakın, ne için güneş enerjisi üzerinden gidilmez, neden yatırım yapılmaz. O pompaların yazın güneş enerjisi ile çalıştığını düşünün. Kooperatifler para kazansın. Çiftçi olarak çektiklerinize çözüm ürettik. Tankerle doğal gaz gelecek dediler, kömür çok pahalı burası kışın çok soğuk oluyor, bir kış boyunca 4 ton kömür yakılıyor dedi il başkanımız. 7 bin lira bir tonu 4 ton 28-30 bin ton ediyor bu çok önemli bir gider, buna da çözüm üretilmesi gerekiyor. Ben örnekler vererek ne yapmak istediğimizi anlattım ama bizim en büyük özelliğimiz sizi dinlemek.”

Akşener, konuşmasının ardından mikrofonu yurttaşlara uzattı. Mikrofonu alan bir yurttaş, “Bu memleketin bu ülkenin tek sorunu var; tek adam rejiminden kurtulmak, başka bir diyeceğim yok” dedi. Bir yurttaş, “Hastaneye Niğde’ye gidiyoruz 150 lira mazot parası yakıyoruz, haftada iki kere gittiğini düşün 300 lira. Emeklinin maaşının yükselmesini istiyoruz” diye konuştu. Başka bir yurttaş, “Biz doğal gaz istiyoruz, yaşlı insanlar var kömürle uğraşamıyor. Kömür 7 bin 250 lira olmuş” dedi.